Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

46 minutes ago, Filozof manijak said:

Jedno tehničko pitanje, (ako je već bilo ranije o tome pisano, unapred se izvinjavam):

- Ako se inficirana osoba testira na prisustvo corona virusa tokom perioda inkubacije, a pre pojave simptoma, da li će pokazati pozitivan rezultat?

nije 100% sigurno pa da ne nagadjam, vidis google sa 'false. negative .corona'

Edited by InvisibleLight

@peralozac sedi di si ni za disi nisi.
Kakvo crno trcanje pusti to. Neces da propadnes za tih 2-3 nedelje sto ces kulirati.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ja sam za to da on ne jurca okolo, izolovan ili ne :dry:

sebe radi za pochetak.

sent from bubamoto

Samo da vam napomenem da je ovde zakonom zabranjeno izaci iz kuce ako se ima temperatura.

+ 1000

Blaža fizička aktivnost, kada je u pitanju minorna prehlada je preporučljiva.

Kada je u pitanju virus gripa npr. strogo je nepreporučljivo provesti ga na nogama, I kad se tako preleži virus, dugoročne posledice su značajne.

Kada je u pitanju ovaj novi corona virus, em ne znamo kako deluje na organizam, niti znamo da li fizička aktivnost u trenutku infekcije oslabljuje imunitiet. Ne bih se igrao na njegovom mestu, nikako,

Da ne kažem da je vrlo neodgovorno trčati napolju znajući da si rasadnik virusa. 

• Author

mene tačno sad boli grlo od onog drugog topika :sad:. moraću da se izolujem jedno vreme od istogtm

a u drugim vestima

moram da idem u redovnu nabavku, veliki marketi iskjučeni, samo male radnjice, pijaca itakoto

da li da mećem rukavice i kako uopšte čovek da se ponaša ?

koliko vidim, niko ne hoda sa maskom ? dal' zato što nemamo ili što nas zabole ?

Nikakvo trcanje kad se ima virus, najgore sto moze da se uradi. 

2 minutes ago, dùda said:

koliko vidim, niko ne hoda sa maskom ? dal' zato što nemamo ili što nas zabole ?

Da.

Ovi moji u firmi probali da nam kupe maske, nema.  Pa zabolelo te ili ne, isto ti se hvata :/

• Author
Just now, placenik said:

Da.

Ovi moji u firmi probali da nam kupe maske, nema.  Pa zabolelo te ili ne, isto ti se hvata :/

da za rukavice ?

34 minutes ago, dùda said:

da za rukavice ?

Obzirom na pipace itd, pre rukavice nego maske- kvake, gelenderi...

Nemojte ovo uopšte da shvatite ozbiljno, samo bih da podelim iskustva. Kancelarija nekih 7 sa 5, nas osmorica u njoj - od ponedeljka 20og Januara do petka 24og nas šestorica padamo, preostala dvojica prekidaju odmor i krpe šta mogu. Isti simptomi kod svih - blago povišena temperatura (meni bila zakucana 4 dana na 38.6), malaksalost, bol u zglobovima i ludački suvi kašalj. Nikada, stvarno nikada nisam tako kašljao - pleksus i trbušnjaci mi goreli, 4 dana nisam mogao da spavam, došlo mi je da rknem glavom o zid, samo da odmorim. Da li je do prirode procesa, da li do sirupa koga sam počeo da pijem, kašalj se smiruje 5 dan i konačno uspevam da odspavam. Do subote (moj sedmi dan), se kašalj proređuje, a temperatura i bolovi u zglobovima prolaze. Svi se vraćamo na posao 27. Januara i kašljemo (kašljucamo u odnosu na onaj užas) celu nedelju, malaksali. Ona dvojica padaju naredne nedelje, isti obrazac.

2 minutes ago, zorglub said:

Nemojte ovo uopšte da shvatite ozbiljno, samo bih da podelim iskustva. Kancelarija nekih 7 sa 5, nas osmorica u njoj - od ponedeljka 20og Januara do petka 24og nas šestorica padamo, preostala dvojica prekidaju odmor i krpe šta mogu. Isti simptomi kod svih - blago povišena temperatura (meni bila zakucana 4 dana na 38.6), malaksalost, bol u zglobovima i ludački suvi kašalj. Nikada, stvarno nikada nisam tako kašljao - pleksus i trbušnjaci mi goreli, 4 dana nisam mogao da spavam, došlo mi je da rknem glavom o zid, samo da odmorim. Da li je do prirode procesa, da li do sirupa koga sam počeo da pijem, kašalj se smiruje 5 dan i konačno uspevam da odspavam. Do subote (moj sedmi dan), se kašalj proređuje, a temperatura i bolovi u zglobovima prolaze. Svi se vraćamo na posao 27. Januara i kašljemo (kašljucamo u odnosu na onaj užas) celu nedelju, malaksali. Ona dvojica padaju naredne nedelje, isti obrazac.

Pa dobro, iako se pojavio covid19, i dalje postoji i obični sezonski grip, nije da je on nestao sad kad se ovo pojavilo. Vi ste verovatno imali običan grip.

2 minutes ago, Tresko said:

Pa dobro, iako se pojavio covid19, i dalje postoji i obični sezonski grip, nije da je on nestao sad kad se ovo pojavilo. Vi ste verovatno imali običan grip.

Jbm li ga, nisam pametan. Nikada me ovako nije udarilo, i toliko dugo.

55 minutes ago, dùda said:

mene tačno sad boli grlo od onog drugog topika :sad:. moraću da se izolujem jedno vreme od istogtm

a u drugim vestima

moram da idem u redovnu nabavku, veliki marketi iskjučeni, samo male radnjice, pijaca itakoto

ne reklamiram, ali: 

1. https://online.idea.rs/#!/offers

2. https://www.maxi.rs/online/Prerada-od-vocja-i-povrcja-i-med/c/04?pageNumber=0

3. https://elakolije.rs/

4. https://glovoapp.com/sr/beg/store/maxi-groceries-bel/

kao korisnik a i poslom, jaka preporuka svima koji jos ne koriste

3 minutes ago, zorglub said:

Jbm li ga, nisam pametan. Nikada me ovako nije udarilo, i toliko dugo.

Ma, ne može čovek da zna. Ionako svake sezone dolaze novi sojevi virusa. Ako te uhvate recimo u momentu kad ti je zbog nečega oslabljen imunitet i organizam generalno efekti su strašni. Ja sam prošle godina fasovao neki grip, i imao sam 7 dana temperaturu oko 40 i nije moglo nikako da se skine, završio sam u bolnici na infuziji i nisam mogao da stojim na nogama. Kad sam mislio da je sve gotovo, posle nedelju dana kao zdrav, vratilo mi se, doduše imao sam samo 38,5 temperaturu još nedelju dana.