ObiW Posted February 13, 2023 Posted February 13, 2023 On 12.2.2023. at 10:09, salerokada said: + Čučković. + Istok Pavlović Onaj “pod mač bato” je zamalo završio ETF, jel da? Isto tako i Milićka, naša ambasadorka u Zagrebu.
Frile Posted February 13, 2023 Posted February 13, 2023 36 minutes ago, ObiW said: Onaj “pod mač bato” je zamalo završio ETF, jel da? Završio je rudarsko-geološki. Zamalo da magistrira, ali mu nisu dali da pogani sa kreacionizmom 1 1
salerokada Posted February 13, 2023 Posted February 13, 2023 1 hour ago, ObiW said: Milićka, naša ambasadorka u Zagrebu. Quote „Po obrazovanju je tehničar za nuklearnu fiziku, a studirala je Elektrotehnički fakultet“. (Danas, 18. 1. 2017. godine)
ObiW Posted February 13, 2023 Posted February 13, 2023 Nije ona nikad tvrdila da je završila ETF, a bila je na tehničkoj fizici.
prima Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 i ja sam studirala ETF, citav 1 semestar... medjutim, dokazivanje vec dokazanih matematickih teorema na cetiri spojene table se nije poklapalo sa mojim idejama svrhe studiranja, a imala sam i neke druge ideje koje su me navodile da se penjem na drugi sprat^^... i tako odoh posle nepune godine... Ali, dosta puta sam prosla kroz te hodnike, koje karakterise neki miris memle i knjiga/biblioteke, ne znam kako da ga opisem,.... KST mi je bio, pa recimo, druga kolevka, .... i u RC-u sam imala prilike da se upoznam sa carima mreza i internet zavisnosti pod okriljem starijih generacija kao gimnazijalac a i kasnije...... da provedem dane tamo na usavrsavanju ETF je po meni stvarno kao neki stub "normalnosti" i "ozbiljnosti", bar u to doba kad sam zavrsavala gimnaziju/poicinjala fakultet i studirala 1998-2005... nadam se da je i dalje tako
pt 2.0 Posted February 15, 2023 Posted February 15, 2023 On 12.2.2023. at 16:25, ljuttko said: Sad se prisećam rečenice mog kolege sa posla rodom iz Pirota, mi smo dolazili iz naših gimnazija isto puni samopouzdanja, bilo je jednako i učesnika mat olimpijada, elem kaže on, dolazim na etf kao najbolji iz gimnazije i mislim, ma sve ću rasturiti a onda posle mesec dana shvatam, u jebo te ovde ima i još puno pametnijih i boljih od mene meni je ovakav šok bio prelazak iz osnovne škole, gde sam bila jedno od 2 najbolje dece u celoj školi tj. generaciji, u matematičku gimnaziju. dan-danas pamtim taj šok. posle nedelju dana bila sam u fazonu da se ispišem odande, iako sam prijemni za mg položila solidno dobro. posle sam se navikla, i našla svoje mesto pod suncem u toj sredini. pogrešila bih da sam otišla u drugu gimnaziju. 3
ObiW Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 (edited) Imati 5 vrsta matematike u srednjoj školi je def mnogo pomoglo tokom studija -pogotovo na ETFu gde su profesori mnogo voleli da na prvoj godini dokazuju teoreme na 4 spojene table, kako reče prima. A matematika na ETFu mi je pomogla kasnije na postdiplomskim preko, kada sam shvatio da kompleksnu analizu i diferencijalne jednačine (predmete koji u Americi imaju studenti 4. godine matematike, a meni su se računali kao postdiplomski predmeti) mogu sa minimalnim trudom da položim najvećom ocenom jer matematika jedan, jer matematika dva na ETFu. Fala im onoliko, i Šuvaru i Janjiću i Tošiću. Edited February 16, 2023 by ObiW 9
gsb Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 Sada RTI (i SI) smer nemaju matematiku 3 (sada su svi predmeti jednosemestralni pa je old mat 1 <=> new mat 1 + mat 2, old mat 2<=> new mat3 + verovatnoca). Jeste da komplekna analiza racunarcima I nesto ne trba premnogo, ali...
burekdzija Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 4 hours ago, gsb said: Sada RTI (i SI) smer nemaju matematiku 3 (sada su svi predmeti jednosemestralni pa je old mat 1 <=> new mat 1 + mat 2, old mat 2<=> new mat3 + verovatnoca). Jeste da komplekna analiza racunarcima I nesto ne trba premnogo, ali... To je steta. Mi mozda jesmo dinosaurusi, i tacno meni (stari RTI) nije trebala kompleksna analiza skoro nikad u zivotu. Ali: volim da mislim da mi je istrenirala mozak, shvatio sam malo vise prirode i fizickih zakona, i prosto je bila... lepa 5 1
Zverilla Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 1 hour ago, burekdzija said: To je steta. Mi mozda jesmo dinosaurusi, i tacno meni (stari RTI) nije trebala kompleksna analiza skoro nikad u zivotu. Ali: volim da mislim da mi je istrenirala mozak, shvatio sam malo vise prirode i fizickih zakona, i prosto je bila... lepa +oo : od celog ETF.a (isto RTI) meni i dalje najjasnije u secanju stoji trenutak kada nakon X predavanja mat3 gde drljamo teoriju koju razumem ali ne i gde me vodi, stizemo do kosijeve integralne formule i njenog dokaza. i onda se sva ona prethodna predavanje sloze, dobiju smisao, a za samu teoremu bude - ovo je genijalno, kosi je bog, i zasto mi ovo neko nije ranije rekao???? * dugo sam mislio da je kosi japanac, dok me neka merkleova fusnota nije prosvetlila 6
burekdzija Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 3 hours ago, Zverilla said: +oo : od celog ETF.a (isto RTI) meni i dalje najjasnije u secanju stoji trenutak kada nakon X predavanja mat3 gde drljamo teoriju koju razumem ali ne i gde me vodi, stizemo do kosijeve integralne formule i njenog dokaza. i onda se sva ona prethodna predavanje sloze, dobiju smisao, a za samu teoremu bude - ovo je genijalno, kosi je bog, i zasto mi ovo neko nije ranije rekao???? * dugo sam mislio da je kosi japanac, dok me neka merkleova fusnota nije prosvetlila Meni bogami kad sam video svoje ime na tabli da sam prosao elektroniku 2 3 1 1
gospa buba Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 Meni bogami kad sam video svoje ime na tabli da sam prosao elektroniku 2 ja sam vrishtala na svoje ime isto pred nekom tablom i skakala i izashao isti taj pominjani mika markovic da me pita jel mi dobro [emoji38]ol:sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1 4 1
Milošica Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 (edited) Lepa je matematika baš. Posebno je lepa kada je "teža", kao u našoj zgradi. Edited February 16, 2023 by Milošica 1 1
Zabalujev Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 Da, da, mat3 kod Lacka, pa kad zavali kredom trijumfalno posred prave tačku, ništa se ne sećam ni šta je dokazivao, ni čemu sve to, al beše lepo nama, a čini mi se i njemu. Takođe, Ješić je spakovao vrhunske skripte. A Koši, objasnio nam Laxko da je Francuz u pitanju koji je uzeo i pretresao celu do tada poznatu analizu i još svašta nešto dodao, dakle Koši bog, Mik Džeger i Čak Noris, aaa, svee... Odlično je bilo što su nam sve to dokazivali, koristilo je i za zadatke, a i jes lepo bre. Možda ne koristi nešto računarcima u svakodnevnom radu, niti je podloga za stručne predmete (za razliku od svih ostalih etf mata), al ni ne škodi. 2
Heaviside Posted February 16, 2023 Posted February 16, 2023 (edited) +1 Ne mora sve ni da koristi direktno, ima nešto i u obrazovanju samom po sebi. Uvek su me nervirale te priče "šta će mi u životu da znam koliko stanovnika ima glavni grad Nigerije". Kompleksna analiza konkretno se mora pozitivno odraziti na duh jednog dvadestogodišnjaka koji ima ambiciju da postane inženjer. Edited February 16, 2023 by Heaviside 5
Recommended Posts