Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

trazi neke OCR programcice koji skidaju tekst sa skeniranog dokumenta. ima cak i online varijanti

Posted (edited)

Skeniraj dokumente u PDF i onda kroz OFFICE 2013 ili noviji ucitas taj pdf u wordu i editujes kako zelis. Otvoris taj pdf u  Word 2013 (ja sam to testirao) i mozes ga editovati kako hoces.

Ja koristim NAPS2 kao program za skeniranje.

Edited by Milosh76
Posted (edited)
14 minutes ago, Frank Pembleton said:

Pitanje za neki softver koji bi rešio problem...

Dakle, imam nekoliko dokumenata u papirnatom obliku.

Ima na njima teksta možda i neka tabela i treba mi da to prebacim u Word dokument ali ne da to uglavim kao sliku, nego da se to pretvori u Word dokument koji posle može da se edituje...

ABBYY FineReader počev od ver. 9 ima skoro preko 97% prepoznavanja srpskog oba pisma, čuva format fonta, tabele, fusnote, skice, slike  ..... nema bolje za te poslove

Edited by zmanic
Posted

Hvala!

...shiit has hit the fan...

Posted

Na firminom laptopu imam problem prilikom rezanja CD-a. Zapravo, ne prilikom samog rezanja, nareze ga on lepo, ali na kraju ne prikazuje opciju finish/another disc, nego vrti u beskraj dok ga ja fizicki ne izbacim. Nakon toga ubacim cd ponovo da proverim da li je narezano, on mi prikazuje prazan cd, i opet me pita zelim li da rezem. 

S druge strane, kad isti cd (koji sam ja rezao) ubacim kod kolege, sve je narezano i lepo se ucitava.

Bio bih vrlo zahvalan za bilo kakav savet sta moze biti u pitanju.

Ako nisam potrefio temu, prastajte i premestite.

Posted (edited)

koji program koristis za rezanje?   mozes li na taj firmin laptop da instaliras nesto drugo ? 

P.S.  i jel mora bas CD?  ako je problem da nesto bude read-only, napravi iso fajl i miran si...

Edited by braca
Posted

Kada ubacim CD, otvori se Autoplay sa opcijom za rezanje. tako rezem. Znaci da probam da instaliram neki burner?

Ne moze iso :( Mora ovako, pesaka. 

Posted

To je onaj Windows burner? Ako jeste, probao bih da instaliram Nero ili neki sličan program pa bih onda video da li se isto dešava...

Posted (edited)

Da li neko moze da mi pomogne? Interesuje me kako da centriram youtube klip na odredjeni minut, vidim da vi svi to radite ali ja nemam blage veze!

Hvala!

Isto, ako mozete da mi pokazete kako se radi screenshot iz raznih medija, pogotovo sa YT.

Imacu jos nekoliko upcoming pitanja, Radio sam u OEBS 17 godina ali sam sve pozaboravio!

Edited by rooney
Posted (edited)

Proba

edit: @rooney

postoji u samom tjubu opcija, kada klikneš na share, u donjem delu prozora postoji checkbox opcija da se snimak postavi od trenutka koji pokazuje klizač. Kad čekiraš tu opciju, samo kopiraš ponuđeni link klipa i pejstuješ ovde

edit2: radišin način je hakerski elegantniji 

Edited by Filozof manijak
Posted

stavi na kraju linka &t=100 ako želiš da počne od 100 sekunde

Posted

desni klik

5 minutes ago, rooney said:

Da li neko moze da mi pomogne? Interesuje me kako da centriram youtube klip na odredjeni minut, vidim da vi svi to radite ali ja nemam blage veze!

Hvala!

Isto, ako mozete da mi pokazete kako se radi screenshot iz raznih medija, pogotovo sa YT.

Imacu jos nekoliko upcoming pitanja, Radio sam u OEBS 17 godina ali sam sve pozaboravio!

pustiš klip  pa desni klik, copy video URL at current time

Posted
3 minutes ago, levi said:

desni klik

pustiš klip  pa desni klik, copy video URL at current time

hvala svima. Levi, da li da pauziram taj current time?

Posted
13 minutes ago, rooney said:

Ja koristim ovaj program https://getgreenshot.org/

Odlično mi radi posao za moje amaterske potrebe

Posted
Just now, rooney said:

hvala svima. Levi, da li da pauziram taj current time?

možeš i da pauziraš, ali ne moraš, tad kad klikneš kopiraće to vreme, u sekundama, napraviće ti ovo što je radiša napisao

onda paste, pa menjaš broj na kraju, da doteraš tačno u sekundu gde hoćeš. bar ja tako radim :unsure: