Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

11 minutes ago, dùda said:

Ok. Onda nema ni potrebe da se dezinfikuje.

Ed.

Ili ti to ostaviš na retrovizoru dok nisi u autu ?

ne, ja na čiviluk u hodniku svoje hacijende gde su idealni uslovi za usmrtiti patogene bakterije

šalu nastranu, mislim da se odlazi u krajnost glede maski, njihove učinkovitosti i naših potreba u ovom momentu. da znam, niko ovde nije ratni hirurg i ne operiše na livadi. tako da te priče o sposobnosti virusa da preživi u određenim uslovima, i na određenim materjalima padaju u vodu(delimično) za nas obične smrtnike

• Replies 2.1k
  • Views 217.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemoj takve savete da tražiš ovde, neka idu u kovid ambulantu ili neka im dođe patronažni lekar(to sad imaju ove privatne zdravstvene ustanove) pa dalje po njihovim instrukcijama    

• Evo i ovako:   https://threadreaderapp.com/thread/1334231473193431042.html

Posted Images

• Author

ma naravno, treba se pribrati ali ipak

ubismo se noseći maske, a onda ih skinemo, stavljamo po džepovima, tašnama, retrovizorima 

a bila je priča (za lekare doduše), da je najopasniji momenat skidanja opreme

ako nas je maska zaštitila, onda ima nekih govana na njoj, pa treba ipak nekako oprezno sa njom, to je bila moja poenta

36 minutes ago, yabadaba said:

A bakterije na vlažno toploj masci? Nije Coronavirus jedini pathogen na svetu

E taj deo kapiram kao problematičan.

u najgorem slučaju štiti nas da u sebe unesemo minimalnu količinu virusa koju će naši eritrociti uspeti da hendlujutm

maksimalna zaštita je nemoguća u uslovima svakodnevnog života, a da nije vezana za neki drugi psihološki poremećaj

ostalo je na nama, socijalna distanca i pranje ruku al se to valjda podrazumeva

22 minutes ago, Anonymous said:

E taj deo kapiram kao problematičan.

pa dobro, nije baš da radiš na deponiji u vinči

ko zna sa koliko se bakterija i virusa čovek dnevno susretne, ipak smo mi na njihovoj teritoriji, pa smo se sa time manje više uspešno nosili tj naš imuni sistem

korona je samo digla pozornost za dva nivoa

Edited by kud u maglu Simoviću

1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

pa dobro, nije baš da radiš na deponiji u vinči

ko zna sa koliko se bakterija i virusa čovek dnevno susretne, ipak smo mi na njihovoj teritoriji, pa smo se sa time manje više uspešno nosili

korona je samo digla pozornost za dva nivoa

Znam, ali ako konstantno koristimo iste maske (rotiramo ih) bez dezinfekcije korona će da umre, ali ko zna šta će sve na njima da preživi. A ukoliko ih dezinfikujemo izgubiće svojstvo. Sranje. Jedino da te KN95 još duplo pojeftine, pa da ih uračunamo u mesečni trošak nekako.

pa ne baš rotiranje 3 maske za jednokratnu upotrebu, ako je za do prodavnice/banke/ ostale dnevna aktivnosti, jedna može da potraje i više od 3-4-5 dana

za posao ko mora da je nosi, to već zavisi od drugih faktora

a gsp(ne znam, ne koristim ga) da moram da idem trudio bih se da ga svedem na najmanju moguću meru, plus maksimalno držanje distance koliko je moguće

tu masku bi štrcnuo asepsolom/tečnim kisikom i ajd jovo nanovo, ako je samo u gsp koristim nosio bih je 3-4 dana

Edited by kud u maglu Simoviću

4 hours ago, gospa buba said:

pod uslovom da staklo propushta uv.

a krhka se svakako :hihi:

sent from bubamoto

Bočna i stakla pozadi bi trebalo da propuštaju delimično UVA, prednja često zanemarljivo malo zbog zaštite u njima. 

UVC je efikasniji  ubica virusa i bakterija, ali ne dopire kroz atmosferu do zemlje.

6 hours ago, yabadaba said:

A bakterije na vlažno toploj masci? Nije Coronavirus jedini pathogen na svetu

Nije, ali je verovatno jedini koji će se naći na toj masci koji može da te možda ubije. Za ostale ima lekova, vakcina, imuniteta.

5 hours ago, dùda said:

ma naravno, treba se pribrati ali ipak

ubismo se noseći maske, a onda ih skinemo, stavljamo po džepovima, tašnama, retrovizorima 

a bila je priča (za lekare doduše), da je najopasniji momenat skidanja opreme

ako nas je maska zaštitila, onda ima nekih govana na njoj, pa treba ipak nekako oprezno sa njom, to je bila moja poenta

Slažem se. Slažem se i sa Kud u maglu Simoviću da nije baš da svi ulaze u kovid bolnice pa posle toga skidaju masku. Ali, s obzirom na to da je u Srbiji trenutno potpuni haos mislim da odlazak u prodavnicu pa čak i ulazak u lift treba tretirati kao ulazak u kovid bolnicu, barem dok se malo ne smiri situacija.

Bočna i stakla pozadi bi trebalo da propuštaju delimično UVA, prednja često zanemarljivo malo zbog zaštite u njima. 

UVC je efikasniji  ubica virusa i bakterija, ali ne dopire kroz atmosferu do zemlje.
e, hvala, to se i ja secam da je tako bilo.

sent from bubamoto

3 hours ago, trustno1 said:

Nije, ali je verovatno jedini koji će se naći na toj masci koji može da te možda ubije. Za ostale ima lekova, vakcina, imuniteta.

Ne lupetaj

Imam putnika iz Beograda (na Etihadu), leti posle 1/Aug tako da ce morati da ima "negativan test" uradjen na 2-3 dana pre leta. Iskustva, lokacije, koshtanje?

Unapred zahvalan.

Imam putnika iz Beograda (na Etihadu), leti posle 1/Aug tako da ce morati da ima "negativan test" uradjen na 2-3 dana pre leta. Iskustva, lokacije, koshtanje?
Unapred zahvalan.
Još uvek samo Batut čini mi se...
Privatnicima još nije dozvoljeno...

.... Shiit has hit the fan!

A koliko traje? 

Background Picker
Customize Layout