Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupovina novog automobila u Srbiji

Featured Replies

@Shan Jan meni to unutra izgleda jeftino.

• Replies 1.5k
  • Views 132.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zaboravih da se pohvalim. Stigao Sportage! Motion paket, 1.6 180KS Lunar Silver boja. Isti vaki:    

• Stigao danas novi RAV4 Plug In.....   Stavio sam ga na punjač, pa sutra da vidimo kakav je na struju  

• Rezervisao Sportage, Fresh Plus nivo, srebrna boja. Stiže za mesec-dva. Aj' nek mi je sa srećom!

Posted Images

panda je savršen gradski auto. vozila sam je 21 godinu i ključeve predala ćerki da je voza dok može da ide. prešla bez većih kvarova 174 000 km, od toga bar 150 hiljada po gradu. išla i do istre nekoliko puta.

Oduvek vozim japanske benzince cuvene po pouzdanosti, Toyota i Honda, presle boga oca.

Sa podsmehom sam gledao Pandu koju je dobio mali od mog burazera, mislio sam da nece stastaviti pola godine, jer ga ovaj uopste ne odrzava.

Evo vozi vec 3 godine, nikada nije stao. Kad ga gledam kako nista ne proverava/odrzava, uveren sam da bi sjebao za to vreme legendarne Hondu/Toyotu, a Panda samo prede.

Tako da Panda hail , doduse starija verzija.

Panda kockica 4x4 je sigurno u top pet terenaca ikad, gledano u svim kategorijama.

edit: wub

CDNOKTp.jpeg

Edited by bios

E, i ovaj njegov je kockica, ali nije terenac.

Bas zahvalan auto, malo sam ga i vozio.

a ono patriotizam, ne onaj ispred drakstora nego pravi

kupiš relativno solidan auto domaće proizvodnje

to ne rajca nikoga?

5 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

a ono patriotizam, ne onaj ispred drakstora nego pravi

kupiš relativno solidan auto domaće proizvodnje

to ne rajca nikoga?

Kad naprave neki lep može D

Onaj Z10 je zadnji koji mi se svide, tada da smo mogli kupili bi. Mislim da su mi se ogadili sa 500L koji je baš baš ružan. Još su se oni nešto ljutnuli što panduri uzimaju škode a ne 500L, i smislili onaj Nacionale, ali naravno da to nikad nije zaživelo.

Panda mi je bila simpatična, dok je nisam video, zadnja svetlosna grupa je baš ružna, fijatova unutrašnja rešenja su meni isto, ružnjikava, čak i ono sa bambusom mi je možda najlepše, ali kako su upakovali sve ostalo mi je prosto neergonomski, produženje infotejmenta, providna plastika, okvir oko menjača, uspravni izduvi za vazduh levo i desno, kao šašavo i mladalački, ali je samo kemp. I tu i na fićama npr, čak i 500x (mnogo lepši oblik 500L) imaju iste poteze, meni je to ružno.

Pandu sam vozio, onu srednju, na nekom grčkom ostrvu, bukvalno se pipamo cura i ja ramenima, auto sa 50km/h daje utisak kao da jurimo 100, i ljuljka se, njoj nije prijalo, meni je bilo zabavno ali ne bih svaki dan. Premali je auto, ova grande izgleda po tom pitanju bolja, ali stvarno jesam čitao da su drugi iz grupacije bolje upakovali/rešili neke stvari. Kec jeste nešto što je spasilo fiat i što je nepoderivo, i dvojka je recimo za dostavno vozilo idealka.

Na kraju dana, obzirom da mi ovde imamo i ZF, i Brose, imali i Kontinental, bošove metlice se ovde prave, motamo kablove za svašta.

Evo google

"The Serbian automotive industry is a significant supplier to the European market, with automotive components accounting for a substantial portion of Serbia's exports

. The sector has over 140 companies and 100,000 workers involved in car components and related industries, with a strong focus on serving European OEM suppliers, particularly in Germany and Italy. 

Key Statistics and Participation in European Vehicles:

• Total Exports: The automotive industry represents a critical part of Serbia’s manufacturing, with automotive components making up a notable portion of its €4.06 billion (approx.) export engine, with 2025 seeing strong growth due to the production of the Fiat Grande Panda.

• Export Destination: Germany is the primary destination for Serbian automotive exports, receiving approximately 30.5% of them.

• Key Products: Major parts produced in Serbia include rotating electrical machines (€686 million to Germany in 2025), electricity distribution equipment (€596 million), wiring harnesses, rubber hoses, wiper systems, and cast/machined parts."

Tako da je i audi/vw/bmw jednako patriotski voziti, a mnogo ugodnije.

BTW, "solidno" više ne igra u mom rečniku, što je moguće bolje za moje pare, državi dajem brdo poreza i doprinosa i nemam želju da dotiram još nešto, ako je solidan uspeće na tržištu i bez mene. E sad, da je to 100% srpski auto, neka naša rešenja i borba za tržište, tu bih se malko zamislio, ali samo ako su automobili lepi a rešenja dobra i nisu ispod svakog kvaliteta..tj. tu bi solidan igrao.

Uđem u taksi CHR 2024. godište, 202k km, osim razvaljenih sedišta auto kao novo. Spolja po dizajnu korak unazad, unutra na zadnjoj klupine znam kakav je bio stari ali ovaj novi je katastrofalan, kao u bunkeru, moram skroz unapred da se nagnem da bih kroz prozor gledao, u po dana mrak unutra, klaustrofobija 1/1

On 22. 3. 2026. at 0:23, bios said:

Panda kockica 4x4 je sigurno u top pet terenaca ikad, gledano u svim kategorijama.

edit: wub

CDNOKTp.jpeg

Ovo je nešto sasvim drugo.

No mislim da je ova nova daleko od toga.

Dodatno me nervira što za te nazovi budžet automobile moraš kasko jer usraše sve sa led, matrix qrac/palac farovima.

OK, kupiš novo, logično kasko ali za par godina...

kaskom si obavezan jedino ako si auto uzeo na liznig ili kredit

Ne moras kasko, ali su cene delova kod novih auta toliko otisle u nebo da je to nenormalno...

Pre par nedelja u SAT emisiji komentarisu cene delova za Hjundai i30, i kazu da je far 70.000 din, zbog LED svetla i sl. A far je prvi sto strada, a gde je ostalo...

1 hour ago, Zaboravan said:

Ovo je nešto sasvim drugo.

No mislim da je ova nova daleko od toga.

Dodatno me nervira što za te nazovi budžet automobile moraš kasko jer usraše sve sa led, matrix qrac/palac farovima.

OK, kupiš novo, logično kasko ali za par godina...

početna verzija nema led farove, nema čak ni ratkapne hihi

6 minutes ago, gone fishing said:

početna verzija nema led farove, nema čak ni ratkapne hihi

A jel? Podržavam.

A ne za par god skuplji far od celog automobila.

• 3 weeks later...

Već neko vreme razmišljam o zameni Insignije, gledali gospođa i ja male te SUV varijante na sajmu, i u uži izbor pao Novi Captur. Išli smo onomad na test vožnju i sve je super, odgovara po svim kriterijumima. Ali malo mi ubijaju volju prodavci. Imaju popust od 1.5k samo u aprilu jos, i to važi za sve automobile u ponudi. Nikakav drugi popust da daju, ma ne mora popust, neki poklon, zimske gume, neka gratis dodatna oprema, boja makar. Ništa.

I sad me to skroz odbija a hoće da im ostavim 25k. Ne znam kakva im je politika, videću da probam i neko drugo predstavništvo, možda tamo budu malo otvoreniji po tom pitanju.

edit: typo

Edited by Behemoth