Milogled Bluff Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 (edited) Jos bih dodao da nikad nisam licno upoznao nekog perkusionistu. Upoznao sam u zivotu likove od svakakve fele, ukljucujuci, recimo, i aktiviste dss-a, s kojima sam se znao i zapiti u kafani. Ali ovo je neka posebna sorta koju vidis samo kad neko zvucno ime pravi koncert na marakani, ali nazalost cujes kad god pustis neki studijski snimak, bilo ciji. Gori su od db-a koji osniva stranke i resava ko ce pobediti na predsednickim izborima. Sve to treba zatuci nekim teskim predmetom, ili bar poslati na prinudni rad. Edited April 2, 2016 by Milogled Bluff
ToniAdams Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 meni su perkusionisti carevi. bubanj je realno ziv kurac, pa cak i neke zene sviraju bubnjeve.
Milogled Bluff Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 To ti nije neki argumenat. Sviraju ga sigurno i neki crnci i pederi, ali to samo znaci da je ovaj danasnji liberalni svet otisao u pizdu materinu, a ne da je bubanj kurac.
Krošek Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 dobro jutro dzezeri doslo vreme za barre akorde saku leve ruke sto vise ka unutra. nemoj da "teglis" gitaru prema sebi, ima da istegnes tetivu i sav da se iskrivis, nego pozicioniraj ruku tako da je pravilno isturena a onda vrat "poguraj" palcem (obrnuta logika od sviranja inace gde palac ne treba da pritisce). prst, od korena sake, sto vise da je prav (znaci relativno), to daje stabilnost i snagu.
Аврам Гојић Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 (edited) saku leve ruke sto vise ka unutra. nemoj da "teglis" gitaru prema sebi, ima da istegnes tetivu i sav da se iskrivis, nego pozicioniraj ruku tako da je pravilno isturena a onda vrat "poguraj" palcem (obrnuta logika od sviranja inace gde palac ne treba da pritisce). prst, od korena sake, sto vise da je prav (znaci relativno), to daje stabilnost i snagu. ih, završio već B mol, mnogo mi treba. čuće se za jedno 5 dana :) jedan, vrlo mi drag muzičar voli da tura B mol u sve živo, pa sam morao da krenem od njega, hteo ne hteo. jako sam zadovoljan zbog toga što sam sve ovo što si napisao uspeo da pohvatam intuitivno, a pre 2 nedelje sam saopštio ženi da su barre akordi anatomski nonsens i da njih zapravo nije ni moguće izvesti. ulazim bezbolno u akord sa 95% uspeha, sada ga ubrzavam do radne brzine. Edited April 3, 2016 by Аврам Гојић
Аврам Гојић Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 inače super mi je zanimljiv proces. mučim se nekoliko dana, i onda odjednom, fljus. osetim da je ruka u pravom položaju, osetim koja je koja žica pod prstom i da mi kažiprst stoji baš pod onim pravim, ugodnim uglom i da više nema istezanja i nelagode. ne moram ni da udarim arpeđo da bih znao da je sve u redu i da sam zapamtio akord i da ga više nikada neću zaboraviti.
bosque Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 jel ima neko iskustva sa ozvucavanjem vokala na nastupu kondenzatorskim mic-om? muzika je rok, dakle prilicno buke, ali pretpostavljam da dobrom orijentacijom monitora i pevaca moze da se izvede?
MayDay Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 Sledeće nedelje počinjem da radim sa mojim učiteljem gitare. Kaže da možemo da radimo akorde, ali da on preferira da prvo radimo lestvice i tonalitete. Deluje mi da će da se ljuti pravo ako ne budem vežbala svaki dan.
Аврам Гојић Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 izgleda da ima velike ambicije sa tobom ako počinjete od lestvica i tonaliteta
Аврам Гојић Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 a ja sjebo vrhove prstiju sad mora prinudna pauza od 24h
MayDay Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 izgleda da ima velike ambicije sa tobom ako počinjete od lestvica i tonalitetaVolim ja tako štreberski. :-)
Аврам Гојић Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 učenje gitare, dan 47. https://www.youtube.com/watch?v=q65t5740AZ8
Аврам Гојић Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 izbrisao greškom kako se lako izbriše na ipadu, serem im se... okačiću ponovo, mučenje njije gotovo
bosque Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 jel ima neko iskustva sa ozvucavanjem vokala na nastupu kondenzatorskim mic-om? muzika je rok, dakle prilicno buke, ali pretpostavljam da dobrom orijentacijom monitora i pevaca moze da se izvede? pomagajte :(
Recommended Posts