Jump to content

psiholoske posledice pandemije

Featured Replies

Na psihološke posledice pandemije nadodajem psihološku izolaciju usled različitih doživljaja cele situacije.

Npr, kad je neko denier to predstavlja ozbiljnu prepreku u druženju. Udaljih se od par ljudi zbog toga. A dok smo imali "zatišje" baš mi se bilo zateglo mnogo odnosa jer se ljudima nije sviđalo što sam i dalje oprezna. I eto dodatan sloj izolacije, sama u svom stavu sa još tipa jednom ili dve osobe bukvalno.

• Replies 504
  • Views 45.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Ljudi, kako ste?      Ja se ovih dana jedva nosim sa feribotima loših vesti iz bližeg i daljeg okruženja, sa gomilom glupih smrti, još glupljih trombova, tromboza, respiratora, embolija

• Ja sam se sažeo na uži krug porodice. Jbg, ne mogu drugačije. Trudim se da svaki slobodni minut provedemo zajedno, borimo se i smejemo zajedno uprkos ukupnom ludilu oko nas. Borimo se i sa j

• Draga Alfa, veoma mi je žao što te tvoji opravdani strahovi parališu. Ali znaj da nisi sama - svi smo mi na ovaj ili na onaj način prsli tokom protekle godine. Ja sam npr. hodajuća hipohondrija, i iak

Posted Images

Na psihološke posledice pandemije nadodajem psihološku izolaciju usled različitih doživljaja cele situacije.
Npr, kad je neko denier to predstavlja ozbiljnu prepreku u druženju. Udaljih se od par ljudi zbog toga. A dok smo imali "zatišje" baš mi se bilo zateglo mnogo odnosa jer se ljudima nije sviđalo što sam i dalje oprezna. I eto dodatan sloj izolacije, sama u svom stavu sa još tipa jednom ili dve osobe bukvalno.
Da znaš da ima i toga...

.... Shiit has hit the fan!

Da se jacim ponovo, ja ovih dana malo bolje..batalio sam intenzivne kontakte, mada, malo sma ih i imao, ja i moji, tako da, do daljneg, samo  u ducan..u medjuvremenu, nesto raduckam, prostem kad god je malo lepse vreme, resio da batalim vesti, da slusam porodicu, i tako..videcu necim da se zabavim, zapostavio sam upraznjavanje kulture skroz od kada ovo traje,nemam  koncetraciju..

Edited by Misko

tamo u onom periodu kraj maja/početak juna bili na kafi na štrandu, svartio i hanumin kolega iz kombinata i kroz priču spomenu njih dvoje kako im je ogroman broj pacijenata koji dođu da se snime imaju problema sa klaustrofobijom. ne mogu da uđu u MRI i budu mirni da se snime, nema trika. ne pomaže ni bensedin, ništa.

kaže koliko su u normalno vreme imali takvih tokom 2 nedelje, sad ih toliko bude u jednoj smeni.

ja srčem kavu, uživam na suncu, posmatram klince kako se igraju na pesku, ma 1 nirvana, ali slušam i pomalo šta pričaju ovo dvoje i zainteresovalo me to. i pitam u čemu je fora za tu silnu klaustrofobiju i kaže on: ma prsli ljudi od karantina i sad se to, između ostalog, i tako ispoljava.

u avgustu se ja setio te priče i pitam hanumu kakvo je trenutno stanje i ona reče da je opet sve normalno, kao pre pandemije i karantina.

Magnetna rezonanca ume biti baš strašna, pogotovo ako se ulazi glavom u mašinu.

Uzgred, jel se i za koleno tako radi magnet? Ono u kovčeg?

Da, ali samo noga ulazi u kovčeg, gornji deo tela ostaje napolju.

4 hours ago, Filozof manijak said:

Magnetna rezonanca ume biti baš strašna, pogotovo ako se ulazi glavom u mašinu.

Ja sam u tu masinu usao tek kad sam popio lek za smirenje.Zamislite da imate problema sa vrtoglavicom kao ja i ulazite unitra u lezecem polozaju.Sva sreca pa nisam radio sa kontrastom,inace bi bio pakao.

Da, ali samo noga ulazi u kovčeg, gornji deo tela ostaje napolju.
mene su turali celog ali to je bilo pre 30 godina

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

7 minutes ago, mlatko said:

mene su turali celog ali to je bilo pre 30 godina

I mene pre par godina. A tek onaj zvuk :unsure:

I mene pre par godina. A tek onaj zvuk :unsure:
da, nije svejedno

Ja bila  unutra glavom, mozak mi snimali. 2x u 15 dana. Drugi put više od pola sata.

Rekla da sam klaustrofobična.

Dali mi ono čudo u ruku i to mi pomoglo da izdržim. Taj osećaj da možeš uvek da ih dozoveš i obećanje da su tu i da će reagovati, to mi je bilo od neizrecive pomoći.

Edited by dùda

ja sam bila jedno 15-20 min, od glave do pete. zazmurila pa je bilo ok.

6 minutes ago, morgana said:

ja sam bila jedno 15-20 min, od glave do pete. zazmurila pa je bilo ok.

Žmurenje se podrazumeva :D.

Ja sam se baš uplašila kad sam videla da ću biti cela u tom cilindru. Sve sam se nadala da ima nešto samo za glavu ali jok :ph34r:.

Sad, ne znam, možda i ima neka takva sprava ali ja je ne videh.

Ja sam zaspao u skeneru :D

Background Picker
Customize Layout