Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

On 5. 1. 2021. at 20:07, Anonymous said:

Ne verujem, neće smeti da pije dva meseca posle.
Juče ovaj kod Ljubice mislim da je rekao 4 dana [emoji15]

.... Shiit has hit the fan!

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Iskren da budem ovoj više verujem:

Oni koji se odluče da prime vakcinu Sputnjik V protiv koronavirusa, moraju dva meseca da se uzdrže od alkohola, pre i posle imunizacije, saopštila je šefica ruske službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova.

Instrukcije Popove usledile su posle izjave zamenice premijera Tatjane Golikove da bi građani trebalo da izbegavaju alkohol i imunosupresive tokom 42 dana, jer se vakcina prima u dve doze u razmaku od 21 dan, prenosi portal Moskov tajm. 

Uzimanje alkohola mora da prestane najmanje dve nedelje pre imunizacije, rekla je Popova, a oni koji prime prvu dozu moraju se uzdržati od alkohola u naredna 42 dana. 

Ukoliko želimo da ostanemo zdravi i imamo jak imuni odgovor i da se ne pije alkohol, apelovala je ona na svoje sugrađane, koji su u svetu prepoznati kao najveći konzumenti alkohola u svetu, iako se od 2003. godine beleži značajan pad u potrošnji alkohola.

Popova je savetovala građane i da ne puše pre i posle vakcinacije, jer dim duvana iritira pluća i smanjuje imuni odgovor.

Dačić nek' radi šta hoće što se mene tiče.

gljivica ionako ne pije :happy:

Ovo sve ukazuje na to da kad ispucaju ove pristigle vakcine za prioritetne grupe, nama sledi kineska isporuka.

Je li ovde neko tražio Fraksiparin?

On 5. 1. 2021. at 21:33, Dankan Ajdaho said:

Je li ovde neko tražio Fraksiparin?

@de Sisti

On 5. 1. 2021. at 13:50, InvisibleLight said:

Ali drzavni sluzbenici pre hronicnih bolesnika

Znači svaka sns šuša koja smrdi u opštini će dobiti vakcinu pre nekog kom je potrebnija(hronicne bolesti)

u opštini nema državnih službenika, odnosno službenici u opštini nisu državni službenici. tako kažu zakoni. državnih službenika realno i nema puno, ako se stave u odnos sa ostalim zaposlenima u javnom sektoru.

po ovoj listi koja je data zaposleni u opštini bi išli kao ostalo stanovništvo, osim ako nemaju više od 60 godina ili nisu hronični bolesnici.

Možda info posluži još nekom, u apoteci Igor u Resavskoj 10, sutra će MOŽDA biti Frakseparina u inekcijama. No, imaju derivate u tabletama, Xarelto, Pradaxa i Eliquis, sve u različitim miligražama.

Naravno, jezivo su skupi, Xarelto 28 tableta od 15 miligrama je 6700. No kad moraš da nabaviš jbg......

On 5. 1. 2021. at 21:05, fren said:

Ovo sve ukazuje na to da kad ispucaju ove pristigle vakcine za prioritetne grupe, nama sledi kineska isporuka.

preko covaxa idu isporuke cele godine, u sva 4 kvartala, nece to biti bas tako. a sudeci po interesovanju koje je za sad nikakvo, moci ce mozda i da se bira.

videcemo kako ce generalna nezainteresovanost vecine sveta da ubrza imunizaciju uticati na mutacije - i dalje mislim da je to mnogo veci i opasniji problem nego sto sada mozemo da pretpostavimo. nadam se da gresim.

On 5. 1. 2021. at 22:35, Blažujka Dobrodolska said:

kod srbe u sindjelicevoj je  od 20 mg bio do skoro 5700

Rekao bih da je poenta u "do skoro".

Xarelto je meni bio preporučivan od svih kardiologa posle infarkta

On 5. 1. 2021. at 22:31, Dankan Ajdaho said:

Možda info posluži još nekom, u apoteci Igor u Resavskoj 10, 

Ne znam u čemu je fora sa ovom apotekom ali oni UVEK imaju što niko drugi u Srbiji nema.

Naravno, cene sitnica :dry:

• Author
  On 5. 1. 2021. at 23:01, Dankan Ajdaho said:

Rekao bih da je poenta u "do skoro".
Izvini na indiskretnosti, kako ti je mama?
  On 5. 1. 2021. at 14:15, InvisibleLight said:

Ma jook.. u hrvatskoj svaki dan osetno vise preminulih nego u superSrbiji iako nam sve ostale brojke nedeljama idu 'puta 2' u odnosu na njih

Jedan od proizvodjaca limenih sanduka isporucuje 40+ komada dnevno, info iz druge a skoro pa prve ruke jer verujem tom coveku.

Ja pokusavam da se stavim u glavu radikala, kako mogu ovako otvoreno i ovoliko da lazu. Onda eksplodira mozak, zivci odu u kurac i moram buljim u zid neko vreme. Mi nismo svesni koliko je ovo drustvo ozbiljno i duboko bolesno.

Ovo je regresivni apsolutizam na delu.

Background Picker
Customize Layout