jms_uk Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 ^Jeste, a pazi careve: rok za prijavu je do 20. aprila, onda se spiskovi salju u Srbiju da se provere, pa ako nesto slucajno nije u redu znace se verovatno nedelju dana posle toga, a onda je vec kasno za ispravljanje jer je, jelte, rok za prijavu bio do 20. aprila.Barem je kod nas tako. :)kao sto ovde jos nisu ni javili licno, ni na sajtu ambasade da je glasanje u subotu, a ne u nedelju <_<
betty Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 ja sam se sad prijavila, ali ne znam da li treba da mi posalju nesto ili samo treba da se pojavim tamo kad dodje vreme glasanju?
jms_uk Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 ja sam se sad prijavila, ali ne znam da li treba da mi posalju nesto ili samo treba da se pojavim tamo kad dodje vreme glasanju?ovde obicno posalju pismo, ali ti nije obavezno - slobodno se samo pojavi ako si na birackom spisku.
baklavica Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 ja sam se sad prijavila, ali ne znam da li treba da mi posalju nesto ili samo treba da se pojavim tamo kad dodje vreme glasanju?pa ako si se sad prijavila, zakasnila si jer je rok svuda u inozemstvu bio do gorenavedenog 20.
betty Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 pa ako si se sad prijavila, zakasnila si jer je rok svuda u inozemstvu bio do gorenavedenog 20."sad" u smislu za ove izbore, posto sam za prosle isto bila ovde ali se nisam prijavila.
baklavica Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 stigao poziv :)glasanje je u nedelju. kako su mi zeznuli planove za vikend.. <_<
lena21 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 ovde u Ljubljani poziv moram da podignem na posti <_< pošto iz nekog razloga poštar ne ostavlja u sandučetu koverat sa pozivom ako te ne nadje kući, nego onaj kretenski papir s kojim moram na poštu i to je počelo od predsedničkih izbora...mada sam prošli put glasala a da poziv nisam podigla jer nisam znala uopšte da se radi o pozivu, bilo je bitno samo naravno da si prijavljen...
jms_uk Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 u nedelju? neobicno.mozda ne za benelux, ali za uk bi bilo :P
paculla Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 ovde u Ljubljani poziv moram da podignem na posti <_< pošto iz nekog razloga poštar ne ostavlja u sandučetu koverat sa pozivom ako te ne nadje kući, nego onaj kretenski papir s kojim moram na poštu i to je počelo od predsedničkih izbora...mada sam prošli put glasala a da poziv nisam podigla jer nisam znala uopšte da se radi o pozivu, bilo je bitno samo naravno da si prijavljen...ma da, sta ce ti papiric. ja dobila poziv na email, a nije ni poziv nego "obavestenje o izborima". elem, mi glasamo u subotu.
betty Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 jbt pa ja ne znam da li je u nedelju. sajt nase ambasade ovde ima jedan jedini link - ka MIP-u, gde stoji obavestenje o prijavljivanju za izbore koji ce se odrzati jedanaestog.
Marvin (Paranoid Android) Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 (edited) jbt pa ja ne znam da li je u nedelju. sajt nase ambasade ovde ima jedan jedini link - ka MIP-u, gde stoji obavestenje o prijavljivanju za izbore koji ce se odrzati jedanaestog.Bolje nazovite ambasade sutra, što je sigurno sigurno je. Bio sam uveren da samo Kanada, USA, UK i Portugalija glasaju u subotu dan ranije, ali ko zna.edit: našo na sajtu Ministarstva za dijasporu:Ако сте пријављени у евиденцију бирача у Амбасадама и Конзулатима у иностранству, можете гласати на парламентарним изборима 11. маја.Гласачи из дијаспоре ће моћи да гласају на парламентарним изборима у 40 држава на 75 бирачких места, што представља повећање од укупно 11 бирачких места која су отворена у иностранству.Бирачка места отворена су од 7 до 20 часова. Гласа се 11. маја као и у Србији, осим у САД, Канади, Великој Британији и Португалији где се гласа 10. маја. Edited May 8, 2008 by Marvin (Paranoid Android)
Recommended Posts