October 26, 20204 yr 2 minutes ago, Ted said: zasto je ponedeljkom drasticno manji broj novozarazenih u odnosu na druge dane? Zato sto se vikendom u većini kovid ambulanti ne radi testirsnje.
October 26, 20204 yr 6 minutes ago, Ted said: zasto je ponedeljkom drasticno manji broj novozarazenih u odnosu na druge dane? A vikendom se i ne umire
October 26, 20204 yr to je tako svuda, npr u americi je u periodu od 17 do 19 ovog meseca umrlo 1583 kovidaša, da bi od 20 do 23 umrlo 4052 i to se može pratiti već mesecima unazad, od aprila - očigledno da tamo mnogi informatičari planduju preko vikenda, što "spašava" oko 1500 života svake nedelje
October 27, 20204 yr 400 zaraženih Skraćeno je radno vreme svim ugostiteljskim objektima Inače, kao Tiosav, kad prekoračimo 1.5k uvodimo policijskiIdiotska odluka, pa škole su jedine max ispoštovale sve ove mjere who, distanca, podeljena odjeljenja, razmaci izmedju časova i smjena.. Bukvalno jedini sistem koji je radio su ugasili. Kafane i predizborni skupovi masovno rade..400 zaraženih/1000 testiranih , na cca milion ljudi zadnjih sedam dana.. Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока
October 27, 20204 yr Ostajem pri stavu da škole treba što pre zatvoriti, možda već iduće nedelje. Istina je da imam mnogo bolji, premda nereprezentativni, uvid u nastavničku stranu priče. Iako isto kažu što je ovde pisano, da ako ima pozitivnih - mali je broj takvih. Ali smatram da je bitnija prevencija. Mnogo mi se manjom štetom čini prepustiti klince nervozi i zakidanju na naučenom, nego pustiti da se sistem približi pucanju, a to je ono što se dešava u jednom delu Evrope, i to sa finansijski mnogo bolje stojećim zdravstvenim sistemima. Čini mi se da se nedovoljno gledaju interesi prosvetara i njihovih porodica, a pre svega ostalih teško hronično bolesnih kojima je kontinuitet u praćenju stanja i tretmanima neophodan. edit: "A ko će da čuva mlađu decu" je potpuno validan kontraargument i tu zaista ne znam šta da kažem. Edited October 27, 20204 yr by Malkmus
October 27, 20204 yr +1 ovde je prevencija reč iz mašte, nesto kao jednorog. Kaki qratz prevencija, kad te udari voz e onda te sklanjaju sa šina, nismo pičke valjda Edited October 27, 20204 yr by Caligula
October 27, 20204 yr kaže konara da danas opasno obaramo rekord i da sledi zatvaranje, teje pooštravanje mera
October 27, 20204 yr Ostajem pri stavu da škole treba što pre zatvoriti, možda već iduće nedelje. Istina je da imam mnogo bolji, premda nereprezentativni, uvid u nastavničku stranu priče. Iako isto kažu što je ovde pisano, da ako ima pozitivnih - mali je broj takvih. Ali smatram da je bitnija prevencija. Mnogo mi se manjom štetom čini prepustiti klince nervozi i zakidanju na naučenom, nego pustiti da se sistem približi pucanju, a to je ono što se dešava u jednom delu Evrope, i to sa finansijski mnogo bolje stojećim zdravstvenim sistemima. Čini mi se da se nedovoljno gledaju interesi prosvetara i njihovih porodica, a pre svega ostalih teško hronično bolesnih kojima je kontinuitet u praćenju stanja i tretmanima neophodan. edit: "A ko će da čuva mlađu decu" je potpuno validan kontraargument i tu zaista ne znam šta da kažem. mogu i sa.ovim da se slozim.dosta odgovorno ponashanje shkola, koje ja jasno vidim od pochetka, vishe manje bolje gore, ali postoji i u poredjenju sa ostatkom drushtva jeste stvetao primer, mozda nece uopshte moci da se nasloni na druga deshavanja u drushtvu. hocu da kazem, ma koliko oni bili organizovani i odgovorni, krajnji ishodi su mozda super-nepovoljni sent from bubamoto
October 27, 20204 yr 2 hours ago, renne said: kaže konara da danas opasno obaramo rekord i da sledi zatvaranje, teje pooštravanje mera Ma daaa, samo da u petak otvore ono giga mega govno u sklopu bnv
October 27, 20204 yr Nigdje se skole nisu pokazale kao mjesta gdje se korona rado siri. A ovo sigurno nije posljednji talas ni posljednja skolska godina pod koronom.
October 27, 20204 yr Zatvaranje škola jedino ima smisla, ako su brojevi takvi da je neophodan lockdown. A ne vidim da smo blizu tog scenarija. Koronavirus je totalno zanemarljiva pojava u školama.
October 27, 20204 yr ...ali može biti žarište zaraze, pošto su deca većinom asimptomatski prenosioci, i onda se tako dovode u rizik roditelji, nastavnici i njihove porodice.
October 27, 20204 yr 15 minutes ago, Jozef K. said: Zatvaranje škola jedino ima smisla, ako su brojevi takvi da je neophodan lockdown. A ne vidim da smo blizu tog scenarija. Koronavirus je totalno zanemarljiva pojava u školama. u srednjoj moze biti drugacije. stariji djaci su vec prenosioci, a imaju i bogatiji drustveni/kafanski zivot.