JozoMujica Posted September 15, 2021 Posted September 15, 2021 53 minutes ago, goofs said: Ajd ja da se nadovezem na pitanje - za sta koristite VPN? Za posao, neki serveri npr. ne dozvoljavaju konktovanje sa adresa van usa, au...
nisam ja Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 jel moguće da mi je štampač došao bez usb kabla?
zmanic Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 Godima unazad tako isporučuju sve printere. 1
goofs Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Da se samo nadovezem na pricu o VPNu, zaintrigirali ste me pa sam malo istrazivao. Plan mi je da uzmem NordVPN, koliko vidim moze za 89$ da se uzme dvogodisnja pretplata. I preko toga da uzmem Paramount+ zbog Serije A i Lige sampiona, za 5$ mesecno. Imaju i App za sve uredjaje ali i opciju gledanja kroz browser. Jedini minus mi je sto imaju reklame tokom prenosa, ali prezivecu to. U totalu je priblizno ista cena kao Arena Cloud, a sigurno bolja usluga i signal, plus jednostavno gledanje sa kompjutera.
variola Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 A uz VPN ćeš sigurno zakačiti i još dosta free stvari koje prenose nacionalne tv sa georestrikcijom.
eye of the beholder Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 (edited) Potrebna mi je mala informacija, naime imam Gigabyte matičnu ploču pod oznakom GA-H81M-DS2. Na njoj samoj nemam mogućnost da imam dva monitora jer sama nema "priključak" za drugi monitor. Treba mi informacija koju grafičku kartu da kupim, da bih mogao da koristim i drugi monitor. Napominjem da mi monitor/grafička karta treba za najobičnije korišćenje (ništa HD filmovi i jake igrice). Samo da nije polovna, tj preko oglasa. Unutrašnja strana: zadnja strana matične ploče: Edited September 20, 2021 by eye of the beholder
Velocipede Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 1 hour ago, eye of the beholder said: Potrebna mi je mala informacija, naime imam Gigabyte matičnu ploču pod oznakom GA-H81M-DS2. Na njoj samoj nemam mogućnost da imam dva monitora jer sama nema "priključak" za drugi monitor. Treba mi informacija koju grafičku kartu da kupim, da bih mogao da koristim i drugi monitor. Napominjem da mi monitor/grafička karta treba za najobičnije korišćenje (ništa HD filmovi i jake igrice). Samo da nije polovna, tj preko oglasa. Sve što može da se utakne u PCI Express x16 slot, a podržava dva monitora ti odgovora. Problem je što su cene kartica previsoke, pitanje je koliko se isplati u taj računar dodavati novu grafičku. Jedino ako nađeš negde na lageru zaostalu AMD R5 230 ili Nvidia GT 710, to bi trebalo da su najjeftinije kartice koje se mogu naći, mada i to teško bez 50-60 EUR, a te kartice su lošije i od integrisanih na novijim procesorima.
Skyhighatrist Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 1 hour ago, ragasto said: Možda neki VGA razdelnik...? Sa spliterom može da ima samo duplirani desk, ne i extended (što je uglavnom smisao dva monitora, ako nije, onda spliter od 10e završava poso).
ragasto Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Da, to je ograničenje ali možda dođe u obzir da se ne bi akao sa grafičkim. Zavisi od potreba... @Skyhighatrist 1
eye of the beholder Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 37 minutes ago, Velocipede said: Sve što može da se utakne u PCI Express x16 slot, a podržava dva monitora ti odgovora. Problem je što su cene kartica previsoke, pitanje je koliko se isplati u taj računar dodavati novu grafičku. Jedino ako nađeš negde na lageru zaostalu AMD R5 230 ili Nvidia GT 710, to bi trebalo da su najjeftinije kartice koje se mogu naći, mada i to teško bez 50-60 EUR, a te kartice su lošije i od integrisanih na novijim procesorima. Dobro to baš čini situaciju lošom, gotovo ako nije lako naći takve grafičke. cvrc. Da pogledam šta tržište nudi. Hvala
francuski sobar Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 usb3 na vga oko 15 eur usb3 na hdmi oko 20 eur 1 1
eye of the beholder Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 (edited) 6 hours ago, francuski sobar said: usb3 na vga oko 15 eur usb3 na hdmi oko 20 eur Pogledaću i to. Edited September 21, 2021 by eye of the beholder
eye of the beholder Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 On 21.9.2021. at 3:00, francuski sobar said: usb3 na vga oko 15 eur usb3 na hdmi oko 20 eur Ovo neće da "može"... Pazario sam https://gigatron.rs/digitalni-adapteri-i-kablovi/gembird-usbhdmi-adapter-327808 ali računar i dalje ne vidi drugi monitor :(
vememah Posted September 23, 2021 Posted September 23, 2021 (edited) Moguće zbog ovog uslova: Quote Ugrađena graficka kartica sa najmanje 512 MB (nedeljive) video memorije https://www.gembird.rs/artikal/a-usb3-hdmi-02-gembird-usb-3-0-to-hdmi-display-adapter--black Edited September 23, 2021 by vememah
Recommended Posts