Jump to content
IGNORED

F1

Ivo Petović

Recommended Posts

Posted

Jel beše nešto slično i Sebastijan uradio pre par godina, pa više nije uzeo nijednu ili sam ja pomešao?

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Posted

Ništa onda, moraće Lekler da oznoji dupe dogodine [emoji3].

Posted
1 minute ago, Aleksandar88 said:

Ništa onda, moraće Lekler da oznoji dupe dogodine emoji3.png.

Ne znam sta da kazem za Leklera ove sezone... gotivim ga, ali ga je Sainz dobio a prva mu je godina u Ferariju.

Posted

Lec prvo da vidi kako da bude bolji od Sainza. Smooth operator osvojio simpatije svih u Maranelu..

• +1 1
Posted

Sainz tih, tih, ali konstantan. Mislim da nažalost nema visok plafon, ali ajde videćemo ako budu imali konkurentan bolid gde su i šta su.

Posted

Leclerc nekako mnogo peaky u svojim performansama, i sklon greškama. Mislim da mora mentalno da se konsoliduje.

Posted

Lecler se ne zadovoljava prosečnim rezultatima i kalkulisanjem sa gumama celu trku, uvek gleda da vozi do ivice i maksimizuje rezultat, što se često završava kako se završava, posebno u kvalifikacijama. Ali s obzirom da Ferari svakako nije konkurentan za pobede, a bez neke strpljive vožnje sa maženjem guma ni za podijum (i tad moraju čekati još neke nepredvidjene stvari da se dese u top 2 tima), možda i nije loše da ispuca svoju agresivnost u ovim Ferarijevim "mediokritetskim" sezonama i da od ove nove "ere" ukoliko auto nekim čudom postane konkurentan pronadje malo bolji balans izmedju agresivnosti i racionalnosti, a verujem da će svakako biti pažljiviji sa ozbiljnijom mašinom u rukama. I dalje sam siguran da je medju najbržim vozačima na gridu sa pravim alatom u rukama.

• +1 1
Posted

Slažem se sa tim, Leclerc je neko ko vozi na ivici noža, Sainz je racionalniji, da ne kažem, "šićardžijski" u tom pogledu, kalkulisanje, čuvanje guma. Za Ferrari ove godine i konzistentne midfied rezultate to je odlično (Checo je celu karijeru napravio od toga), ali Leclerc nije iz te priče, on je neko ko je mentalno za borbu na vrhu grida i na ivici noža. Ja sam stekao utisak da njega jako frustrira nekonkurentnost bolida i nemogućnost da bude u konkurenciji za pobede/podijume/titule, i da je to možda malo imalo danka ove godine (pa je bilo i malo overdrivinga u pojedinim momentima da se iz auta izvuče ono čega u njemu nema). 

Ono čega se samo pribojavam je da ne bude varijanta Alesi, mada za sada ne deluje tako. Pobedio je Vettela u 2019, a u 2020. ga poprilično oprao. Alesi čim je ušao u Ferrari Prost ga je nadjačao (u meri u kojoj je moguće porediti vozače iz tako udaljenih era, Prost je po mom mišljenju nivo iznad Vettela, ali nije ni Seb bilo ko).

Posted

U "destruktivnom" takmicenju titulu osvojili Mick Schumacher i Haas. Moji Alpinjani na zacelju..

spacer.png

• +1 1
Posted

^^ Negde sam procitao da je Has unapred batalio ovu sezonu, u fazonu "tank and trust the process" i da se uveliko spremaju za promene u sledecoj.

Posted

I ja sam čitao  da će biti ozbiljan tim iduće sezone.