Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pitanja

Featured Replies

Da li je neko ovde radio enroll za ESU za win10 na domenskim računarima?

Svaka pomoć je dobrodošla.

• Replies 20.7k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Имам табелу у ексесу, од ње сам направио упит у коме сам убацио критерјум преко формуле којиу сам написао да ми избацује само уносе из ове године и даје ми збир. Онда сам увезао податак из тог упита у

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Ja mislim da vas alfa troluje konstantno. 

• Anonymous
    Anonymous

Nikako. Do neke tačke pomažu ti programi za čišćenje, a onda beznadežno uspori.   Pre neki dan sam na poslu, posle duže rasprave sa pametnjakovićima, reinstalirao kompjuter na kom radim, pol

Posted Images

Nešto nisam siguran da to uopšte može

The consumer ESU program can’t be used by commercial devices. Consumer ESU enrollment won’t be offered to devices in the following scenarios:

• Devices joined to an Active Directory domain or that are Microsoft Entra joined.

Nešto se "kao sećam" da je 2028. godina oročena za kraj ESU Win10. Nisam siguran, ali to mi je nešto u glavi.

Do oktobra sledece godine.

Nesto sam procitao da je moguće kupiti licencu putem CSP-a, ili preko Microsoft Volume Licensing Programa. (Za komercijalnu upotrebu)

Ali to su za mene španska sela sad

Evo šta kaže AI:
"Šta je ESU Program?

ESU je plaćeni program pretplate (sa opcijama za besplatno dobijanje za potrošače) koji omogućava korisnicima da i dalje primaju kritična i važna bezbednosna ažuriranja za svoj Windows 10 PC nakon što se zvanična podrška završi.

• Trajanje: ESU se kupuje na godišnjem nivou i obezbeđuje ažuriranja najviše tri godine (do oktobra 2028).

• Šta dobijate: Samo bezbednosne zakrpe. Ne dobijate nove funkcije, ispravke grešaka (bug fixes) ili tehničku podršku.

• Cilj: Omogućava pojedincima i kompanijama da bezbedno nastave da koriste Windows 10 dok pripremaju prelazak na Windows 11.

Kako se vrši "Enroll" (Registracija) za ESU?

Za individualne korisnike (Home, Pro, Pro Education, Workstations), Microsoft je ponudio nekoliko opcija za dobijanje prve godine ESU pretplate:

1. Besplatno putem sinhronizacije: Ako sinhronizujete svoja podešavanja računara sa Microsoft OneDrive (korišćenjem Microsoft naloga). Ovo je najčešći besplatan put.

2. Besplatno putem Microsoft Rewards: Iskoristite 1.000 Microsoft Rewards poena.

3. Plaćena opcija: Jednokratna kupovina (cena je bila najavljena na $45 USD za prvu godinu, ali može varirati).

Proces registracije (Enrollment):

Registracija se obično obavlja direktno u operativnom sistemu:

1. Uverite se da je vaš Windows 10 ažuriran na verziju 22H2 i da imate instalirana sva najnovija ažuriranja.

2. Morate biti prijavljeni na Windows sa administratorskim nalogom.

3. Idite na Settings ($\text{Postavke}$) > Update & Security (Ažuriranje i bezbednost) > Windows Update."

Da da, to sam i ja našao, ali to važi za ove obične consumer radne stanice.

Za komercijalne radne stanice koje,se koriste za biznis, tj.u domenu su, ovo gore ne važi.

3 hours ago, Filozof manijak said:

Do oktobra sledece godine.

Nesto sam procitao da je moguće kupiti licencu putem CSP-a, ili preko Microsoft Volume Licensing Programa. (Za komercijalnu upotrebu)

Ali to su za mene španska sela sad

Pa ako si u Volume Licensing-u onda cimneš svog Micorsoft partnera da ti objasni šta i kako, to mu je posao :)

• 3 weeks later...

Kako da vidim koji je ovo font? Ima nekih sajtova, ali nekako nisu pogodili

Screenshot_2025-11-12-10-47-41-795_com.miui.gallery-edit.jpg

7 hours ago, shimpu said:

Kako da vidim koji je ovo font? Ima nekih sajtova, ali nekako nisu pogodili

Screenshot_2025-11-12-10-47-41-795_com.miui.gallery-edit.jpg

Liči na Humanist521

Ima li gde na kioscima da se kupi key za Kaspersky Internet/Total Security ? Bilo je na i-beju ali vise nema...

Moze PM

14 hours ago, stajebrebilo said:

Ima li gde na kioscima da se kupi key za Kaspersky Internet/Total Security ? Bilo je na i-beju ali vise nema...

Moze PM

Koliko znam, njih zastupa Singi

https://singi.rs/home

• 2 weeks later...

Upravo mi je crkao SBBov D3. Ono, pregorio, zaiskrilo, zadimilo se, zasmrdilo i upokojilo se. Doneće majstor drugi, nije to problem. Problem je što i TV neće da se upali sa zemaljskom antenom. Pitanje je: Da li je moguće da je HDMI kabl spalio matičnu ploču na TVu i ako jeste, da li znate pouzdanog švercera televizora?

16 minutes ago, nautilus said:

Upravo mi je crkao SBBov D3. Ono, pregorio, zaiskrilo, zadimilo se, zasmrdilo i upokojilo se. Doneće majstor drugi, nije to problem. Problem je što i TV neće da se upali sa zemaljskom antenom. Pitanje je: Da li je moguće da je HDMI kabl spalio matičnu ploču na TVu i ako jeste, da li znate pouzdanog švercera televizora?

Moguće je da je spalio... Mmislim, meni su dve mrežne stradale na sličan način, kroz mrežni kabel, zajedno sa ruterom...

Ovo drugo, kupujem-prodajem geldaj ko ima najviše pluseva...

Pre nedelju dana sam uzeo na Ananas.rs TV brenda TESLA 43" non-smart TV na 6x2700RSD rata, isporučeno na kućna vrata u roku od 2 dana.

Sasvim zadovoljan pošto mi pravi TV ne trba, a ovo je u stvari 3xPC monitor za celodnevno penzionersko izdrkavanje i eksperimentisanje

I najbitnije: registracijom ser.broja i skenom racuna na sajtu proizvodjaca stičete pravo na 5 godina garancije.

Edited by zmanic