December 10, 2025Dec 10 @radisa Taj deo je jasan. Postoje servisi kao https://haveibeenpwned.com/ gde uneses email i onda ti on kaze servise koji su leakovi tvoje passworde.Ali nema sanse da google posalje email u kojem su navedene leakovane sifre.
December 14, 2025Dec 14 Nešto sam naleteo na neke tekstove o NAS-ovima.Zanima me ima li smisla nabavljati taj uredjaj za nekog ko zaista skida dosta medijskog "sadržaja" koji baš i ne može da se nadje na striming servisima.Ako je odgovor pozitivan, dajte neke preporuke za neke modele...
December 14, 2025Dec 14 Ima smisla ako planiraš da taj sadržaj puštaš na više uređaja - kompjutera, telefona, itd. Naravno, i da više korisnika/ukućana može da pristupi sadržaju. Van toga mu ne vidim svrhu osim hobija ako pričamo o kućnoj upotrebi.
December 14, 2025Dec 14 52 minutes ago, Frank Pembleton said:Nešto sam naleteo na neke tekstove o NAS-ovima.Zanima me ima li smisla nabavljati taj uredjaj za nekog ko zaista skida dosta medijskog "sadržaja" koji baš i ne može da se nadje na striming servisima.Ako je odgovor pozitivan, dajte neke preporuke za neke modele...I ja sam u ovoj fazi razmisljanja, dao je Bags ranije neke upute. Ako skidas dosta ima smisla, ja planiram zbog porodicnih fotografija, nesto mi se ne svidja opcija da mi sve stoji na google serverima. Ja gledam neki QNAP, cekao black friday ali nije bilo popusta.
December 14, 2025Dec 14 Ja sam hteo da gledam video fajlove na televizoru kao sa računara, preko Plexa, ali da računar ne mora stalno da radi. Odustao sam zato što mi je kompjuter ionako uključen od jutra do mraka.Za Asustor sam našao mnogo dobrih ocena, ali nisam se toliko bavio time da bih izdvojio određene modele.
January 28Jan 28 Ljudi ima li ko kakva iskustva sa Starlinkom?Imam neku sumanutu ideju da pribavim jedan preko Makedonije za ovde u SrbijuIma li to ikakvog smisla? Jel uopšte moguće?
January 28Jan 28 U MAK je skoro duplo skuplje nego u HR ili GR. Reda preko 100€ mesečno.Ja razmišljam o BUG varijanti. Sa našim provajderima neće biti bolje, zadugo.
January 29Jan 29 On 28. 1. 2026. at 22:12, zmanic said:U MAK je skoro duplo skuplje nego u HR ili GR. Reda preko 100€ mesečno.Ja razmišljam o BUG varijanti.Sa našim provajderima neće biti bolje, zadugo.Ma to mi je manje bitno. Više me brine onaj blok posle 2 meseca - do skora su ga rešavali resetom, sad više ne može, nego moraš da se vratiš u državu u kojojj je registrovan i da ga tamo resetuješ i uključiš
February 13Feb 13 Da li neko može da mi objasni sledeće. Skeniram dokumenta da bi ih upotrebi na portalu APR za osnivanje firme. Dokumenta moraju da budu potpisana mojim elektronskim potpisom preko APR onlajn aplikacije za potpisivanje. Sva dokumenta potpišem uredno mupovim sertifikatom. E sad nastaje ludilo. APR mi prihvata sva dokumenta osim dva koja odbija uz obrazloženje da moraju biti potpisana elektronskim potpisom. Uredno su potpisana, tri puta ih skeniram i neće. Dok to radim shvatam da su to jedina dva dokumenta koja sam skenirao skenerom na mulitifunkcionalnom uređaju. Ostale sam skenirao Camscanom preko telefona (imam plaćenu verziju pa nema onaj žig i dobru kameru na telefonu). Kada sam ta dva dokumenta skenirao telefonom i opet potpisao, prošli su bez problema. Jel skener nekako pravi drugačiji PDF na koji se potpisi ne primaju dobo ili šta :WTF:
February 13Feb 13 29 minutes ago, Hamlet Strašni said:Da li neko može da mi objasni sledeće. Skeniram dokumenta da bi ih upotrebi na portalu APR za osnivanje firme. Dokumenta moraju da budu potpisana mojim elektronskim potpisom preko APR onlajn aplikacije za potpisivanje. Sva dokumenta potpišem uredno mupovim sertifikatom. E sad nastaje ludilo. APR mi prihvata sva dokumenta osim dva koja odbija uz obrazloženje da moraju biti potpisana elektronskim potpisom. Uredno su potpisana, tri puta ih skeniram i neće. Dok to radim shvatam da su to jedina dva dokumenta koja sam skenirao skenerom na mulitifunkcionalnom uređaju. Ostale sam skenirao Camscanom preko telefona (imam plaćenu verziju pa nema onaj žig i dobru kameru na telefonu). Kada sam ta dva dokumenta skenirao telefonom i opet potpisao, prošli su bez problema. Jel skener nekako pravi drugačiji PDF na koji se potpisi ne primaju dobo ili šta :WTF:Verovatno pitanje prava, zaključan PDF ili je samo slika u PDF formatu... Probaj da isprintaš taj PDF kao PDF i probaj da ga potpišeš onda
February 13Feb 13 44 minutes ago, Vapad said:Verovatno pitanje prava, zaključan PDF ili je samo slika u PDF formatu... Probaj da isprintaš taj PDF kao PDF i probaj da ga potpišeš onda Hvala
February 14Feb 14 Da li je ova Nina Savčić dobra? Ne njena fizička lepota već mislim na njene radove. Nisam čitao niti jedan od ova dva njena romana. Na netu bruka pohvala. Je li neko čitao? Iskustva? Ukratko, ako nekoga ne mrzi.
February 25Feb 25 imam jedno bizarno pitanje, tj, treba mi bilo kakva logična ideja zašto se nešto dešava.Naime priča ide ovako: ima VPN, ima RDP mašina... Na RDP mašini ima neki alati... Jedan od tih alata se kači po okolnim bazama, koje su na drugim mašinama u mreži...Kolega se uloguje, ode na RDP, pokrene alat, odradi nešto i kada pokuša da doda metapodatke neke tabele sa jedne od okolnih baza, alat pukne...Uzmem kolegine kredenijale, VPN, RDP, meni radi... Drugi kolega uradi isto... Sutradan, ovaj kojem ne radi, ode do firme, i dalje mu ne radi, drugom kolegi, koji sedi u firmi radi...Namestimo konekiciju na virtualku, damo ovome što mu ne radi virtualku, i voila, sad njemu, kad se kači sa VM na RDP, sve radi...logičan zaključak je da je neki problem sa mašinom sa koje se kači na VPN i RDP, ali, to jebeno nema smisla, jer on radi na RDP-u... Evo, dva dana pokušavam da shvatim i ne mogu, ako ima iko neku ideju, zašto bi alat pucao kod si na RDP-u sa jedne mašine, a ne sa druge, neka podeli... Mislio sam da je problem do nečeg u mrežnom podešavanju kolegine mašine, ali to mi nema nekog smisla, jer kad si na RDP, ti imaš mrežna podešavanja RDP mašine, ne svoja, a ta podešavanja zavise od usera, koji je sve vreme isti... Edited February 25Feb 25 by radisa