Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Jedna moja s posla ima treći put kovid, dakle ili je medicinski fenomen (a nije) ili me laže (što jeste).

Zanimljivo je da nijednom nije radila test, ali sigurno je imala, doznake donosi na groznicu nepoznatog porekla, a kad je pitam što ne radi test, rekao joj prijatelj lekar da sačeka par dana da bi bio "reaktivan".

Ah da, primila je i obe doze Fajzera.

Em me ovaj rad u rotacijama sluđuje, em ne mogu da ih uhvatim po timsima, em kad potegnu argument "mislim da je kovid" - ne možeš im ništa. A mnogo često potežu taj argument.

5226/36

Broj hospitalizovanih za 4 dana skočio za preko 1000, u nedelju bilo 5531, sad je 6577.

Imali su pun buffer ljudi koje su šetali od jedne do druge ustanove i vraćali kući jer nemaju mesta. Onda su npr otvorili Bežaniju 22. i ekspresno je napunili

Edited by yabadaba

Dao sam primer, rastao bi taj broj verovatno više i brže da ima mesta.

6 minutes ago, vememah said:

Broj hospitalizovanih za 4 dana skočio za preko 1000, u nedelju bilo 5531, sad je 6577.

Koliko je ono bilo najviše hospitalizovanih i na respiratoru?

Evo jedna mnogo losa informacija iz Nisa . Ljude sa saturacijom od 90% , koje su ranije bez pogovora hospitalizovali i ukljucivali na kiseonik, vracaju kuci jer nemaju gde sa njima.

Info , doduse iz druge ruke da je juce bilo 10 preminulih (ne racunajuci intenzivnu negu gde su najtezi pacijenti na respiratorima). Verovatno se i Vojna Bolnica Nis vraca u kovid sistem do kraja nedelje.

Dakle u prevodu smo ga najebali . Bojim se da i full lockdown odavno nema smisla jer je propusteno da se nesto po tom pitanju uradi otprilike pre mesec dana. Cuvajte se, vakcinisite se ako jos niste i sedite kuci!

8 minutes ago, yabadaba said:

Dao sam primer, rastao bi taj broj verovatno više i brže da ima mesta.

To sigurno.

7 minutes ago, mraki said:

Koliko je ono bilo najviše hospitalizovanih i na respiratoru?

Hospitalizovanih 9731 na dan 27.12. Sad smo na 67,5% tog pika pod uslovom da su obe cifre tačne.

Na respiratoru 353 na dan 17.12. Sad smo na 68,5% tog pika pod uslovom da su obe cifre tačne.

Izvor: https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php

Edited by vememah

[emoji173]

47 minutes ago, angelada said:

Jedna moja s posla ima treći put kovid, dakle ili je medicinski fenomen (a nije) ili me laže (što jeste).

Zanimljivo je da nijednom nije radila test, ali sigurno je imala, doznake donosi na groznicu nepoznatog porekla, a kad je pitam što ne radi test, rekao joj prijatelj lekar da sačeka par dana da bi bio "reaktivan".

Ah da, primila je i obe doze Fajzera.

Em me ovaj rad u rotacijama sluđuje, em ne mogu da ih uhvatim po timsima, em kad potegnu argument "mislim da je kovid" - ne možeš im ništa. A mnogo često potežu taj argument.

Laže, neki ortak dr joj piše doznake da malo odmara. Ne znam važi li i dalje da je bolovanje usled korone 100%?

P.S. Kako je drugar? 

24 minutes ago, vememah said:

primenom Vesićevih pravila logičkog zaključivanja, pretpostavljam da ovo znači da je vreme za otvaranje kafića

Mislim da je sad 65%, ali nisam sigurna, a slažem se da joj neko štanca doznake, već joj priča sledeći put neće proći, sad mora da smisli novu bolest ili da radi. Ne sviđa mi se što koriste gužvu, jer su neki u firmi stvarno bolesni a neki ćemo da se razbolimo ako budemo nastavili da radimo za dvoje, troje.

Drugar ti se zahvaljuje do neba i nazad :heart: Išao je na kontrolu, ukinuli su mu antibiotike jutros, ostavili lekove za stomak, srce i vitamine. Pa će opet sledećeg petka na kontrolu. CRP 4.

On je trebalo da bude u bolnici ali nije bilo mesta, pa su ga stavljali na nekakve liste čekanja, pa pominjali patronažu, uglavnom, ništa od toga nije bilo i preboleo je kod kuće, bilo je dosta gadno. Trebalo bi da bude na bolovanju još mesec dana, mada to ludo hoće da radi, jer radi u svojoj firmi (ne baš one man show ali skoro da da) ali smo se organizovali da uradimo šta mora, malo angažovali sa strane i valjda će da se smiri.

edit. ostala nam je jedna forteca 500 pa ako nekome bude trebalo - pišite.

Edited by angelada

Zenina tetka, 75+, stentovi, pozitivna, upala pluca, vratili je kuci, nma mesta u bolnici. Druga tetka, 80+, tesko pokretna, temp 39c, uspeli telefonom da dogovorimo da je sanitet pokupi ispred zgrade i odveze na testiranje. I Vratili je posle kuci. Kaze, javice joj telefonom rezultat sutra u 17 h.???

Stric joj se juce vracao sa vakcinisanja i na pesackom prelazu u blizini crkve ga udare kola. Vozio lokalni pop koji ima preko 80 god. Inace se znaju i druzili se. Svi zive sami, ova moja im je najblizi rod i jedina mladja od 70 god.

Evi, nasao sam neki lexilium da joj dam. Sutra moramo u tazbinu, 

U kom smo mi sad talasu?