Patty Lee Posted February 15 Posted February 15 Pa… Gledaće se “Zona interesa”, “Ja kapetan”, “Čudovište”… Još proučavam program, ima i novi Polanski ali to mi nešto deluje baš agresivno nezanimljivo, pre bih ovaj Vudi Alenov gledala (Polanskog volim a Alena baš i ne). Ima i novi film Lukasa Moodyssona ali nenene, neće me navući ponovo, no way in hell, još pamtim kako drugarica urla na mene kad sam je odvela na “Rupu u mom srcu”. Gledaću da izbegnem ove projekcije po tržnim centrima, ne može Fest u tržnom centru kao što ne može balada na Evroviziju. 2
reg Posted February 16 Posted February 16 Apropo dvorana, mislim da je ubacivanje dvorana po tržnim centrima odlična stvar. [Sam SC čija je velika dvorana dugo bila glavna festovska dvorana je (bio) tržni centar, sa bifeom i buticima u prizemlju.] Sale su bolje, projekcije kvalitetnije, postoji mogućnost kupovine preko neta (pre nego što su to omogućili DOB i DS), numerisana mesta čime se u odnosu na DKC izbegava gužva pre projekcije. Ko vozi, ima bolje opcije za parkiranje. Takođe, onima sa NBGa delimično olakšava izostanak SCa, Fontane i DKSG-a. Inače, isto sam gledao Rupu u mom srcu na Festu, u Domu omladine, s tim što nisam uspeo nikog da nagovorim da ide sa mnom. Tražio na guglu da vidim koji je fest u pitanju, prva strana, kao 10-i link izašao mi forum B92, pljujemo festmena, cene i program FESTa koji je izašao 4. februara. Gledao Old boy, Crimen Ferpecto, Rupu, Moolade, Made in Serbia. Pre 19 godina. Gledam program, definitivno je zreo festival za pomeranje u septembar. Holdovers je mogao da se skine pre dva i po meseca, Anatomija pada još duže od toga. Trebalo je da otvore sa Mijazakijem. Snimio film deset godina nakon Wind Rises, verovatno njegov poslednji.
Eleniko Posted February 16 Posted February 16 5 minutes ago, reg said: Apropo dvorana, mislim da je ubacivanje dvorana po tržnim centrima odlična stvar. [Sam SC čija je velika dvorana dugo bila glavna festovska dvorana je (bio) tržni centar, sa bifeom i buticima u prizemlju.] to jedino otkad je i srbija i SC 'rso, devedesetih, ranije ne 1
Patty Lee Posted February 16 Posted February 16 43 minutes ago, reg said: Ko vozi, ima bolje opcije za parkiranje. Quote Inače, isto sam gledao Rupu u mom srcu na Festu, u Domu omladine, s tim što nisam uspeo nikog da nagovorim da ide sa mnom. Normalno, tako i treba, ja da nemam žive svedoke sad bih se pravila da se to nije desilo.
madazulu Posted February 16 Posted February 16 21 hours ago, reg said: Gledam program, definitivno je zreo festival za pomeranje u septembar. Holdovers je mogao da se skine pre dva i po meseca, Anatomija pada još duže od toga. Trebalo je da otvore sa Mijazakijem. Snimio film deset godina nakon Wind Rises, verovatno njegov poslednji. Kupujte karte za Mijazakija, jer je ostalo jako malo za normalne ove projekcije u sub 22pm i ned u 16:30....
reg Posted February 17 Posted February 17 On 16. 2. 2024. at 1:42, Eleniko said: to jedino otkad je i srbija i SC 'rso, devedesetih, ranije ne Ok gazo, ali i to je više od polovine trajanja festa. 2 hours ago, madazulu said: Kupujte karte za Mijazakija, jer je ostalo jako malo za normalne ove projekcije u sub 22pm i ned u 16:30.... Hvala, uzeo baš sad, ali za ovu jutarnju projekciju gde još uvek ima karata za dobra mesta (verovatno ih uskoro neće biti s obzirom na popunjenost) . To mi je jedno od zadovoljstava Festa (nekada i FAF-a dok su imali one baš rane projekcije u Domu omladine) da krenem od jutra sa gledanjem filmova. 1
pt 2.0 Posted February 19 Posted February 19 (edited) On 15.2.2024. at 22:45, Patty Lee said: Pa… Gledaće se “Zona interesa”, “Ja kapetan”, “Čudovište”… Još proučavam program, ima i novi Polanski ali to mi nešto deluje baš agresivno nezanimljivo, pre bih ovaj Vudi Alenov gledala (Polanskog volim a Alena baš i ne). Ima i novi film Lukasa Moodyssona ali nenene, neće me navući ponovo ti si ja. ja, minus 27 filmova. opet imam problem, čini mi se da sam ja sve ovo sve već nekada gledala... mislim na atmosfere, radnje, delove radnje, odnose među likovima... I am too old. suziću listu shodno vremenskim uklapanjima i pregledu br 3. ne mogu da gledam toliko filmova. a sigurno se ovo popularno već rasprodalo. Edited February 19 by pt 2.0 1
April Posted February 19 Posted February 19 Za sada samo katarski Nastavnik, grčki Leto sa Karmen, Anatomija pada i jedan stari Faradijev Sve o Eli. Gledao bih i Die Kronzeugin, ali mrka kapa da ću nekog da prevarim da gleda film iz 1937. Prošle godine je Fest bio odličan, sumnjam da će berba opet biti tako dobra. 1
reg Posted February 20 Posted February 20 Neki uzi izbor bi mi bio Here, O Corno, Bez daha, Eureka, Leto sa Karmen, Moja mala noćna tajna, Samsara, The quiet migration, Die Kronzeugin, Memory, Za danas toliko. Od filmova koje bih gledao, Zona interesa kreće u bioskope od 7. marta, plus izašla na torentima pre neki dan, Čudovište ima odavno da se skine, All of us strangers isto, Polite society imao premijeru u januaru prošle godine... 1
Stela Posted February 20 Posted February 20 Da, bice u bioskopima posle, bice i PostFESTum, to se uvek organizuje. Plus se neki mogu i sad skinuti.. Ipak sam uzela karte za Zonu, plus The Teacher, Memory, Un Amor. Mozda bude jos nesto, ako uspem da uklopim, i ovaj izbor diktiraju termini i dani. Uzeh i neki sa grupnom psihoterapijom italijanski , sestra je insistirala.
pt 2.0 Posted February 21 Posted February 21 Ja sam svela izbor na 19, kupila karte upravo za sve, osim za DKC. Uvek kupujem karte iz 2x jer oni počinju da rade tek popodne od 14h. I uvek pizdim na to. Sužavanje izbora je bilo uslovljeno bioskopima koje (ne) volim, preklapanjima filmova i činjenicom da ja najviše volim projekcije u radno vreme ili vikendom ujutru jer nema gužve. Jedva čekam da vrate SC. P.S. Mooožda usput kupim još koju kartu. 5
Patty Lee Posted February 22 Posted February 22 Ljudi požurite za karte, bar za MTS dvoranu. Gomila projekcija je skoro pa popunjena, čak i neki ludački termini od 9:30h i sl. U Domu Omladine ležerno, za DKC ne znam još. Polu-odustala sam od Zone Interesa, mada mi se stvarno gleda baš u bioskopu. Ne znam… Definitivno sam odustala jedino od Delinkvenata, to mi je bilo užasno zanimljivo ali u poslednjem trenutku skontam da film traje preko tri sata. 2 1
Stela Posted February 22 Posted February 22 Odustala od par filmova zbog termina u radno vreme i preklapanja nekih. Sustinski, gledam sta stignem , da mi odgovara vremenski i lokacijski.. 1
notenoughreasonsforclaire Posted February 22 Posted February 22 49 minutes ago, Patty Lee said: Ljudi požurite za karte, bar za MTS dvoranu. Gomila projekcija je skoro pa popunjena, čak i neki ludački termini od 9:30h i sl. U Domu Omladine ležerno, za DKC ne znam još. Polu-odustala sam od Zone Interesa, mada mi se stvarno gleda baš u bioskopu. Ne znam… Definitivno sam odustala jedino od Delinkvenata, to mi je bilo užasno zanimljivo ali u poslednjem trenutku skontam da film traje preko tri sata. "Zona interesa" ulazi u bioskope nakon FEST-a tako da opušteno. 1 1
pt 2.0 Posted February 22 Posted February 22 (edited) 1 hour ago, Patty Lee said: Definitivno sam odustala jedino od Delinkvenata, to mi je bilo užasno zanimljivo ali u poslednjem trenutku skontam da film traje preko tri sata. well, ja nisam. edit. ispravka za post gore. DKC blagajna radi od 16h, ne od 14h. Edited February 22 by pt 2.0 1
Recommended Posts