Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

ja stvarno nisam odgovoran za to sto i na ovom forumu ima mentola. 

otici u ovom trenutku na skijanje.... ma ajde bre u kurac, pa sta mi ovde radimo i pricamo zadnjih godinu dana? stvarno nemam snage za ove rasprave vise. 

• +1 6
Posted

Tjah, meni nije baš jasno to ako vlada dozvoli ići će ljudi. Pa valjda mogu ljudi  i sami nešto da zaključe bez naređenja/zatvaranje šta je bolje i za njih a ako ne za njih onda za opšte dobro.

Ovo se odnosi generalno na sve vlasti i ljude. Ljudi što sebični što ne shvataju situaciju i samo produžavaju sve ovo  i tako u krug

Posted
2 minutes ago, arkonada said:

Tjah, meni nije baš jasno to ako vlada dozvoli ići će ljudi. Pa valjda mogu ljudi  i sami nešto da zaključe bez naređenja/zatvaranje šta je bolje i za njih a ako ne za njih onda za opšte dobro.

Ovo se odnosi generalno na sve vlasti i ljude. Ljudi što sebični što ne shvataju situaciju i samo produžavaju sve ovo  i tako u krug

Uzdati se u pamet mase je isusivanje okeana rakijskom casicom. Uzaludno.

Odlasci na skijanje u ovakvo vreme..guranje da te Jorgos pusti nekako ispod rampe i preko granice da bi se dokopao mora u sred pandemije..sve su to retard detektori i lakmusi za to sa kim se ima za posla.

Ljudi su prosto idioti. I sto vise imaju sve su alaviji, razmazeniji i bezobzirniji.

• +1 4
Posted
2 hours ago, Kelt said:

dobro, rusi su publikacijom u Lancet-u konačno uradili kako bi trebalo. I dalje mi se više dopada Fajzerov pristup, ali u Srbiji on za obične smrtnike neće biti dostupan, kako stoje stvari i imaju vrlo čudan redosled pozivanja koji mi je nejasan. mRNK ne petlja sa DNK, ali i ove ćelije u koje se ugradi se posle unište, tako da... end-effect je isti. Tako da, ako me uskoro ne pozovu za Fajzer, odoh kod rusa.

Da mogu da biram - sad bi mi takodje ruska bila prvi izbor

Posted
1 minute ago, steins said:

Da mogu da biram - sad bi mi takodje ruska bila prvi izbor

?

Posted
Just now, Kelt said:

ma ne, zašto

Aha izvini nisam razumeo :D 

Ne znam, čini mi se da su dva različita adenovirusa bolje rešenje od kapljica masti, što se tiče ukupnog odgovora. 

Mada, sam se danas čuo sa nekim mikrobiolozima i kažu mi da ima dosta reakcija i na rusku i na kinesku vakcinu - što mi opet malo znači pošto sam ja najebao i sa Fajzerom :D

Posted

Od ljudi koje ja poznajem, svi koji su dobili Sputnjika 38+ par dana, od kineske nikom nista, malo bol u ruci dan dva. Dal je slucajnost, jebem li ga

Posted
6 hours ago, steins said:

Mada, sam se danas čuo sa nekim mikrobiolozima i kažu mi da ima dosta reakcija i na rusku i na kinesku vakcinu - što mi opet malo znači pošto sam ja najebao i sa Fajzerom :D

Meni su kod druge doze Fajzera rekli da se reakcije očekuju u oko 30-40% slučajeva, i da s ne brinemo ako nema reakcije...

Nije bilo reakcije :D, za sad...

Posted

Moja žena Sputnik. 37,6 je bilo kada je legla.

Posted (edited)
10 hours ago, steins said:

Aha izvini nisam razumeo :D 

Ne znam, čini mi se da su dva različita adenovirusa bolje rešenje od kapljica masti, što se tiče ukupnog odgovora. 

Svi vec zaboravili na Astrazeneku :).

Stize 150.000 komada.

Edited by Friend
Posted

zar ta nije ono, najneefiaksnija vakcina od svih?

Posted

AstraZeneka = Sputnjik

Isti princip, isto sve u njoj.

Posted

Pa samo je isti princip, ali su jako različite. Nosio (vektor) je različit. Kod AZ je virus šimpanze, kod Sputnjika 2 adeno virusa (jedan je isti kao kod Johnson & Johnsona). Onda npr. sputnik ima duplo više virusnih čestica u jednoj dozi od AZ

• +1 1