Jump to content
IGNORED

Domaće serije i prepevi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted

Firefly planira seriju o Novom talasu, scenarista bi trebalo da bude Ante Tomić.

• +1 1
Posted
12 hours ago, Jimmy Kowalski said:

I ja morao da guglam, nisam mogao ovako da se setim lika. Tuzna cinjenica je da se prilicno smanjio fond 70+ glumaca, a kako imamo hiperprodukciju serija poslednjih 10-ak godina, moraju da kucaju na vrata zaboravljenih asova..

Da,

Tako smo u Vremenu zla, u prvih par epizoda mogli u jednoj od značajnijih uloga da vidimo Radeta Marjanovića, iskusnog glumca koji je godinama jedan od nosilaca repertoara Pozorišta na Terazijama, budući da su mu mjuzikli i vodvilji uža specijalnost, Ovaj glumac se jako malo pojavljivao na filmu, a i na TV smo ga u poslednjih 30-ak godina mogli samo sporadično vidjeti u Pavićevim serijama (kao uostalom i čitav ansambl pomenutog pozorišta).

Posted
6 hours ago, Frank Pembleton said:

Pa on je ispitivao sportskog novinara.

... Shiit has hit the fan

Rekoh Sultanović iz sadašnjosti.

Posted
Firefly planira seriju o Novom talasu, scenarista bi trebalo da bude Ante Tomić.
Oh ne

Već vidim igranu seriju o EKV

Sent from my MRD-LX1 using Tapatalk

Posted
Rekoh Sultanović iz sadašnjosti.
Pa dobro to je "poveznica" sa tim vremenom.
Taj razgovor u kafani.

... Shiit has hit the fan

Posted

Feliks bukvalno rodjen za Paviceve serije. Ona posrana zbunjujuca faca skoro svuda gde igra

Uvek isti

Posted (edited)

Завршио сам "Време зла". Серија без мане и страха, што би рекли. Комунисти приказани као иконе - стамено, витално, гвоздено, ово је можда најбољи, афирмативни, приказ комуниста икада, на прелазу из 1930-тих у 1940-те, када комунизам црпе своју најјачу снагу из младости и дисциплине, а не више из интелектуалности. Стари интелектуалци, посебно антикомунисти (Слободан Јовановић и Драгиша Васић) приказани су као карикатуре, као нека врста оновремених "коштуница", без икаквих виталних идеја и личних страсти. Меланхолични левичарски интелектуалци као Иван Катић и либерални интелектуалци као, отац му, Вукашин Катић у том времену немају своје место, све стране их презиру. 

Screenshot_2021-11-24-21-40-31-010_com.android.chrome~2.jpg

Edited by Duhovnost, ljubav i med
Posted

Daleko od toga da su komunisti tako prikazani ali jesu negde pozitivci, barem deo njih.

Nego mene zanima kako ti ocenjujes prikaz Bore Puba i njegovu pricu o maloj Srbiji?

Posted

Besa na TV Prva sredom i cetvrtkom, prva epizoda sutra.

Posted

Gledao sam prve dve epizode. U sustini opet solidno uradjeno, kao i prva sezona, s tim sto nisu izbegli ni stare boljke kao sto su previse konstrukcije u prici, preteran dramatizacija i bespotrebna mistifikacija organizovanog kriminala koji je mnogo filmicniji kad se prigaze ogoljen kao sto to npr zabari rade u recimo gomori i suburi.

U svakom slucaju, i pored tih mana, besa je jedna od gledljivih domacih serija...

• +1 1
Posted

ima li neka trafika gde moze posten svet da kupuje regularno domace serije. balkan kod mene ne radi iz nekog razloga, u zalivu ima svaka peta epizoda itd. 

crno bijeli svijet gledam ko gospodin coek i uzivam na sajtu HRT-a, moze i takva varijanta. 

Posted (edited)

Ima,

stavio sam link u spojler

tu sam odgledao crnu svadbu ("besa" na 6-oj strani), sajt ne traži nikakavu registraciju, nisam primetio "seckanje i kočenje", nema dosadnog kliktanja na raznorazne potvrde, nema prozora/banera koji iskaču... itd

desi se da je sajt nepristupačan na par sati, valjda zbog navale

edit: kad se izabere željena epizoda, treba nekoliko puta kliknuti na lažni "start" dok se ne pojavi na sredini pravi "start" crvene boje

Edited by J-♣
  • Hvala 2