Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Netflix produkcija

Featured Replies

Da, nece biti blokbastera, hitova, bice lose serije i povremeno iznenadjenje. Zapravo, vec je tako.

• Replies 3.7k
  • Views 407.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Patty Lee
    Patty Lee

His & Hers je nestvarno glupa serija. Ovde su bukvano svi retardirani, what the fuck is dis? Pravim spisak svih vas koji ste napisali da može da se gleda.

• dept. q - savrsen vikend bindz za ljubitelje nordijskih krimica, ovaj put u skotskoj izvedbi. matthew goode odlican u jednoj za njega potpuno nekarakteristicnoj ulozi, a ceo tim oko njega i maltene s

• au koje sranje sinoc odgledah, jos ne dolazim sebi. mini serija summer of rockets!   bbc produkcija, ima timoti spal, ima spijuni, ima hladni rat, sve spakovano u 6 epizodica, idealno. bilo

Posted Images

4 hours ago, Milosh76 said:

Jel neko gledao Absentiu? Stana Katic, FBI, masovni ubica... Prva epizoda obecava... Ima 3 sezone, serija iz 2017

Zbindzali prvu sezonu, nelose ali bezrazlozno razvuceno i ima rupa. Drugu poceli (jer kraj prve je dosta nezanimljiv) i ne planiramo gledati dalje.

3 hours ago, goofs said:

Pa neće postojati više WB, postojaće samo Netflix, a njih ne zanimaju filmovi za bioskope, zanima ih streaming. A ako nema filmova za bioskope onda nema mi bioskopa.

A tek povrh svega toga ide ovo što plastični govori, Netflix filmovi su generalno sranje.

Pisali smo na drugoj temi o tome.

Videh i na drugoj temi, ali ne znam odakle zakljucak da u tom slucaju WB više neće postojati i da ih filmovi kao takvi neće zanimatil, već samo striming.

Ako dil prodje, ono što verovatno neće još dugo postojati je HBO Max, i ceo taj katalog će biti u okviru Netflixa.

Ali da će ubiti WB brend i filmski biznis totalno, a posredno i celu industriju… to bih rekao da nema šanse.

Edited by mraki

Praviće filmove, Netflix i dan-dans pravi filmove, samo im target neće biti bioskopska distribucija, jer to nije njihov biznis model, nikad bio. Što dalje povlači posledice da bioskopi propadaju, pa onda ni ostali studiji nemaju gde da plasiraju svoju kreaciju, nego će da dolaze na striming service, tj. isti taj Netflix.

Netflix plaća ovoliku cenu za katalog filmova i studio prostore, setove, kostime, i sve živo što je WB sakupio za 100 godina postojanja. To su vrednosti koje novi studio nema, jer keće od nule.

Akvizicije se i dešavaju da bi se proširila oblast poslovanja, a ovo su svakako srodne oblasti. Nije da ih kupuje Mekdonalds, a i u tom slucaju teško da bi krenuli da prave burgere i milkšejkove.

Dosadašnji biznis model Netflixa se ne mora preslikati i na kompaniju koju kupe.

Pogledaj od čega su krenuli recimo Amazon ili Google, a šta sve imaju danas.

Stvarno ne znam odakle ideja da ako Netflix kupi WB vise neće biti filmova za bioskope. To je i dalje vrlo isplativa rabota u americi, i nema šanse da se Netflix kao eventualni novi vlasnik WB studija odrekne toga. Posle bioskopa, ti filmovi nastave da žive na Netflixu…

to i ja htedoh da dodam, ako je WB model bio lukrativan, zašto bi se toga odrekli, nema mi mnogo smisla da im smeta diverzifikovan biznis koji je konkurentan na više frontova

Kakva je Zver u meni sa Kler Dejns?

Baš završio noćas. Gledljivo, možda i malo bolje od Netflix proseka.

Glumici su svakako doprineli tom utisku… Kler dobra, Metju Rajs još bolji.

Edited by mraki

8 minutes ago, John Coltrane said:

Sasvim prihvatljiva. Ako nisi gledao Homeland, biće ti još bolja.

5 hours ago, goofs said:

Praviće filmove, Netflix i dan-dans pravi filmove, samo im target neće biti bioskopska distribucija, jer to nije njihov biznis model, nikad bio. Što dalje povlači posledice da bioskopi propadaju, pa onda ni ostali studiji nemaju gde da plasiraju svoju kreaciju, nego će da dolaze na striming service, tj. isti taj Netflix.

Netflix plaća ovoliku cenu za katalog filmova i studio prostore, setove, kostime, i sve živo što je WB sakupio za 100 godina postojanja. To su vrednosti koje novi studio nema, jer keće od nule.

Meni Frankestein deluje kao tip Netflixovog filma koji će puštati u bioskope. Tako nešto nema šanse da ostane samo na streamu. Plus sad imaju i DC Universe, ne verujem da je Gunn preskup za zadržavanje i štancanje za bioskope.

• Author
11 minutes ago, John Coltrane said:

OK. Malo lenj epilog, ali generalno dobro. Pogotovo ako volis lice Kler Dejns jer je jedno 80% filma u krupnom planu

12 minutes ago, Amos said:

Meni Frankestein deluje kao tip Netflixovog filma koji će puštati u bioskope. Tako nešto nema šanse da ostane samo na streamu. Plus sad imaju i DC Universe, ne verujem da je Gunn preskup za zadržavanje i štancanje za bioskope.

Cak i kad puste u bioskope, to bude vrlo kratko (2-3 nedelje max), i to u vrlo malom broju bioskopa..

2 hours ago, mraki said:

Akvizicije se i dešavaju da bi se proširila oblast poslovanja, a ovo su svakako srodne oblasti. Nije da ih kupuje Mekdonalds, a i u tom slucaju teško da bi krenuli da prave burgere i milkšejkove.

Dosadašnji biznis model Netflixa se ne mora preslikati i na kompaniju koju kupe.

Pogledaj od čega su krenuli recimo Amazon ili Google, a šta sve imaju danas.

Stvarno ne znam odakle ideja da ako Netflix kupi WB vise neće biti filmova za bioskope. To je i dalje vrlo isplativa rabota u americi, i nema šanse da se Netflix kao eventualni novi vlasnik WB studija odrekne toga. Posle bioskopa, ti filmovi nastave da žive na Netflixu…

Netflix CEO Ted Sarandos Says Movie Theater Model Is ‘Outdated’: ‘Most of the Country’ Cannot ‘Walk to a Multiplex’

Ne izmišljam ja ove stvari, već njih pričaju ljudi koji su u industriji. Poslednji primer je Writers Actors Guild koji izražava duboku zabrinutosttm ovom kupovinom, što bi njih boleo andrak oko tamo neke akvizicije nekog studija, ako će sve ostati isto.

Bold nažalost nije istina, još od korone ceo Holivud je u bulji, to lako možeš da vidiš i po tipovu filmova koji se finansiraju: nastavci, stripski filmovi, rimejci, dakle ide se isključivo na siguricu i na mlađu publiku.

A jedan od zaslužnijih za to stanje je upravo WB koji je u prvoj post-korona godini, da bi promovisao svoj HBO Max, izbacivao paralelno filmove i na streaming servisu i u bioskopima, i onda gle čuda, ljudi nisu išli u kino.

Onda se tu napravio sporazum da se bioskopima da mesec dana za prikazivanje, nakon čega filmovi idu na streaming. Mesec dana je ništa, nekada si morao da čekaš po šest meseci od početka prikazivanja do pojave digitalnog medija (DVD ili BRay vremena).

Ovaj gazda Netflixa je sad u fazonu da će da poštuje taj sporazum, ali će nastojati da skrati taj period na sedam dana, a onda kad u računicu ubaciš i cenu bioskopa, kokica, parkinga, inflacije i šta ti ja znam već čega, dolaziš do toga da niko normalan neće da se cima.

15 minutes ago, Amos said:

Pa deluje kao blokbaster, da, ali Netflix je i do sada mogao da plasira svoje filmove u bioskope, pa nije, ne žele da dele profit kad mogu i sami da ga zgrnu. Po pravilu su davali neke filmove uglavnom jer je to uslov da budu kandidati za Oskare i Globe nagrade, a i to bi dali na minimalnih mesec dana u neke sitne bioskope. Mislim, biće velikih filmova koji će ići u kino, ali ja iskreno verujem da će biti baš retki, jedan ili dva godišnje, ono najsigurniji ziceri, Betmen i Supermen.

Jasno je meni da postoji zabrinutost, samo mislim da je preterana i bez mnogo osnova. Odredjena kriza postoji već neko vreme, i mislim da je vise do nedostatka originalnih prica nego do bilo čega drugog. Ali i dalje postoje filmovi namenski pravljeni za bioskope koji donose ogromne zarade, ne vidim da će se od toga odustati.

Striming više jede klasičnu televiziju, nego bioskope.

Blokbasteri sasvim fino mogu imati bioskopski život pre nego dodju na Netflix.

Netflix co-chief executive Ted Sarandos said the streamer was "highly confident" it would receive the regulatory approval it needs and it was running "full speed" towards this.

He said that by combining the library of Warner Bros shows and movies with the streaming platform's series such as Stranger Things, "we can give audiences more of what they love and help define the next century of storytelling".

"Warner Bros have defined the last century of entertainment, and together we can define the next one," he said.

Asked whether HBO should remain a separate streaming service, co-chief executive Greg Peters said Netflix believed the HBO brand was important for consumers, but added: "We think it's quite early to get into the specifics of how we're going to tailor this offering for consumers."

Netflix estimates it will find $2bn to $3bn in savings, mostly through eliminating overlaps in the support and technology areas of the businesses.

Films made by Warner Bros will continue to be launched in cinemas, it said, and Warner Bros television studio will continue to be able to produce for third parties. Netflix will keep producing content exclusively for its own platform.

42 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Cak i kad puste u bioskope, to bude vrlo kratko (2-3 nedelje max), i to u vrlo malom broju bioskopa..

Jasno, ali sada rastu i menjaju se. Baš je zicer staviti neki blokbaster da ide u bioskopima, pa makar i na kašičicu 1-2 puta godišnje.

Edited by Amos