March 5, 20214 yr Primedba od juče: preminula osoba od Covid19 za manje od 24h nakon prijema u bolnicu. Do prijema gotovo bez ikakve teške slike. Sin preminule osobe pozitivan, testiran na sopstveno insistiranje jer nema simptome. Izgleda da cirkuliše neka galopirajuća varijacija.
March 5, 20214 yr 6 hours ago, Braća Strugacki said: jednostavno je kina ima nešto više stanovnika od srbije, a broj slučajeva je malo manji sad lepo prodaju vakcine od 100usd+ po komadu, samo zato što su sačuvali ekonomiju zatvaranjem izbor je vrlo lak, ili ćeš sam zatvoriti ili će te zatvoriti korona, a znatno je skuplje ovo drugo To od 100 i kusur dolara je sviranje, prodaju je za reda 30 dolara. Quote China’s Sinopharm vaccine, which the European Medicines Agency (EMA) has yet to approve or even review, will reportedly cost 30 US dollars per dose, but could even reach 145 dollars when purchased in smaller quantities, DK group spokesman Zoltán Varga told an online press conference on Wednesday. https://hungarytoday.hu/coronavirus-dk-chinese-vaccine-sinopharm-price/ Quote Leading Chinese COVID-19 vaccine producers including Sinopharm and Sinovac will charge the government 200 yuan ($30.57) per dose... https://www.globaltimes.cn/content/1210093.shtml
March 5, 20214 yr 8 hours ago, Tsai said: jbt sta je u glavi tim mentolima.. sta Na fejsu se u komentarima ispod vesti o pandemiji to najbolje vidi. Mnogo vise antimaskerskih besmislica i "ljudi imaju pravo na svoje misljenje" debilarija nego glasova razuma. Jos ako objave vest o pola porodice koja je umrla od kovida, nalepi se ispod smajlija koliko i idiota u Srbiji. Nocas u centru Zemuna grmi vatromet, mislim se evo neka slusaju oni nesrecnici koji se u bolnici 200 metara dalje bore za vazduh ispod maske pod pritiskom kako neko slavi rodjendan. Lekovito je i dize moral. Treba imati razumevanja za ljude jbg, zeljni su ZIVOTA, ne treba histerisati. Edited March 5, 20214 yr by Caligula
March 5, 20214 yr Ovi mentoli noćas opet pravili žurku, do tri sata su drndali i drali se kao manijaci
March 5, 20214 yr 21 minutes ago, renne said: Ovi mentoli noćas opet pravili žurku, do tri sata su drndali i drali se kao manijaci iskreno, na bih imao ništa protiv da u ovakvim slučajevima interventna uleće i da ih sve polomi kao pičke.....mislim pre no što ih pohapsi i podnese prekršajne i krivične prijave član 248. KZ Ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. sudovi bi ovde trebalo da zauzmu jedinstvenu praksu i da organizatora promptno šalju u zatvor na tri godine, a učesnike na godinu dana. ništa uslov, ništa novčana kazna, boli me kurac što ranije nisi osuđivan, što si otac maloletnog deteta (to bih uzeo kao otežavajuću okolnost), porodičan čovek isl. Edited March 5, 20214 yr by Ted
March 5, 20214 yr 1 hour ago, vememah said: To od 100 i kusur dolara je sviranje, prodaju je za reda 30 dolara. https://hungarytoday.hu/coronavirus-dk-chinese-vaccine-sinopharm-price/ https://www.globaltimes.cn/content/1210093.shtml biće ineteresantno kada isplivaju fakture i kada se otvore tajni ugovori, ko je čima platio da dođe preko reda do vakcina
March 5, 20214 yr 4 minutes ago, Braća Strugacki said: biće ineteresantno kada isplivaju fakture i kada se otvore tajni ugovori, ko je čima platio da dođe preko reda do vakcina Tomo Nikolić uplatio avans pre otprilike godinu dana.
March 5, 20214 yr ja nemam ništa protiv, kad je nestašica, cena ode u nebo po tom pitanju ne zameram ništa, koliko god da je plaćeno i čak iako je to urađeno iz pogrešnih razloga, opet ok
March 5, 20214 yr 8 hours ago, Braća Strugacki said: jednostavno je kina ima nešto više stanovnika od srbije, a broj slučajeva je malo manji sad lepo prodaju vakcine od 100usd+ po komadu, samo zato što su sačuvali ekonomiju zatvaranjem izbor je vrlo lak, ili ćeš sam zatvoriti ili će te zatvoriti korona, a znatno je skuplje ovo drugo Kad je Kina zatvorila ekonomiju? Zatvorili 1% države na par meseci. Mogla bi i Srbija bez većih problema da zatvori grad od 50.000 ljudi. Kina ima i mnoooogo jaču ekonomiju, pa je poređenje besmisleno. Nije mi jasno da neko ne shvata suštinsku razliku između Kine, Australije, Novog Zelanda i Srbije. Kina je zatvorena zemlja, a ove dve su izolovane, a sad i zatvorene. Ekonomski dobro stoje. Kod njih je zatvaranje izvodljivo i tehnički i ekonomski. Srbije ne može da se zatvori. Čak i da zabranimo ulazak državljanima koji imaju prebivalište u inostranstvu (i donose velike pare), Srbija ima veliki procenat ljudi zarađuje pare u inostranstvu, a ovde su im porodice i prebilavište. Neko misli da je za smanjenje nezaposlenosti zaslužniji fantastičan rast naše privrede, nego to što more ljudi radi u inostranstvu? Zatvaranje kafića za sva vremena je ekonomki neuporedivo manji problem od zatvaranja granica na par meseci.
March 5, 20214 yr uporedi kinu i evropu, obe su imale žarište, kina ga je zatvorila, a evropa ne rezultate vidimo
March 5, 20214 yr Kina je sve samo nije zatvorena zemlja. Ne moraju s3 granice zatvarati na duže, dovoljno je ograničiti da niko ne može ućiu zemlju bez pcr testa ili potvrde o vakcini. Da se ovde (u Srbiji, i Evropi) na vreme reagovalo i zatvorilo kako treba, svega ovoga ne bi bilo, i ekonomska šteta bi u mnogome bila manja nego sada.
March 5, 20214 yr Ne znam kako je sada, ali do skoro je sigurno bilo da kada kreneš u Kinu treba ti mesec dana da stigneš gde si pošao. Prvo 14 dana karantin pri ulasku u državu, pa još 14 dana pri ulasku u provinciju. Sve o tvom trošku. Plus čas posla zaključaju grad na neko vreme, čim se pojave neki sluajevi. E sad da li su sa ovim analnim testovima popustili mere ne znam. Ovo je info od prijatelja koji je jesenas išao.
March 5, 20214 yr Najnoviji podaci iz Francuske pokazuju da je engleski soj dominantan i da preovlađuje kod dece uzrasta 0-9 godina.