Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupovina novog automobila u Srbiji

Featured Replies

Zadovoljan sam umereno do solidno. Koristim ga dominantno kao karavan, tj. regularan auto koji eto ima veliki gepek. Nas je 4oro, 6/7 sedište je upotrebljeno tipa 3 puta za cca 9 meseci koliko ga imamo, ali zgodno je da ima. Uglavnom stoje u autu, ali podignuta/sklopljena, tako da ima dosta mesta u gepeku, ali su sedišta pri ruci ako zatreba.

Uzeo sam 1.0, 3 cilindra benzin+plin, 90/100 konja.

Pozitivne strane:

• Gepek (kupili smo šator i full kamp opremu i prošle godine sam uspeo nepovratno da navučem ženu i ćerke na kampovanje, što je samo po sebi opravdalo kupovinu auta ))

• Pregledan napred, pozadi kamera pomaže

• Udoban/mekan, lak za vožnju

• Krovni nosači fabrički

• Visok klirens

• Cena auta, tj količina auta za te pare (cca 20k je bio u top trimu, sa svim opcijama osim grejanja sedišta i volana; kao bolje opremljeni clio/corsa)

• Autonomija sa 2 rezervoara + lep osećaj kad sipsm gorivoni uporedim cenu TNGa i bezolovnog (mada realna ušteda na mojih 10-12k km godišnje nije basnoslovna)

Mane:

• Motor. U vožnji na 60-90 nasat je solidan, ok ubrzava i razumno se (ne)dere. Preko 100 je dosta bučan (i izolacija je vrv krš), ali ide ok. Najgori je ispod 30kmh. Kreće ko traktor koji vuče autobus. Prvo se dere ko nenormalan, onda se dere još i onda lagaaano krene napred. Prethodno vozili Merivu benzin sa 140 konja (biće uskoro na prodaju, okačiću i ovde vrv), nebo i zemlja.

• Hill hold. Ima, radi, ali je nepouzdan. Mora da se stisne nožna kočnica pre gasa, ne radi uvek direkt sa parkirne (ima električnu parking kočnicu). A i tad ponekad krene da klizi unazad. Opet, na Merivi je neuporedivo bolje. Taj drži sigurno dok ne krene napred, u svim varijantama. Sa parkirne (isto el), samo gas i on odradi sve. Jogger je baš nesiguran (a možda samo ja numem jer me Meri razmazila)

• Opšti (ne)kvalitet materijala/obrade. Svestan sam šta sam kupio i koji kompromis pravim. Nije problem tvrda gruba plastika (čak i preferiram u odnosu na neke nepotrebne fenserluke, manje cimanja dal će se isprlja ili ogrebe), ali npr kederi/gume oko prozora na vratima su baš teško sranje. Već 2 su krenula da se cepaju od pranja puškom u samouslužnoj. Na Merivi se za 9 godina ni 1 nije pomerila.

Da uzimam opet, vrv bih razmotrio nešto sličnih gabarita i praktičnosti, moguće i Joggera, ali polovno. Pošto je meni cela poenta ovde da ne brinem na blato i ogrebotine i da ga bez razmišljanja vozim na kampovanje, u šumu itd. (ništa ekstremno, but still), mogao sam i da istrpim da kupim nešto već čuknuto i guljeno, a da uštedim koju paru. Ili makar da ima bolji motor za slične pare.

Ukratko, vrlo praktičan i dovoljan za sve osim kurčenja i jačeg ofroada, ali realno limena kanta lolol

Edit: @zorglub . Pobeže na novu stranu.

Edited by jezovuk

• Replies 1.5k
  • Views 132.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zaboravih da se pohvalim. Stigao Sportage! Motion paket, 1.6 180KS Lunar Silver boja. Isti vaki:    

• Stigao danas novi RAV4 Plug In.....   Stavio sam ga na punjač, pa sutra da vidimo kakav je na struju  

• Rezervisao Sportage, Fresh Plus nivo, srebrna boja. Stiže za mesec-dva. Aj' nek mi je sa srećom!

Posted Images

Ovde ubosni japanci krenuli da sabijaju sa cijenama, nova tojota corolla 1.5, 18.000 eur, suzuki uzima i zamjenu plus dve jednake godisnje rate, s cross tako 20.000 eur, swift gl 16.000 eur, mazda počela da radi isto mada relativno skuplja. Evropljani skuplji, bez nekih akcija, sem fiata, kinezi poskupi za neku budžet varijantu.

• 5 weeks later...

Jel ima ko iskustva sa ovim Cherry Arrizo 8?

On 23. 4. 2026. at 20:16, jezovuk said:

Kao neko ko je doplatio cca 500 evra (IIRC) da bi uzeo zelenog s ne belog Dacia Jogger-a, mogu toplo da preporučim uzimanje defaultne boje za 0 dinara doplate. Pogotovo ako nemate garažu. Svaka se podjednako prlja, svaku će duseru tice i svaku će gospođa i komšije da očukaju na parkingu )

Ko nije probao auto sa kvalitetnom folijom na sebi teško da može da razume nivo isplativosti. Takav auto ima 10% jaču cenu kad se prodaje, ima originalnu nematiranu boju posle skidanja folije, nema sranja sa poliranjem i ogrebotinama, nema matiranja boje od ptičjeg izmeta itditd.

Jeste nekakva investicija u startu, recimo u nivou stavljanja alu felni, ali to je zaštita koja isplaćuje samu sebe.

14 hours ago, April said:

Ko nije probao auto sa kvalitetnom folijom na sebi teško da može da razume nivo isplativosti. Takav auto ima 10% jaču cenu kad se prodaje, ima originalnu nematiranu boju posle skidanja folije, nema sranja sa poliranjem i ogrebotinama, nema matiranja boje od ptičjeg izmeta itditd.

Jeste nekakva investicija u startu, recimo u nivou stavljanja alu felni, ali to je zaštita koja isplaćuje samu sebe.

do tell. mene ptice izludjuju, a odvratili su me od keramcike zastite.