Jump to content
IGNORED

Sećanja na ETF

Aion

Recommended Posts

Posted
On 12.2.2023. at 10:09, salerokada said:

+ Čučković.
+ Istok Pavlović

Onaj “pod mač bato” je zamalo završio ETF, jel da? Isto tako i Milićka, naša ambasadorka u Zagrebu.

Posted
36 minutes ago, ObiW said:

Onaj “pod mač bato” je zamalo završio ETF, jel da?

Završio je rudarsko-geološki. Zamalo da magistrira, ali mu nisu dali da pogani sa kreacionizmom

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, ObiW said:

Milićka, naša ambasadorka u Zagrebu.

„Po obrazovanju je tehničar za nuklearnu fiziku, a studirala je Elektrotehnički fakultet“. (Danas, 18. 1. 2017. godine) 

:cry:

Posted

Nije ona nikad tvrdila da je završila ETF, a bila je na tehničkoj fizici. 

Posted

i ja sam studirala ETF, citav 1 semestar... medjutim, dokazivanje vec dokazanih matematickih teorema na cetiri spojene table se nije poklapalo sa mojim idejama svrhe studiranja, a imala sam i neke druge ideje koje su me navodile da se penjem na drugi sprat^^... i tako odoh posle nepune godine... Ali, dosta puta sam prosla kroz te hodnike, koje karakterise neki miris memle i knjiga/biblioteke, ne znam kako da ga opisem,.... KST mi je bio, pa recimo, druga kolevka, .... i u RC-u sam imala prilike da se upoznam sa carima mreza i internet zavisnosti pod okriljem starijih generacija kao gimnazijalac a i kasnije...... da provedem dane tamo na usavrsavanju :D
ETF je po meni stvarno kao neki stub "normalnosti" i "ozbiljnosti", bar u to doba kad sam zavrsavala gimnaziju/poicinjala fakultet i studirala 1998-2005... nadam se da je i dalje tako

Posted
On 12.2.2023. at 16:25, ljuttko said:

Sad  se prisećam rečenice mog kolege sa posla rodom iz Pirota, mi smo dolazili iz naših gimnazija  isto puni samopouzdanja, bilo je jednako i učesnika mat olimpijada, elem kaže on, dolazim na etf kao najbolji iz gimnazije i mislim, ma sve ću rasturiti a onda posle mesec dana shvatam, u jebo te  ovde ima i još puno pametnijih i boljih  od mene :D

meni je ovakav šok bio prelazak iz osnovne škole, gde sam bila jedno od 2 najbolje dece u celoj školi tj. generaciji, u matematičku gimnaziju.

dan-danas pamtim taj šok. posle nedelju dana bila sam u fazonu da se ispišem odande, iako sam prijemni za mg položila solidno dobro.

posle sam se navikla, i našla svoje mesto pod suncem u toj sredini. pogrešila bih da sam otišla u drugu gimnaziju.

• +1 3
Posted (edited)

Imati 5 vrsta matematike u srednjoj školi je def mnogo pomoglo tokom studija -pogotovo na ETFu gde su profesori mnogo voleli da na prvoj godini dokazuju teoreme na 4 spojene table, kako reče prima. A matematika na ETFu mi je pomogla kasnije na postdiplomskim preko, kada sam shvatio da kompleksnu analizu i diferencijalne jednačine  (predmete koji u Americi imaju studenti 4. godine matematike, a meni su se računali kao postdiplomski predmeti) mogu sa minimalnim trudom da položim najvećom ocenom jer matematika jedan, jer matematika dva na ETFu. Fala im onoliko, i Šuvaru i Janjiću i Tošiću.

Edited by ObiW
  • +1 9
Posted

Sada RTI (i SI) smer nemaju matematiku 3 (sada su svi predmeti jednosemestralni pa je old mat 1 <=> new mat 1 + mat 2, old mat 2<=> new mat3  + verovatnoca). Jeste da komplekna analiza racunarcima I nesto ne trba premnogo, ali...

Posted
4 hours ago, gsb said:

Sada RTI (i SI) smer nemaju matematiku 3 (sada su svi predmeti jednosemestralni pa je old mat 1 <=> new mat 1 + mat 2, old mat 2<=> new mat3  + verovatnoca). Jeste da komplekna analiza racunarcima I nesto ne trba premnogo, ali...

To je steta. Mi mozda jesmo dinosaurusi, i tacno meni (stari RTI) nije trebala kompleksna analiza skoro nikad u zivotu. Ali: volim da mislim da mi je istrenirala mozak, shvatio sam malo vise prirode i fizickih zakona, i prosto je bila... lepa :wub:

• +1 5
  • Wub 1
Posted
1 hour ago, burekdzija said:

To je steta. Mi mozda jesmo dinosaurusi, i tacno meni (stari RTI) nije trebala kompleksna analiza skoro nikad u zivotu. Ali: volim da mislim da mi je istrenirala mozak, shvatio sam malo vise prirode i fizickih zakona, i prosto je bila... lepa :wub:

+oo : od celog ETF.a (isto RTI) meni i dalje najjasnije u secanju stoji trenutak kada nakon X predavanja mat3 gde drljamo teoriju koju razumem ali ne i gde me vodi, stizemo do kosijeve integralne formule i njenog dokaza. i onda se sva ona prethodna predavanje sloze, dobiju smisao, a za samu teoremu bude - ovo je genijalno, kosi je bog, i zasto mi ovo neko nije ranije rekao????

* dugo sam mislio da je kosi japanac, dok me neka merkleova fusnota nije prosvetlila :blush:

• +1 6
Posted
3 hours ago, Zverilla said:

+oo : od celog ETF.a (isto RTI) meni i dalje najjasnije u secanju stoji trenutak kada nakon X predavanja mat3 gde drljamo teoriju koju razumem ali ne i gde me vodi, stizemo do kosijeve integralne formule i njenog dokaza. i onda se sva ona prethodna predavanje sloze, dobiju smisao, a za samu teoremu bude - ovo je genijalno, kosi je bog, i zasto mi ovo neko nije ranije rekao????

* dugo sam mislio da je kosi japanac, dok me neka merkleova fusnota nije prosvetlila :blush:

Meni bogami kad sam video svoje ime

na tabli da sam prosao elektroniku 2 :cry:

• +1 3
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

Meni bogami kad sam video svoje ime
na tabli da sam prosao elektroniku 2 :cry:
ja sam vrishtala na svoje ime isto pred nekom tablom i skakala i izashao isti taj pominjani mika markovic da me pita jel mi dobro [emoji38]ol:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 1
  • Wub 4
  • Haha 1
Posted (edited)

Lepa je matematika baš.

Posebno je lepa kada je "teža", kao u našoj zgradi.

Edited by Milošica
  • +1 1
  • Haha 1
Posted

Da, da, mat3 kod Lacka, pa kad zavali kredom trijumfalno posred prave tačku, ništa se ne sećam ni šta je dokazivao, ni čemu sve to, al beše lepo nama, a čini mi se i njemu. :laugh: Takođe, Ješić je spakovao vrhunske skripte. A Koši, objasnio nam Laxko da je Francuz u pitanju koji je uzeo i pretresao celu do tada poznatu analizu i još svašta nešto dodao, dakle Koši bog, Mik Džeger i Čak Noris, aaa, svee... Odlično je bilo što su nam sve to dokazivali,  koristilo je i za zadatke, a i jes lepo bre.

Možda ne koristi nešto računarcima u svakodnevnom radu, niti je podloga za stručne predmete (za razliku od svih ostalih etf mata), al ni ne škodi. 

• +1 2
Posted (edited)

+1

Ne mora sve ni da koristi direktno, ima nešto i u obrazovanju samom po sebi. Uvek su me nervirale te priče "šta će mi u životu da znam koliko stanovnika ima glavni grad Nigerije". Kompleksna analiza konkretno se mora pozitivno odraziti na duh jednog dvadestogodišnjaka koji ima ambiciju da postane inženjer. 

Edited by Heaviside
  • +1 5