Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupovina novog automobila u Srbiji

Featured Replies

BYD struja je brutalna prica.

Svako ko u poredjenju sa BYD elektricnim autom uzme neki pandan iz EU je lud covek.

• Replies 1.5k
  • Views 132.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zaboravih da se pohvalim. Stigao Sportage! Motion paket, 1.6 180KS Lunar Silver boja. Isti vaki:    

• Stigao danas novi RAV4 Plug In.....   Stavio sam ga na punjač, pa sutra da vidimo kakav je na struju  

• Rezervisao Sportage, Fresh Plus nivo, srebrna boja. Stiže za mesec-dva. Aj' nek mi je sa srećom!

Posted Images

45 minutes ago, Eleniko said:

a što ne možemo da odemo u kinu, kupimo to na neke privremene table i doteramo za srbiju? jebo garanciju....

Homologacija fantom

Hteo moj kolega da uzme neko čudo, Polestar, rekli mu da ne može, nema homologacija za Srbiju... A da ti sam platiš i da se jebavaš sa tim nije vredno truda i odustao je...

Polestar 3 | Polestar US
No image preview

Polestar 3 | Polestar US

With optimized aerodynamics, a potent electric powertrain, and carefully sourced materials, Polestar 3 is the SUV that's desirable for the right reasons.

10 hours ago, radisa said:

Homologacija fantom

Hteo moj kolega da uzme neko čudo, Polestar, rekli mu da ne može, nema homologacija za Srbiju... A da ti sam platiš i da se jebavaš sa tim nije vredno truda i odustao je...

Polestar 3 | Polestar US
No image preview

Polestar 3 | Polestar US

With optimized aerodynamics, a potent electric powertrain, and carefully sourced materials, Polestar 3 is the SUV that's desirable for the right reasons.

Ima jedan u oglasima

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26122811/polestar-2?attp=p3_pv0_pc1_pl1_plv0

12 hours ago, Eleniko said:

BYD i tu redefiniše stvari, ovaj seal valjda ima 580km autonomiju. to je za gradsku vožnju 2 punjenja mesečno max. možeš i da šibneš 10m kabla sa prozora na ulicu, bukvalno. pritom bi ga i punjač u galeriji napunio za sat dva, odeš u bioskop i to je to.

edit - sad vidim da pišu da je 1000km domet. to je max 1 punjenje mesečno, a ako krene prodaja onda će sigurno investirati u par brzih punjača u gradu - 30 minuta.

Sa 1000km autonomije sve si rešio, mada upozoravam da to neće da može ako pređeš 100km/h,onda potrošnja rapidno raste. Ja sam se na to navikao, pa sam spustio hibrid na potrošnju 3,5/100, što važi i za regionalne puteve, recimo Ibarsku, a ne važi za auto put, tamo se već popne na 5. To je slučaj i zimi, kad troši struju na grejanje, to nisu rešili.

Znam da ljudi masovno kupuju stare Tesle za 18-19k pa sređuju module na baterijama, i imaju autonomiju preko 600km,

Još jedan važan detalj - proračunajte prethodno koliko zaista košta punjenje strujom na pumpama, poslušati ovo:

Čovek insistira na punjenju u sopstvenoj režiji i po noćnoj tarifi, da ne bude jebo ćar vajdu. Kaže da punjenje za 100 km na pumpama u Evropi košta desetak eura, a kod kuće košta 70 dinara.

punjenje na dugačkom putu, tipa beograd grčka, mora da se isplanira

ako možeš da dobaciš do gevgelije a to je 550km tamo ima besplatno punjenje 2 ili 3 punjača na centralnom gradskom trgu, na primer

u grčkoj u ovoj njihovoj makedoniji nijesam video nijedan punjač i znajući kakva je kapitalistička wookojebina sumnjam da će i biti.

21 minutes ago, April said:

Sa 1000km autonomije sve si rešio, mada upozoravam da to neće da može ako pređeš 100km/h,onda potrošnja rapidno raste. Ja sam se na to navikao, pa sam spustio hibrid na potrošnju 3,5/100, što važi i za regionalne puteve, recimo Ibarsku, a ne važi za auto put, tamo se već popne na 5. To je slučaj i zimi, kad troši struju na grejanje, to nisu rešili.

Znam da ljudi masovno kupuju stare Tesle za 18-19k pa sređuju module na baterijama, i imaju autonomiju preko 600km,

Još jedan važan detalj - proračunajte prethodno koliko zaista košta punjenje strujom na pumpama, poslušati ovo:

Čovek insistira na punjenju u sopstvenoj režiji i po noćnoj tarifi, da ne bude jebo ćar vajdu. Kaže da punjenje za 100 km na pumpama u Evropi košta desetak eura, a kod kuće košta 70 dinara.

U Italiji kosta cirka 15€ "brzo" punjenje. Isplati se samo onima koji imaju zaista veliku km autonomiju. Ja svoj plug in punim samo nocu u sopstvenoj garazi i kosta me circa 2€ dnevno. S ta 2€ imam 45/50 km autonomije na ful elektricnu voznju.

26 minutes ago, Lo Zingaro said:

U Italiji kosta cirka 15€ "brzo" punjenje. Isplati se samo onima koji imaju zaista veliku km autonomiju. Ja svoj plug in punim samo nocu u sopstvenoj garazi i kosta me circa 2€ dnevno. S ta 2€ imam 45/50 km autonomije na ful elektricnu voznju.

Da, to je u dlaku ta računica o kojoj čovek priča u podkastu.

Čak kaže da bira automobil po prosečnoj brzini kućnog punjenja.

• 1 month later...

Da se ispisem odavde. Ovo su utisci posle skoro 2 god i oko 30k km. (30% grad, 50% autoput i 10% medjugradski)

Dobre stvari:

• udobnost sedista na dugim putovanjima

• "upravljivost", i pored pozamasnih gabarita auto se ekstremno lako upravlja i manervise, sjajno su preneli osecaj sa volana na tockove

• automatsko parkiranje radi odlicno ( mada jos uvek mogu da ga uparkiram tamo gde on ne moze ali on sam parkira u nekih 90%)

• zvuk i zvucna izolacija su vrhunski

• parfemi u enterijeru ( bio sam totalno skeptican ali zaista su odlicni)

• potrosnja (8l) i automatizacija (posle prvih mesec dana nisam morao cak ni temp. nikada vise menjati 20.5 je odlicno za celu godinu)

Meh stvari:

• trebalo im je dve godine update da ispeglaju software bugove i ocigledne UX nelogicnosti. Svaki update je donosio uglavnom unapredjenja ali bila su i dva sa groznim bugovima oko automatika i pogona.

• dizajn brzinomera i celog ekrana ispred vozaca je toliko propustena prilika kad se uzme u obzir da imaju digitalni ekran

• prtljaznik je praktican sa dvodelnim otvaranjem ali mogao je biti veci kad vec nema rezervnog tocka

Lose stvari:

• manjak prostora u kabini kod prednjih sedista

• belo drvo je iznutra potamnilo na suncu

• u brdovitim predelima se automatik cesto zbuni i nije smooth

Koje bese auto? Iks trojka?

iks petica

Tek sad vidim da sam bio na pogresnoj temi. isuse

Edit:

Premestno sa "sta vozite"...

1 hour ago, bags said:

iks petica

Tek sad vidim da sam na pogresnoj temi. isuse

Sigurno poznaješ nekoga tko će ti prebaciti post fantom

On 1. 4. 2025. at 11:40, Eleniko said:

punjenje na dugačkom putu, tipa beograd grčka, mora da se isplanira

ako možeš da dobaciš do gevgelije a to je 550km tamo ima besplatno punjenje 2 ili 3 punjača na centralnom gradskom trgu, na primer

u grčkoj u ovoj njihovoj makedoniji nijesam video nijedan punjač i znajući kakva je kapitalistička wookojebina sumnjam da će i biti.

Ima u motelu Predejani par mesta na parkingu sa punjacima.

• 2 months later...
  • 6 months later...

sajamskaakcija-rs-kia-offers-new-2400x10

Osnovna oprema kod Sportidža je kriminalno slaba!