Jump to content
IGNORED

linda, srbinov prozor u svet egzotike...

gospa buba

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, dùda said:

Kod sladoleda je poenta da se meša dok se zamrzava, tako se izbegava stvaranje kristala leda i to je tek sladoled.

Ne može se to postići samo sa blenderom, tj bez aparata za sladoled 

Možda kada bi se svako toliko smesa vadila i promešala.

Može da se izvadi iz friza posle nekog vremena i ponovo mikserom izmuti, i tako možda par puta, ko voli.

Posted

Ima C kafa 200g za nešto 160 dindži.

Posted (edited)

Navukoh se na njihov cottage cheese, dobar mi je baš. I danas  eto ogrebem kupon za isti. Slučajnost? :unsure:

Edit: Zapravo i ne znam kakvi su drugi cottage sirevi i ima li ih uopšte kod nas, tek sam otkrio tu vrstu. :dry:

Edited by mraki
Posted

Kakve banane, kakvi bakrači. :puke:

Pravi ex SFRJ nostalgičari rabe samo9 eskimka. 

Ovo ostalo je sve buržoaska podmetačina.:fantom:

• +1 2
  • Haha 1
Posted
20 hours ago, dùda said:

Kod sladoleda je poenta da se meša dok se zamrzava, tako se izbegava stvaranje kristala leda i to je tek sladoled.

Ne može se to postići samo sa blenderom, tj bez aparata za sladoled 

Možda kada bi se svako toliko smesa vadila i promešala.

uvek sam se pitao zašto sladoledi u kućnoj izvedbi imaju ukus ušećerene, mlevene sante leda 

:zalosna:

• Haha 1
Posted
2 hours ago, Reaktor said:

uvek sam se pitao zašto sladoledi u kućnoj izvedbi imaju ukus ušećerene, mlevene sante leda 

:zalosna:

Ima tu spasa, samo je malo jebada ... prvo, ne treba da bude puno vodenastih stvari, ako je mlečni posebno, punomasna mlečna slatka pavlaka, ukuvana žumanca (ako je klasičan italijanski) i svakih pola sata vaditi iz zamrzivača i dobro promešati (razbiti kristale koje pravi voda). Kad već dođe u fazu da je gladak kao sladoled koji se malo otpio onda se samo ostavi da se smrzne do kraja, sigurno, pet-šest puta treba promešati i razbiti kristaliće.

U svakom slučaju kad skontaš koliko ti je materijala potrebno, koliko sve to košta (dosta jaja, puno slatke pavlake, dobar ektrakt vanile, eventualno topljena čokolada, lešnik ili nešto), ukoliko želiš dobar i kvalitetan sladoled bogatog mlečnog ukusa, ne isplati se, osim ako nisi baš teški snob. Za ukupnu cenu nekoliko kutija takvog fensi domaćeg sladoleda ladno i tu mašinu možeš kupiti pa onda kad je bal ...

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Za kvalitetne namirnice nikad nisam uzimao cenu kao faktor.

Ja ću da pojedem te banane, mlečnu pavlaku, med, borovnice, vanilu, organski kakao, a ne neke karagene, glukozne sirupe, ukuse ovoga i onoga iz kupovnog sladoleda .

• +1 3
Posted
1 hour ago, El Guapo said:

Za kvalitetne namirnice nikad nisam uzimao cenu kao faktor.

Ja ću da pojedem te banane, mlečnu pavlaku, med, borovnice, vanilu, organski kakao, a ne neke karagene, glukozne sirupe, ukuse ovoga i onoga iz kupovnog sladoleda .

Ono ne znači da nisam sve to pravila :D, sa svim tim namirnicama, rovarila po radnjama i pijacama da nađem dobar holandski kakao i pravu pastu od vanile mi "švercovali" preko grane, znači samo da ne može biti jeftinije od kupovnog sladoleda, naprotiv. :D. Pokušavam samo da sagledam i drugu stranu, onu ekonomičnu, jer me još niko nikad nije optužio za ekonomičnost. :D

• +1 1
Posted

Obično sam obazriv sa (polu)gotovom hranom, ali za ove krokete mi je drago da sam probao, super su.

2000882922.jpg

Btw, arancini su srednje žalosni.

• +1 1
Posted

Je l probao neko mladi krompir u tegli?

Mislim se da li da probam ili ne, ako je kiseo nešto me ne bi radio, druga smo mi kultura za kisele stvari.

Posted
On 29.6.2022. at 18:31, Plajvi said:

Kad smo vec kod navlacenja, kupio sam gomilu tegli onih grckih crvenih i zelenih papricica punjenih sirom u maslinovom ulju, nemam mesta skoro ni za sta drugo u frizideru, predobro nesto. 

Uspeo sam da uzmem još par teglica zelenih kraćih, prošlo dosta ljudi kroz kuću u proteklim danima i svi su oduševljeni papričicama. Moram još uzeti.

Ja se navukao na lisnate štapiće sa aromom sira :piggy:

• +1 1
Posted

Super su i crvene i obe vrste zelenih - mislim da su ove jedne zelene punjene fetom, a druge onim mladim siretom™ za burek i da je to jedina razlika. 

Samo sto su jake i teske za stomak, 3 komada i dosta je. :D Svaka kuca treba da ima

Posted
kis'o je
sad kupila konzervu kiselog kupusa. ne znam shta me spopalo :rolf:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• Haha 1
Posted
3 minutes ago, gospa buba said:

sad kupila konzervu kiselog kupusa. ne znam shta me spopalo :rolf:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

Preci nam se neumorno okrecu u grobovima..