Jump to content
IGNORED

Mala rasprava o bureku

Delija67

Recommended Posts

Posted (edited)

Ns, naravno. 

I to samo sa sirom. 

Sa mesom solo ne bih nikad uzeo, a ovako u kombinaciji svaki zalogaj sira posle zalogaja mesa je još boji nego da samo sa sirom jedem. 

Čujem da ljudi naručuju i prazan, sa pečurkama i jabukama, al te nisam mislim nikad probao. 

Edited by nisam ja
Posted
2 hours ago, napadaj said:

Meni je u Beogradu najbolji u pekari Aleksić, kod Botaničke bašte. Odlični su im i peciva i kolači, a i pica je skroz dobra za pekarsku varijantu.

meni to najbolja pekara svakako

Posted

Novosadisti jel moram da naručujem u gramima? U nas je burek komadna roba.

Posted

kad li je uvedeno to na grame, pitam se

znalo se nekad, četvrt tepsije i to ti je to

a ne sad, ovaj hoće 200 grama, ova 150, onda kad vidim da u tepsiji osta onaj patrljak, i ne jede mi se više burek

Posted

uvedeno je kada se pocelo mesati sir i meso, jabuka i pica i slicno

Posted
41 minutes ago, dragance said:

Čak ni za ručak??

Baš nikad, to mi je skroz jutarnja hrana.

22 minutes ago, ordi said:

meni to najbolja pekara svakako

I meni.

Posted
27 minutes ago, nisam ja said:

Ns, naravno. 

I to samo sa sirom. 

Sa mesom solo ne bih nikad uzeo, a ovako u kombinaciji svaki zalogaj sira posle zalogaja mesa je još boji nego da samo sa sirom jedem. 

Čujem da ljudi naručuju i prazan, sa pečurkama i jabukama, al te nisam mislim nikad probao. 

Ko što čoek veli - samo sa sirom, sa mesom je bzvz.

Posted (edited)

Ne mora. Na cijeniku piše burek meso 150, burek sir 130. Ako tražiš burek dobićeš frtalj kila. 

Edited by nisam ja
Posted
22 minutes ago, ordi said:

kad li je uvedeno to na grame, pitam se

znalo se nekad, četvrt tepsije i to ti je to

a ne sad, ovaj hoće 200 grama, ova 150, onda kad vidim da u tepsiji osta onaj patrljak, i ne jede mi se više burek

Od kad su tepsije veće i zaprimaju burek koji teži mnogo više od kile.

Posted

To na grame je starije. Te kilogramske tepsije su došle s konfekcijom koja se pravi u nekom centralnom podrumu pa razvozi na pečenje po tim kvazi pekaricama. 

Posted

Nisam ja, sad si me podsetio na onaj rahmetli burek Đorđević u Dunavskoj, što je otvarao rano na sabajla a zatvarao oko 11h, kad rasproda. Ala sam ja voleo taj burek... Debele kore, rustičan, na masti, sa dobrim sirom.  Ovaj u Rumenačkoj je dobar, ali preferiram onaj kod Socijalnog, preko puta ukoso, i on je Đorđević, samo nema veze sa onim starim. Tamo su i pogačice odlične.

Posted

Degustirao sam taj Đorđevićev iz Dunavske, i nešto mi se nije dopao baš zbog tih debelih kora, malčice predebele za moj ukus.

Makedončev mi je savršen miks i balans svih sastojaka.

Posted

Ja sam voleo u dunavskoj. A tog kod socijalnog nikad nisam probao. Valjda ga doživljavam kao lažnog đorđevića. :isuse:

Posted
17 minutes ago, banatjanin said:

Tamo su i pogačice odlične.

E to, pogačice su stvarno dobre.  Klasika.

Podsećaju me na one one iz pekara Beli Golub i  Ohrid ( Trpeski & Najdanoski)  u Zrenjaninu.

Ukusi detinjstva.

Posted

Podsećaju donekle, ali Đorđevićeve pogačice, iako u slojevima, su od kiselog testa, a zrenjaninske od lisnatog. Inače, te pogačice su nešto što samo u Zrenjaninu postoji, nigde se sa takvima nisam sreo. Meni su i dalje najbolje u pekari Vardar.