Jump to content

Grčka an ženeral

Featured Replies

Nakon sto mi je ispred nosa promakla super ponuda za Krf odlucili smo se za Kos.

Jeste onako pravi konzumerski turizam ali i zeni i meni treba neko da preuzme decu na bar 2 sata dnevno. Tako da nam je glavni vodic bio sadrzaj za decu (plus direktan let i transfer manji od sat, i naravno plaza pred nosom)

Edited by bags

21 hours ago, bags said:

Nakon sto mi je ispred nosa promakla super ponuda za Krf odlucili smo se za Kos.

Jeste onako pravi konzumerski turizam ali i zeni i meni treba neko da preuzme decu na bar 2 sata dnevno. Tako da nam je glavni vodic bio sadrzaj za decu (plus direktan let i transfer manji od sat, i naravno plaza pred nosom)

dobar je kos. mali, ali dobar.

severna strana topla voda sa talasima, juzna strana mirna voda, ali hladnija. grad kos simpa i odlican za vecernju setnju.

gde ste smesteni?

Ja uplatio Krit za pocetak avgusta. Ne mogu da docekam vise

43 minutes ago, ultra plasticni said:

Ja uplatio Krit za pocetak avgusta. Ne mogu da docekam vise

gde ides?

Retimno. Moze neka brza preporuka, znam da je sve ispisano ranije, 

Edited by ultra plasticni

3 hours ago, Ros said:

gde ste smesteni?

Kardamena. Nisam rezervisao rentacar ali ima u hotelu pa cu iskombinovati dan ili dva.

8 minutes ago, bags said:

Kardamena. Nisam rezervisao rentacar ali ima u hotelu pa cu iskombinovati dan ili dva.

eto ga sad.

i mi smo bili u kardameni. malo ti je auto dan-dva. steta da ne obidjes ostrvo. ocas posla stignes sa jednog kraja na drugi

17 minutes ago, ultra plasticni said:

Retimno. Moze neka brza preporuka, znam da je sve ispisano ranije, 

bio sam u retimnu samo po par sati. super je gradic i sve ima. e, sad, ako ces uzimati auto onda je to nesto drugo. 

da krenemo od te informacije, pa da idemo u dubinu :)

u svakom slucaju, baziraj se na zapadni deo krita jer nema sanse da se "sve" obidje, kao sto neki mastaju da je moguce.

1 minute ago, Ros said:

bio sam u retimnu samo po par sati. super je gradic i sve ima. e, sad, ako ces uzimati auto onda je to nesto drugo. 

da krenemo od te informacije, pa da idemo u dubinu :)

u svakom slucaju, baziraj se na zapadni deo krita jer nema sanse da se "sve" obidje, kao sto neki mastaju da je moguce.

Uzecu auto sigurno, makar nedelju dana

7 minutes ago, ultra plasticni said:

Uzecu auto sigurno, makar nedelju dana

ono sto mi uvek obidjemo, cak i iz hanje, je moni arkadi, manastir na 20km od retimna. plaza u okoline ne poznajem, i ne znam sta bih ti preporucio istocno od georgiopulosa. 

pod obaveznu ponudu spada svakako plaza elafonisi. posto ides pocetkom avgusta, onda kreni zorom ranom do elafonisija da uhvatis parking i lezaljke i bar malo uzivas dok ne dodju busevi. za balos plazu ne znam sta bih ti rekao. kad se ide organizovano, onda je to haos i nema sanse da se uziva u lepoti plaze. postoji varijanta autom, ali ti nece nijedno osiguranje pokriti stetu ako se tamo desi. a mora se ici i peske jedan deo. hanja je fantazija, ali bih ti preporucio da odes u hanju onda kad nemas auto. imas buseve na svakih pola sata. bus ti staje u centru hanje. 

solidne plaze imas u agii apostoliju, na 4km zapadno od hanje. kao i nase omiljene marathi i stavros na poluostrvu akrotiri kod hanje.

ako si bas avanturista spusti se na jug u frangokastelo. priroda usput je fantazija, ali je vozanje tiha jeza :D

Nikako solo na Elafonisi, katastroficne su krivine i nije za voznju putem koji ne poznajes.

A za Balos imas foru da se ide morem, ali moze da se desi da budu talasi, pa da bude buckanje u stomaku :D 

Obe plaze su prelepe i nemoj ih propustiti

Edited by Milosh76

1 hour ago, Milosh76 said:

Nikako solo na Elafonisi, katastroficne su krivine i nije za voznju putem koji ne poznajes.

A za Balos imas foru da se ide morem, ali moze da se desi da budu talasi, pa da bude buckanje u stomaku :D 

Obe plaze su prelepe i nemoj ih propustiti

ajde bre, ne plasi coveka. do elafonisija preko topolije i elosa nije nista posebno grozan. ima krivina, ali nista posebno. 

onaj juzni deo oko frangokastela i plakiasa je "interesantan".

na balos se ide morem organizovanim turama. to su veliki brodovi i nije tako veliko ljuljanje. moze se i sam doci do kisamosa i tamo uzeti karta za brod. ta voznja ne traje dugo

Isao s busom na Elafonisi bas zbog tih krivina i saveta vodica da ne idemo kolima.

A na Balos sam isao tim brodom, bilo talasa i bilo je cupavo za neke.

Sredina ka kraju avgusta ima dosta talasa. Bio sam 2 godine u Retimnu u tom periodu.

Kad se ide busom, od Hanje do Elafonisi plaže, ima jedan ružan jednosmeran tunel sa semaforom koji naizmenično propušta vozila.  Tunel je taman toliko visok i širok da prođe visokopodni bus. Ostatak puta je ok. Problem u julu i avgustu je premali parking da primi sva vozila, može da se desi da ne može da se parkira  blizu plaže.

Neko je već  pisao da je bolje što ranije doći , dok ima slobodnih suncobrana i ležaljki.

Kao što je napisao Ros, za Balos je dobar izbor trajekt Kisamos-Balos. Košta oko 25€ povratna karta. Najbolje od svega je što brod pristane i na ostrvo Gramvusa, gde se nalazi srednjevekovna tvrđava i predivna plaža. Na žalost, ne ostaje se dovoljno dugo da se uživa i u šetnji do tvrđave ( oko pola sata do vrha) i u kupanju na plaži.

3 minutes ago, Milosh76 said:

Isao s busom na Elafonisi bas zbog tih krivina i saveta vodica da ne idemo kolima.

A na Balos sam isao tim brodom, bilo talasa i bilo je cupavo za neke.

Sredina ka kraju avgusta ima dosta talasa. Bio sam 2 godine u Retimnu u tom periodu.

trebao si mene da pitas. ja ne zaradjujem na tvom busu :D

to je istina za avgust i vetar. pre 3 godine kad smo bili na balosu je voznja brodom bila sasvim ok, ne racunajuci stotine rusa sa batacima u rukama, ali je zato na plazi duvalo kao nenormalno