August 15, 2025Aug 15 14 minutes ago, duda said:pomoć drugaririkno mi kompjuter a nemam toliko nekog posla da sad kupujem novi pa bih da spojim laptop sa velikim monitorom i starom tastaturom na koju sam navikla.pronašla sam da mi je za taj posao najbolje da kupim nešto što se zove docking station, no sam se neprijatno iznenadila kada sam videla koliko to košta, ima i jeftinijih dodušeimate li neku preporuku, tj,vrede li ova sokoćala što koštaju do 5k recimo ?Ma nije ti to neophodno, posebno ako ne nosiš često laptop nego uglavnom stoji na mestu. Samo poveži monitor i tastaturu na laptop.
August 15, 2025Aug 15 14 minutes ago, duda said:pomoć drugaririkno mi kompjuter a nemam toliko nekog posla da sad kupujem novi pa bih da spojim laptop sa velikim monitorom i starom tastaturom na koju sam navikla.pronašla sam da mi je za taj posao najbolje da kupim nešto što se zove docking station, no sam se neprijatno iznenadila kada sam videla koliko to košta, ima i jeftinijih dodušeimate li neku preporuku, tj,vrede li ova sokoćala što koštaju do 5k recimo ?Laptop mozes da spojis i direktno - uglavnom imaju VGA i HDMI port, a tastatura ide na USB.Sto se docking stationa tice - koje marke ti je laptop?
August 15, 2025Aug 15 Laptop mi je Lenovo, Thinkpad, monitor Delled.jbg, ja probla laički da ''ubodem'', ali nema takav ulaz na laptopu, drugim rečima, nemam pojma Edited August 15, 2025Aug 15 by duda
August 15, 2025Aug 15 Just now, duda said:Laptop mi je Lenovo, Thinpad, monitor DellSpoj na HDMI izlaz na laptopu monitor i spoj tatsturu na bilokoji USB i to ti je to...Milim, ja tako radim, godinama...
August 15, 2025Aug 15 kako izgleda HDMI izlaz ?usb na laptopu imam samo 2. jedan koristim za miša, drugi za skener/štampač
August 15, 2025Aug 15 1 minute ago, duda said:kako izgleda HDMI izlaz ?usb na laptopu imam samo 2. jedan koristim za miša, drugi za skener/štampačOvo levo od HDMI na laptopu ti i je VGA port i mozes preko njega da prikljucis vecinu monitora i LCD televizora.Ako imas HDMI ulaz na monitoru - onda ubodi kabl i udri.Sto se tice manjka USB portova - mozes kupiti USB HUB. On ti razdvaja 1 USB ulaz na vise komaTa i mozes ga naci po radnjama, KP ili TEMU za smesne pare.Sad jedno pitanje: da li skener\stampac ima na sebi mrezni port ili WIFI?Ako ima - moze ti neko podesiti da ne vucaras kabl da bi stampala/skenirala.Ono Sedim na terasi, akam nesto po laptopu, pijuckam koktelcic, rakiju ili kaficu - a stampac pici u sobi.... Edited August 15, 2025Aug 15 by kronostime
August 15, 2025Aug 15 On 30. 6. 2025. at 15:53, steins said:Kupujem svoj prvi iphone - nude mi 14 pro za 520e sa baterijom od 91%.Valja li to?Jel ta baterija može da izdrži dan?tesko,
August 15, 2025Aug 15 11 minutes ago, kronostime said:Ovo levo od HDMI na laptopu ti i je VGA port i mozes preko njega da prikljucis vecinu monitora i LCD televizora.Ako imas HDMI ulaz na monitoru - onda ubodi kabl i udri.Sto se tice manjka USB portova - mozes kupiti USB HUB. On ti razdvaja 1 USB ulaz na vise komaTa i mozes ga naci po radnjama, KP ili TEMU za smesne pare.Sad jedno pitanje: da li skener\stampac ima na sebi mrezni port ili WIFI?Ako ima - moze ti neko podesiti da ne vucaras kabl da bi stampala/skenirala.Ono Sedim na terasi, akam nesto po laptopu, pijuckam koktelcic, rakiju ili kaficu - a stampac pici u sobi....štampač nema ništa od toga, zapravo nema wifi, a za ovaj mrežni port ni ne znam šta jena selu imam skorije kupljen štampač i skener koji ima wifi ali to nikako nisam uspela da povežem, stalno traži neku šifru koju ne mogu nigde da nađem, pa sam odustala, povezala kablomed.na laptopu imam taj HDMi ali nemam taj okrugli, to je valjda VGA ? Edited August 15, 2025Aug 15 by duda
August 15, 2025Aug 15 ok, dakle moram da kupim kabl koji sa oe strane ima taj HDMI ?i da kupim to sokoćalo da dobijem više USB ulaza na laptopukad to povežem, da li mi treba još nešto, neka podešavanja na laptopu ?
August 15, 2025Aug 15 Ovo ti treba (ne mora bas ovaj model)I ovoI vozi, nista podesavanja na laptopu, sam ce on to sve. Eventualno podesi rezoluciju kad prikacis monitor na onu koja ti odgovara.
August 15, 2025Aug 15 1 minute ago, goofs said:Ovo ti treba (ne mora bas ovaj model)I ovoI vozi, nista podesavanja na laptopu, sam ce on to sve. Eventualno podesi rezoluciju kad prikacis monitor na onu koja ti odgovara.pa za to sam i pitala na početku, nego mi skupo, a ne znam da li ovi do recimo 5k vrede ?
August 15, 2025Aug 15 Aha, cekaj, stani. Nemas HDMI port na monitoru. Osim ako ono gore nisu dva HDMI porta, ne vidi se na slici lepo, vise deluju kao USB ulazi.Treba ti HDMI to DISPLAYPORT kabl, ima ga u Gigatronu
August 15, 2025Aug 15 2 minutes ago, duda said:pa za to sam i pitala na početku, nego mi skupo, a ne znam da li ovi do recimo 5k vrede ?Ma USB hub je jeftino sokocjalo, ima ih za 1500 kinti kod nas, a ako te ne mrzi da se malo strpiš, možeš i sa Temua da poručiš za 500 dinara bukvalno (tipa ovo).Imaš i ovaj kabl na Temuu, isto džab džabaka
August 15, 2025Aug 15 9 minutes ago, goofs said:Aha, cekaj, stani. Nemas HDMI port na monitoru. Osim ako ono gore nisu dva HDMI porta, ne vidi se na slici lepo, vise deluju kao USB ulazi.Treba ti HDMI to DISPLAYPORT kabl, ima ga u Gigatronudobro vidiš, nema toh HDMI na monitoru