Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABA Liga

Featured Replies

Vlade uspeo da se ogrebe za savetničku funkciju i u novom aba2ligašu Primorju iz HN

20250930_003454.jpg

Edited by Nikodije

• Replies 10.4k
  • Views 709.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

nije mutav vlade, ima da ozimi u igalu u institutu

taman da se navikava na ilovaču

kandilo

sad se vec moze podvuci neka crta, ekipe su sastavljene, bice sigurno promena, pa i kad pocne sezona, ali u sustini to je to

na kraju deluje da je i bec sastavio relativno solidnu ekipu i da je po imenima ipak ilirija uz krku "najmrsavija"

iz te perspektive bice zanimljivo videti (vrvtno meni i manjem broju zaludjenika isuse ) "derbi" prvog kola bec -ilirija

sa jedne strane bec individualno deluje kvalitetnije, sa druge ilirija je zadrzala dobar deo proslogodisnje ekipe i apsolutno ne bi iznenadilo da ishod bude slican kao krajem prosle godine kad su igrali protiv bogatijih instant ekipa u u zavrsnici aba 2 lige

u svakom slucaju u toj grupi b te dve ekipe ce izvesno zauzeti poslednja dva mesta

mega, iako je opet drasticno podmladila tim i ostala su joj zapravo samo dva igraca sa znacajnijom minutazom od prosle sezone (bogoljub i kroflic), opet ima dovoljno talenta da bude iznad ove dve ekipe, ali ne i da konkurise za prva 4

mozda me i najvise iznenadio odlazak kejhila, on bi ove sezone bio noslilac u megi, videcemo da li ce u albi dobiti i pribliznu sansu

zadar se nadogradio, deluje da su imali stabilniju medjusezonu nego inace, stigla su tri pojacanja iz splita (kapusta, tisma i vranes) od kojih je ovaj poslednji vec otisao, jusup je i dalje tu i to je garancija da ce igrati cvrstu kosarku i da ce se retko ko naigrati protiv njih

opet, fali individualnog kvaliteta i dosta toga ce se morati poklopiti da zavrse medju 4

zvezda i buducnost su sigurni, dok je za ocekivati da se cedevita, bosna i spartak pre svega bore za preostala dva mesta

malo sto ne verujem jovanovicu, vise iz simpatija prednost dajem bosni u odnosu na spartak, dok bi cedevita trebala biti najsigurnija

sve tri ekipe su dosta menjale, cedevita je dovela nekoliko zanimljviih igraca iz drugog plana (cerkvenik, skara, brajkovic) igraju evrokup i imaju najsiri roster, te bi trebali biti favoriti za trece mesto, bosna se solidno nadogradila, bih reprezentativci atic i halilovic, persons iz krke, pored njega jos trojica stranaca uz posledicnu euforiju nakon ulaska/povratka u najjace aba drustvo moglo bi i trebalo biti dovoljno za cetvrto mesto

spartak je ostao bez svih stranaca, nosioca, zamene cini mi se nisu na tom nivou i deluje mi da iako su imali uspesnu prvu sezonu i najavljuju visoke ambicije, ova ekipa zapravo slabija od proslogodisnje

u grupi a, koja je meni zanimljivija sto zbog borca, sto ima dva evroligasa, plus kluz koji mi je totalna nepoznanica

razumno je ocekivati da partizan i dubai budu ubedljvii na prva dva mesta, kluz treci iako mi je osim tejlora, rasela i miletica prilicna nepoznanica

igokea opet igra ligu sampiona, ali deluje slabija nego proslih sezona, otisao je brajs dzons koji im je bio ubedljivo najbolji igrac, milosavljevic je jos godinu stariji, "domaca" osnova deluje kao solidna back up baza, ali ce im od novopridoslih amera zapravo sve zavisiti, ako oni budu bas na visokom nivou, igokea moze ocekivati dobru sezonu, u suprotnom ne bi cudilo da ne budu medju 4 ekipe u ovoj grupi

slede dva kluba koji ne bi ni smeli biti u ligi jer su zapravo b ekipe drugih ucesnika takmicenja

i jedni i drugi prilicno lutaju, fmp je pokusao prethodne dve sezone da napravi iskorak u evropska takmicenja odnosno fiba ligu sampiona, sc derby je to pokusao ove sezone i u oba slucaja je zavrseno prilicno neuspesno

iako bi trebali sluziti prevashodno za razvoj mladih igraca za glavne timove, to im nesto i ne ide od ruke

istina sc derby je u tom smislu nesto uspesniji, ali su im u medjosezoni bukvalno svi mladji igraci otisli na koledz

fmp je sa druge strane po mom dubokom ubedjenju najbesmisleniji klub i ekipa u takmicenju

od prosle sezone su kao krenuli sa nekim podmladjivanjem i dovodjenjem mladih talenata, ali opet deluje da ne znaju gde udaraju i mnogo menjaju, u svakom slucaju, zelim im sve najgore

na dnu split i krka, split je dugo delovao da nece imati uopsta konkurentnu ekipu, medjutim sabrali su se u nekom trenutku, doveli nekoliko solidnih igraca na kraju zorana dragica i leona radosevica i deluje da ce u najgorem slucaju biti na nivou na kom su bili i do sad

krka sa druge strane ulazi u takmicenje sa ambicijama koje su na nivou golog opstanka, zamenjen je skoro ceo tim, sve sto je vredelo je preslo u jace klubove i krka uz komsije iz ilirije deluje kao najslabija ekipa u takmicenju

i tu je naravno borac, koji ne mogu ni priblizno objektivno oceniti

nakon nekoliko sezona sa vise stranaca u ekipi, ove godine se vratilo na sistem domace baze

kao niko u ligi borac je na prvom mestu sastavljenih od lokalnih momaka, ceo strucni stab i vecina igraca su iz cacka, zapravo jedini pravi stranac u klubu je boldvin, a i njemu je ovo treca sezona u klubu. vratio se uskokovic koji je tu bio pretprosle sezone, oporavio se carapic, kapiten i srce ekipe, kome je ovo dvadeseta sezona u klubu i po tome je siguno jedinstven u ligi, tako da je zapravo jedini praiv novajlija u ekipi ziga dimec

upravo taj kontinuitet i ocekivani razvoj nekolicine mladih igraca bi mogla biti sansa borca

na prvu je jasnu da nedostaje makar jos jedan visoki igrac i jedan suter koji moze isporucivati u kontinuitetu, nesto sto je trebao, a nije bio prosle sezone valinskas

sa druge strane, ovo deluje kao izuzetno kompaktna skupina, koja se poznaje u dusu i koja je vec pokazala da bi mogla da igra odlicnu odbranu u kontinuitetu, ako to budu u stanju isporucivati na redovnom nivou i ako pored posledicne tranzicije nadju makar solidnu kreaciju u pozicionom napadu za sta ce im pored boldvina i uskokovica trebati ocekivani napredak nikolica,manojlovica, a eventualno i curcica i radovica, onda borac ima sanse da se ravnopravno suprostavi ne samo krki i splitu, vec i derbiju, fmpu i igokei u borbi za 4to mesto koje vodi u PO grupe

ABA Liga

25 Years of ABA League – Interesting Facts : ABA League

The forthcoming season will be the 25th in the entire history of the top-tier regional competition, that tipped off for the first time in the 2001/02.

25, dvadeset i pet jebenih godina ABA lige

pa koliko ja onda tek imam godina? ohmy

prodje, ko da je juce bilo kad su se srpski klubovi svadjali ko hoce, a ko nece ucestvovati onih prvih sezona

uz sve mane, takmicenje koje je apsolutno opravdalo svoje postojanje

kad vec nema druge najbolje lige na svetu iz objektivnih politickih razloga, onda je ovo najbolja moguca zamena fantom

Aba liga je jedino takmičenje koje baš pratim. Ima sveee, i skupo plaćenih zvezda, i talentovanih klinaca, i modernih dvorana, i fiskulturnih sala... za nekoga sve, za svakog ponešto. Kudos za velikane našeg doba Lisca, Lorbeka i Sagadina, čije vizionarstvo nije dovoljno vrednovano.

ja ne mogu docekati da pocne vikleri

naravno, u velikoj meri zbog borca, ali ne samo zbog borca

jos mene evroliga koja je vecini glavno takmicenje za pracenje, gotovo da ne zanima sem na nekom nivou kao otprilike nba klubovi koji nisu kontenderi

i za razliku od ovog nizeg nivoa, imam osecaj da se na aba nivou cak i ovi slabiji klubovi ako ne napreduju, a ono makar drze na predjasnjem nivou kvaliteta

sampion dubai

mvp finala dzanan musa

mvp pavle nikolic

mip nikola manojlovic

6ti covek uros carapic

trener godine jusup

najboljin trojkas megi

zakucavanje dozet Jova

Liga može da se podeli u 4 grupe po kvalitetu. U prvoj su evroligaši, u drugoj Budućnost, Cedolimpija, Kluž, Igokea i Spartak, s tim što je Budućnost nešto bolja od ostalih. U trećoj su Zadar, Mega, FMP, Split, Bosna i SC, a u četvrtoj Borac, Krka, Beč i Ilirija. Deluje da neće biti iznenađenja kojih 8 će igrati plej-of, kojih 10 plej-aut. Šteta što su napravili ove podele po grupama, plej-aut grupa neće biti zanimljiva za praćenje i biće prazne dvorane.

Just now, Nikodije said:

Liga može da se podeli u 4 grupe po kvalitetu. U prvoj su evroligaši, u drugoj Budućnost, Cedolimpija, Kluž, Igokea i Spartak, s tim što je Budućnost nešto bolja od ostalih. U trećoj su Zadar, Mega, FMP, Split, Bosna i SC, a u četvrtoj Borac, Krka, Beč i Ilirija. Deluje da neće biti iznenađenja kojih 8 će igrati plej-of, kojih 10 plej-aut. Šteta što su napravili ove podele po grupama, plej-aut grupa neće biti zanimljiva za praćenje i biće prazne dvorane.

Add new user to ignore list

Enter a member's name to set ignore options

• Nikodije

Žao mi je, al sa ovog profila samo istina

On 30. 9. 2025. at 12:20, pbg12345 said:

plus kluz koji mi je totalna nepoznanica

Ja odgledao Kluž prvi put protiv Baščešehira i mogu da ti kažem da mi se baš svidelo kako igraju.

Miletić odlično igra, al meni za oko zapao onaj Molinar - panamac od 25 leta koji sipa na boga ne misli. Ajde to, ali ima odličan pregled igre i brzinu. Malo me podsetio na Kendrika Nana. Nisam siguran da će dugo da se zadrži u Klužu ako ovako nastavi.

Gledao sam i ja Kluž - Žitograd sinoć, mene su razočarali. Gomila bezveznjaka. Dovoljno je reći da im je Miletić najbolji igrač. Ali dvorana i atmosfera su srvarno super, mada ne verujem da će tako puno biti na aba ligi osim protiv evroligaša.

Edited by Nikodije

sta je zitograd jbt

miletic je delovao u nekom trenutku, dok je igrao u borcu da ima potencijala da se razvije u ozbiljnog centra

Bahčešehir, ipak nije žito. Bahče je bašta lol znači Baštograd

Edited by Nikodije

o jbt

propustio sam skroz da je krenuo evrokup

mislio njihovo domace prvenstvo

ok zitograd vise bugarski zvuci, ali bugari, rumuni isti kurac

gledam sad malo statistike, bas je omrsavio evrokup, krajnje je vreme da spooje to i fibinu ligu sampiona

inace, kad pominjem bivse centre borca, djordje jebeni gagic je zavrsio u iranu lolol