Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupovina novog automobila u Srbiji

Featured Replies

TLDR: Ubise Kinezi sa dizajnom. Vec znamo da su bolji sa elektromotirima i senzorima. Sta je ostalo da Zapad radi bolje?

• Replies 1.5k
  • Views 132.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zaboravih da se pohvalim. Stigao Sportage! Motion paket, 1.6 180KS Lunar Silver boja. Isti vaki:    

• Stigao danas novi RAV4 Plug In.....   Stavio sam ga na punjač, pa sutra da vidimo kakav je na struju  

• Rezervisao Sportage, Fresh Plus nivo, srebrna boja. Stiže za mesec-dva. Aj' nek mi je sa srećom!

Posted Images

28 minutes ago, Shan Jan said:

Sta je ostalo da Zapad radi bolje?

Servisna podrška i sve ostalo što ide s tim, dok radi super, kad bude trebalo nešto da se popravi ili zameni nisam baš siguran koliko će to glatko ići za tamo neke BYD-ove i slične

2 minutes ago, Time Crisis said:

Servisna podrška i sve ostalo što ide s tim, dok radi super, kad bude trebalo nešto da se popravi ili zameni nisam baš siguran koliko će to glatko ići za tamo neke BYD-ove i slične

Ako eksplodira kupovina, a nema razloga da se to ne desi, za cas ce se naci lanac podrske.

Veci problem je infrastruktura za punjenje. Ali do tad moze i ovaj glibda se kupuje.

54 minutes ago, Shan Jan said:

Veci problem je infrastruktura za punjenje. Ali do tad moze i ovaj glibda se kupuje.

Obavezno sopstvena garaža i punjenje po jeftinoj struji. Moj tip ipak ostaje plugin hybrid. Za sada.

U perspektivi, samo čista struja. Nema menjač, pločice i trapovi su manje opterećeni, nema dva motora, čorba više ne postoji kao stavka, a koštaće uskoro kao kec iz srećnih vremena. U stvari, kao vartburg limuzina, kupiš-voziš-daš svinjama a ti kupiš nov.

3 hours ago, Shan Jan said:

Ako eksplodira kupovina, a nema razloga da se to ne desi, za cas ce se naci lanac podrske.

Šta znači eksplodirati? U celoj Srbiji ima malo manje od 3000 električnih vozila sve ukupno i to računajući pravna lica

https://rs.bloombergadria.com/bloomberg-adria-tv/bloomberg-adria-tv/53400/u-srbiji-2699-elektricnih-vozila-i-jedan-punjac-na-100000-stanovnika/news

Edited by Time Crisis

Mislim da ovde nije toliko prica o EV koliko o jedtinijim a kvalitetnijim automobilima.

Inace upravo prosao pored bilborda u centru za BYD.

4 minutes ago, Shan Jan said:

Mislim da ovde nije toliko prica o EV koliko o jedtinijim a kvalitetnijim automobilima.

Inace upravo prosao pored bilborda u centru za BYD.

BYD ide u dosta jaku kampanju...

Gledao sam ovaj što bi trebao da bude pandan RAV4 hybrid, BYD SEAL U DM-i, jeftiniji 25K od istog... Šta ja znam, za 25K razlike se verovatno isplati, zar ne?

Au sto dobro izgleda.

6 hours ago, April said:

Obavezno sopstvena garaža i punjenje po jeftinoj struji. Moj tip ipak ostaje plugin hybrid. Za sada.

BYD i tu redefiniše stvari, ovaj seal valjda ima 580km autonomiju. to je za gradsku vožnju 2 punjenja mesečno max. možeš i da šibneš 10m kabla sa prozora na ulicu, bukvalno. pritom bi ga i punjač u galeriji napunio za sat dva, odeš u bioskop i to je to.

edit - sad vidim da pišu da je 1000km domet. to je max 1 punjenje mesečno, a ako krene prodaja onda će sigurno investirati u par brzih punjača u gradu - 30 minuta.

Edited by Eleniko

4 minutes ago, Moća said:

Au sto dobro izgleda.

Imaju pandan i landcruseru, ali ne kod nas... :(

Brutalano izgleda, full electric ima domet kao 1000km, sa extended baterijom... Neka je pravih 700, i to je ok...

Cema za kinesko trziste ispod 20k dolara... :)

4 minutes ago, radisa said:

Imaju pandan i landcruseru, ali ne kod nas... :(

Brutalano izgleda, full electric ima domet kao 1000km, sa extended baterijom... Neka je pravih 700, i to je ok...

Cema za kinesko trziste ispod 20k dolara... :)

Au bre ispod 20k?

Strasno.

17 minutes ago, Moća said:

Au bre ispod 20k?

Strasno.

Slagao sam te, to je bila izgleda neka starija vrezija, 36K je i domet je 1200km :)

Znam da smo pre jedno 6 meseci do godinu dana Lancia i aj, komentarisali na onom klipu sa 20 autompbila ispod 20$K, kako je brutalan,..

a što ne možemo da odemo u kinu, kupimo to na neke privremene table i doteramo za srbiju? jebo garanciju....

pitanje svih pitanja je koliko će koštati taj BYD iz segedina?

Kinezi naprave auto bombona i onda šta voziš, vozim leoparda 🤪