Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Davanje krvi

Featured Replies

Institut je za gospodu da ih tamo tetoše, busevi su prava priča s_p

• Replies 300
  • Views 56.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

put danas, fuck yeah. Jubilejčina

• Šumejker-Levi 9
    Šumejker-Levi 9

@vojiste sediš ispod drveta i daješ krv, kako kul. U poslednje vreme dajem na tačno 12 nedelja. Otkrili su mi da imam onaj Antigen-D, pa sad ta karantinska plazma ide za bebe. Prednost u mojoj firm

• Originalna preporuka zapravo potiče od oca, koji je tokom decenija radnog veka kao anesteziolog ko zna koliko hiljada miliona puta ljudima u vene gurao kojekakve igle, braunile ili šta već. I za preth

Posted Images

54 minutes ago, Profesionalac said:

Institut je za gospodu da ih tamo tetoše, busevi su prava priča s_p

A kad je bus na Cvetkovoj pijaci, dobiješ od mesare "Nada" ćevape gratis.

6 hours ago, kralj said:

Ja idem prekosutra. Nikad nisam išao tek tako da dam, uvek povodom nekog apela ili kad čujem u okruženju da nekom treba, jer fala bogu svi me primaju. Prebacio sam 10 i planiram još od korone da iskonstruišem neku rutinu i budem redovniji.

Ali jebeš to, nego u poslednjih 3-4 puta u narednim danima, posle davanja, osećam neku vrstu energetskog stimulansa, da ne kažem baš euforije. Pojma nemam da li je reč o kakvoj hemijskoj reakciji, pa se pojačano luče adrenalini, endorfini i slično, ili je neka psihologija u vidu altruističkog boosta. U svakom slučaju, jedva čekam.

@kralj , ja isto prekosutra idem, taman mi ističe 12. nedelja u petak.

• Popular Post
  1. put danas, fuck yeah.

Jubilejčina

Knjizica.jpg

Baby Hat GIF

Ja se trudim da dam krv 2. puta godisnje (jun i decembar). Velika prednost je da firma u kojoj radim u tim terminima organizuje davanje krvi i najcesce nam dolaze mobilne ekipe. U poslednje 2 godine u junu su ekipe iznele stolice za davanje krvi u dvoriste u firmi, pa je dozivljaj sjajan kada se sedi u stolici ispod drveta i daje krv.

• Popular Post

@vojiste sediš ispod drveta i daješ krv, kako kul.

U poslednje vreme dajem na tačno 12 nedelja. Otkrili su mi da imam onaj Antigen-D, pa sad ta karantinska plazma ide za bebe.

Prednost u mojoj firmi je što smo liberalni sa ta dodatna dva dana odmora, pa dam krv petkom, dođem na posao i upisuje mi se dodatna dva dana odmora.

Ionako sam već navikao da sam taj dan malo usporeniji i pospaniji, pa mi uopšte ne pada teško.

ja prethodnih godina šetam između 2-3 puta godišnje, ali na žalost češće ispadne 2 puta (dečije bolesti, tereni i sl.)

i meni je super priča sa firmom, donesem potvrdu i dobijem 2 dana na konto. u suprotnom mislim da ne bih u životu uspeo da dam krv i organizujem posao i život da sutra ne radim - vesala2 (tj. davao bih za džabe u smislu slobodnih dana). ovako izađem na pauzu, prošetam do Požeške i sednem u kamion., najčešće je petak - pa popodne u laganom ritmu završim radnu nedelju hihi

prvi put sam dao danak u krvi na JNA za neke karte, onda sam odlučio da ako mogu za to dajem krv, onda moram i radi humanosti (i renesanse).

pre toga su me jednom u gimnaziji odbili (otišlo nas 10, ubi me ako su trojica dala na kraju - matematičari zdravi cvet našeg društva kecman ) i onda me dugo držalo to da ne mogu da dam (ili verovatnije nezainteresovanost).

On 14. 1. 2026. at 13:06, Tihajeza said:

A kad je bus na Cvetkovoj pijaci, dobiješ od mesare "Nada" ćevape gratis.

Šta su ti novotarije. U moje vreme toga nije bilo. (

@Šumejker-Levi 9 Kada su ti dali novu knjižicu? Ja sam staru izgubio i novu nikada nisam dobio. Tako da znam otprilike da sam na nekih 25 puta.

btw: par puta sam se davanja vraćao bajsom. Jer mi je posao bio blizu, a stalno sam išao bajsom na posao i onda mi bude prirodno da tako dođem i na davanje.
Ali mi je stan nizbrdo i donekle blizu, pa mi nije napor da se vratim posle.

Edited by salerokada

2 hours ago, salerokada said:

Šta su ti novotarije. U moje vreme toga nije bilo. (

@Šumejker-Levi 9 Kada su ti dali novu knjižicu? Ja sam staru izgubio i novu nikada nisam dobio. Tako da znam otprilike da sam na nekih 25 puta.

btw: par puta sam se davanja vraćao bajsom. Jer mi je posao bio blizu, a stalno sam išao bajsom na posao i onda mi bude prirodno da tako dođem i na davanje.
Ali mi je stan nizbrdo i donekle blizu, pa mi nije napor da se vratim posle.

Bravo za 25. Mislim na broj davanja wicked

Za izdavanje nove, bez problema odeš u Zavod u Sv.Save, na drugi sprat i tražiš da ti izdaju knjižicu.
Ako si popunio već, ako si izgubio, ili promenio posao, podatke... kulturiška.

Imaju te u evidenciji.

Ovo sa knjizicom me podseti na pokojnog strica koji je nebrojeno puta dao krv. Pre neki dan me zove sestra, kaze da je nasla njegovu knjizicu u kojoj pise da je bio krvna grupa A.

- i? Pitam ja.

- Mama je bila AB, cija sam onda ja, nulta? think

Kaze da je guglala i da je to nemoguca kombinacija 🙁 posto je ona, fizicki, preslikana mama znaci nije zamenjena ali joj onda on nije bio otac huh

Bas sranje!

Od roditelja AB ne moze dete da bude 0. Od A ili B moze

8 hours ago, Delija67 said:

Od roditelja AB ne moze dete da bude 0. Od A ili B moze

Ne može ako je jedan od roditelja AB.

Nulta moze samo od oba roditelja 0 pošto je recesivna.

Možda ona zapravo nije 0, jel sigurna u to? @Serena

26 minutes ago, Pixisis said:

Nulta moze samo od oba roditelja 0 pošto je recesivna.

Možda ona zapravo nije 0, jel sigurna u to? @Serena

Sigurna je da je ona O i tata A, za mamu ne jer je strina davno umrla i nema od nje papirologiju.

Posto lici na mamu nije zamenjena sto znaci da ona nije mogla biti AB. Verovatno je lose zapamtila.

Moram joj reci da ne brine.

Inace sestrin suprug je A, imaju troje dece, dvoje nasledilo tatinu grupu, a trece maminu. Ozenio se i supruga ima isto 0, trudna je i kod njih ne bi trebalo da bude iznenadjenja 😅