Filozof manijak Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 11 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said: Да ли у влашкој магији постоје ентитети попут "бели војвода" и "црни војвода" или је то машта аутора? Ne postoji, to je preuzeto iz hrišćanske okultne prakse
fandorin Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 @colonelo Čini mi se da je Bata Dušan Vojnović, početkom osamdesetih je delovalo da je projektovan za veliku zvezdu yu filma, svuda ga je bilo, ali nije baš opravdao očekivanja. A onda je nestao, recimo da sam ga poslednji put video u Majstorskoj radionici. Ko li se njega setio (ako je to uopšte on)?
colonelo Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 Jeste Dušan Vojnović. Pojavio se 70-tih (Užička republika, Drugarčine), bio sveprisutan početkom 80-tih (Vojnici, Majstorska radionica...), kasnije ga je bilo u Mrmkovim istorijskim dramama i mini serijama (naročito zapažene 2 uloge popova partizana). Potom je volšebno nestao. Pojavio se sredinom 90-tih kao glavni negativac u Treća sreća, i prije 10-ak godina u Šotrinoj seriji Šešir profesora Vujića u jednoj sceni. Tako da njegovo pojavljivanje predstavlja prilično iznenađenje, Može se očekivati da ova uloga bude i nešto značajnija u drugoj sezoni. Slična priča je bila i sa Andrejom Maričićem, glumcem veoma prisutnim na filmu i TV početkom 80-tih, koga godinama nije nigdje bilo. Međutim, vaskrsnuo je sa ovom hiperprodukcijom TV serija, pa se pojavio u nekolicini - Pet, Beležnica profesora Miškovića, Kljun (ovde je on šef policije)... Nažalost, preminuo je ove godine.
Frank Pembleton Posted November 22, 2021 Author Posted November 22, 2021 [mention=664]colonelo[/mention] Čini mi se da je Bata Dušan Vojnović, početkom osamdesetih je delovalo da je projektovan za veliku zvezdu yu filma, svuda ga je bilo, ali nije baš opravdao očekivanja. A onda je nestao, recimo da sam ga poslednji put video u Majstorskoj radionici. Ko li se njega setio (ako je to uopšte on)?U Firefly produkciji postoje dvojica ljudi koji su radili još u SFRJ, moguće da je zbog toga... A inače kao klinci smo se zajebavali da bi mogao da glumi u ekranizaciji Bluberija [emoji4]Ja se sećam "večite sekretarice" Nade Vojnović [emoji849][emoji849][emoji849]... Shiit has hit the fan
renne Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 31 minutes ago, colonelo said: Jeste Dušan Vojnović. Pojavio se 70-tih (Užička republika, Drugarčine), bio sveprisutan početkom 80-tih (Vojnici, Majstorska radionica...), kasnije ga je bilo u Mrmkovim istorijskim dramama i mini serijama (naročito zapažene 2 uloge popova partizana). Potom je volšebno nestao. Pojavio se sredinom 90-tih kao glavni negativac u Treća sreća, i prije 10-ak godina u Šotrinoj seriji Šešir profesora Vujića u jednoj sceni. Tako da njegovo pojavljivanje predstavlja prilično iznenađenje, Može se očekivati da ova uloga bude i nešto značajnija u drugoj sezoni. Slična priča je bila i sa Andrejom Maričićem, glumcem veoma prisutnim na filmu i TV početkom 80-tih, koga godinama nije nigdje bilo. Međutim, vaskrsnuo je sa ovom hiperprodukcijom TV serija, pa se pojavio u nekolicini - Pet, Beležnica profesora Miškovića, Kljun (ovde je on šef policije)... Nažalost, preminuo je ove godine. Eto ga sutra na RTS-u
fikret selimbašić Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 (edited) 41 minutes ago, colonelo said: Jeste Dušan Vojnović. Pojavio se 70-tih (Užička republika, Drugarčine), bio sveprisutan početkom 80-tih (Vojnici, Majstorska radionica...), kasnije ga je bilo u Mrmkovim istorijskim dramama i mini serijama (naročito zapažene 2 uloge popova partizana). Potom je volšebno nestao. Pojavio se sredinom 90-tih kao glavni negativac u Treća sreća, i prije 10-ak godina u Šotrinoj seriji Šešir profesora Vujića u jednoj sceni. Tako da njegovo pojavljivanje predstavlja prilično iznenađenje, Može se očekivati da ova uloga bude i nešto značajnija u drugoj sezoni. Slična priča je bila i sa Andrejom Maričićem, glumcem veoma prisutnim na filmu i TV početkom 80-tih, koga godinama nije nigdje bilo. Međutim, vaskrsnuo je sa ovom hiperprodukcijom TV serija, pa se pojavio u nekolicini - Pet, Beležnica profesora Miškovića, Kljun (ovde je on šef policije)... Nažalost, preminuo je ove godine. Glumio je u reklami za BG pivo prije petnaestak godina. Edited November 22, 2021 by fikret selimbašić
Filozof manijak Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 jel to beše glumac koji je glumio lik Potkonjaka u Vojnicima?
Milosh76 Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 Monika Beluci navodno u seriji Juzni vetar i Majkl Medsen i Vilijam Boldvin 1
Filozof manijak Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 Ako budu i Aleka zvali, izbaciti scene s pištoljima 1
colonelo Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 19 minutes ago, Filozof manijak said: jel to beše glumac koji je glumio lik Potkonjaka u Vojnicima? da 1
Arkadija Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 4 hours ago, fandorin said: @colonelo Čini mi se da je Bata Dušan Vojnović, početkom osamdesetih je delovalo da je projektovan za veliku zvezdu yu filma, svuda ga je bilo, ali nije baš opravdao očekivanja. A onda je nestao, recimo da sam ga poslednji put video u Majstorskoj radionici. Ko li se njega setio (ako je to uopšte on)? Morala sam da guglujem ko je Dušan Vojnović. Čak ni tada mu nisam znala ime, a bio je prilično prisutan ranih 80-ih. Jbt, 1950.godište je. Stvarno su ga izvukli iz zaborava.
Filozof manijak Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 imao je baš, da tako kažem, filmično lice i pojavu. Čudi me da je tako nestao krajem 80ih. I sad ga izvlače iz naftalina.
Jimmy Kowalski Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 4 minutes ago, Arkadija said: Morala sam da guglujem ko je Dušan Vojnović. Čak ni tada mu nisam znala ime, a bio je prilično prisutan ranih 80-ih. Jbt, 1950.godište je. Stvarno su ga izvukli iz zaborava. I ja morao da guglam, nisam mogao ovako da se setim lika. Tuzna cinjenica je da se prilicno smanjio fond 70+ glumaca, a kako imamo hiperprodukciju serija poslednjih 10-ak godina, moraju da kucaju na vrata zaboravljenih asova.. 1
April Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 Redovno sam ga viđao za šankom Sava centra na Festu, pokidanog od alkohola. Na Fest su obično svi dolazili lepi i sređeni, nije baš bilo uobičajeno to bauljanje.
Milošica Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 (edited) A šta ga boli kurac. Edited November 22, 2021 by Milošica 1
Recommended Posts