Mr.Mxyzptlk Posted August 19, 2023 Posted August 19, 2023 On 16. 7. 2023. at 15:14, zorglub said: Šta ciljaš, koji su ti uslovi/standardi ispod kojih nećeš ići? Kupuješ za vikendicu, život s porodicom i decom, ili penzionisanje? bio u futogu, lepo ono izgleda, ali su mnogo zbijene kucice jedna do druge. mada ni cene nisu niske samo parcela valjda 50k
palikaris Posted August 19, 2023 Posted August 19, 2023 1 hour ago, extragluv said: bio u futogu, lepo ono izgleda, ali su mnogo zbijene kucice jedna do druge. mada ni cene nisu niske samo parcela valjda 50k Jbg, Futog je predgradje Novog Sada, idi malo dalje, možeš za te pare da nađeš kuću i da je reboviraš komplet, još da ti i ostane love.
bags Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/at/Documents/presse/at-deloitte-property-index-2023.pdf Sigurno nije najpreciznija studija ali nije ni losa za neki uvid u stanje. Austrija na finom drugom mestu za novu gradnju. Srbija na trecem mestu po broju potrebnih bruto godisnjih plata za 120m². Ovde je detaljan prikaz cena za Bec: 1
Shan Jan Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Da nije ovog suludog dolaska Rusa verujem da bi imali pad cena nekretnina u BGu.
radisa Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 3 minutes ago, Shan Jan said: Da nije ovog suludog dolaska Rusa verujem da bi imali pad cena nekretnina u BGu. Ne bi... Balon ce se duvati dokle god je SNS na vlasti, minimum... 5 1
Frank Pembleton Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Da nije ovog suludog dolaska Rusa verujem da bi imali pad cena nekretnina u BGu.Mislim da ne bi bio "izduvavanje" samo ne bi bilo one histerije......shiit has hit the fan
foto Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 2 hours ago, Shan Jan said: Da nije ovog suludog dolaska Rusa verujem da bi imali pad cena nekretnina u BGu. sumnjam. od kad pratim vesti, a to je odavno, uvek su 'strucnjaci' za nekretnine smatrali da ce trenutne cene potrajati najvise godinu-dve te da se nakon toga moze ocekivati pad cena. tih godinu-dve traju vec tridesetak godina. 2
villiem Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 (edited) 4 minutes ago, foto said: sumnjam. od kad pratim vesti, a to je odavno, uvek su 'strucnjaci' za nekretnine smatrali da ce trenutne cene potrajati najvise godinu-dve te da se nakon toga moze ocekivati pad cena. tih godinu-dve traju vec tridesetak godina. Kako se mafija dohvatila trajace jos toliko Jedino sto je trziste mozda ipak ograniceno Edited August 23, 2023 by villiem
foto Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 ne znam kako je funkcionisalo trziste nekretnina u SFRJ? ako neko zna mogao bi da napise koju. 1
Miki_belavista Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 4 minutes ago, foto said: ne znam kako je funkcionisalo trziste nekretnina u SFRJ? ako neko zna mogao bi da napise koju. JNA je bila najvezi narucilac,to znam za Bg.
foto Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 ne to. znam za liste po preduzecima, stambene kredite i kako se dolazilo do stanova. zanima me kako je funkcionisalo trziste medju fizickim licima. prodaja, kupovina, devize, dinari, kako su se kotirale razne lokacije...
Frank Pembleton Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 ne to. znam za liste po preduzecima, stambene kredite i kako se dolazilo do stanova. zanima me kako je funkcionisalo trziste medju fizickim licima. prodaja, kupovina, devize, dinari, kako su se kotirale razne lokacije...Toga je bilo vrlo malo, pa je "mali uzorak".Sećam se menjanja "stan za stan" to poslednjih ihaha godina nisam čuo...shiit has hit the fan 2
Miki_belavista Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 1 hour ago, foto said: ne to. znam za liste po preduzecima, stambene kredite i kako se dolazilo do stanova. zanima me kako je funkcionisalo trziste medju fizickim licima. prodaja, kupovina, devize, dinari, kako su se kotirale razne lokacije... Bilo je toga 80ih,firme su delile stanove,bilo je i veze i svega. Vec 80ih je bio veoma tesko dobiti stan,mnogi su tako izvisili i docekali 90ete.
foto Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 ne razumemo se. mene zanima trgovina, trziste. sve to sto pises znamo svi koji smo zakacili exYU.
goofs Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Nije postojalo trziste u SFRJ, nisi imao stan kao licnu svojinu, imao si stan koji ti je dodeljen na upotrebu, pa si ga mozda zamenio za drugi u dogovoru sa drugim stanarom. Tako je funkcionisala velika vecina stanovnistva. Pocetkom 90ih su pocela zvanicna pripisivanja i otkupi tih stanova od drzave za neke dosta sitne pare. Od tada postoji slobodno trziste nekretnina, a (imho) to tada je bio raj za mufljuze i mafijoze, prevarante i ostale probisvete koji prodaju jedan stan na deset razlicitih ugovora itd, jer jednostavno ni drzavni aparat ni stanovnistvo nisu bili skroz spremni i edukovani za tako nesto, plus rat i generalno stanje. 2
Recommended Posts