katamaran Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Mozda da je uneses unutra pa uz vestacko svetlo? I meni bugarska sargarepa puna cvetova i malih plodova. Vec sam ih jednom skroz obrao al ne bih se bunio za jos. Nema bolje paprike za gulas.
variola Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Mozda da je uneses unutra pa uz vestacko svetlo? U basti mi raste, ostavicu je jos pa kako bude.
katamaran Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 Najavljuju da ce biti pristojno vreme al ce se minimalna opasno priblizavati nuli nekim danima. Fatali i jedan habanero mi vec pokazuju da im ne prija ovakvo vreme.
katamaran Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 (edited) Doslo doba da se vadi seme iz jolokie. Rekao sam vam da su spicaste na drugim granama Mirise slicno kao habanero ali daleko potentnije. Kad sam povadio semenke i membrane nisam odoleo da je ne liznem i nije ljuta od prvog sekunda al onda krene da narasta.... Jedva cekam da napravim sos od njih al me mrzi za sve pare. Juce sam cak i kupio kilo dzinki da napravim onaj slatko ljuti thai sto savrseno ide na sve al bas nemam snage. Cetiri sata posle vadjenja semenki i ko zna kolko pranja ruku pocesao sam oko vozeci biciklu po Adi Srecom samo zakacio coskic pa sam progledao posle minut vremena. Edited October 23, 2016 by katamaran
katamaran Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 (edited) Gajimo pogresne sorte... http://news.asiaone.com/news/soshiok/worlds-most-expensive-chilli-now-sale-34000-kilo Ovaj covek sto sam menjao seme sa njim mi dao svasta iz Perua pa cu da mu predlozim da nabavi i ovo :) Mislim da je ova prica tezak bs al valjda i ima neko trziste, samo naravno ni blizu ciframa koje se pominju. Koliko sam bacio pogled cak ne spada ni u superhots. Edited October 25, 2016 by katamaran
variola Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 mogli bi i mi da vidimo neke pare od ovog hobija taman dok se organizujemo i uzgajimo mozda i po ovdasnjim restoranima postane popularna. videh da ce semena biti za koji dan u austriji :)
katamaran Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 (edited) Ja na brzaka proguglao i video da je seme desetak dolara pa reko ajde, bar je malo skuplje od ostalih. ovo je valjda nesto ozbiljniji medij sa tom pricom https://kurier.at/genuss/chili-aus-peru-erich-stekovics-zuechtet-das-teuerste-gewuerz-der-welt/221.156.025 Cisto sumnjam da se ista teze gaji od bilo kojih drugih a uopste nisu nesto posebno ni ljute "In comparison with other spices, it is very very spicy. It is not recommended to taste or eat it fresh. But as dry, for example in a chicken soup, it gives a light and spicy flavour. Even children can eat it," farmer Priska Stekovicz said Ako je 30k very, very spicy ova bi overila od habanera Edited October 27, 2016 by katamaran
katamaran Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 (edited) Ovaj bi da pravi najskuplji dzem (pretpostavljam nesto ko catni) na svetu lepa papricica. Izgleda da je ovo nesto kao tepin a mislim da sam na nju naiazio i kod nas. Edited October 27, 2016 by katamaran
variola Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Danas sam dobio semena od coveka iz NS ciji sam sajt pominjao par postova ranije i koga je Haralampije takodje preporucio. Nesto nije imao pa mi je poslao zamene i ja onda jos jednom pregledam ponudu. Stoji da ima i Aji Charapita koju naravno u vreme narudzbine nisam ni razmatrao Poslao sam mu pitanje da li je stvarno ima posto sajt nije 100 posto azuran, pa cemo da vidimo. Inace cena je 150 dinara.
katamaran Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 (edited) Ako ima uzimam i ja pa da se obogatimo. Bas si pozurio sa semenom. Pre januara nema svrhe saditi a i tada mora uz dodatno svetlo. Edited October 27, 2016 by katamaran
variola Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Nije mi do bogatstva, nego kad moze onaj Zika da se slika na svim televizijama... A pozurio sam sa nabavkom semena poucen losim iskustvom ove sezone. Dobavio sam vec i onaj serano po tvojoj preporuci. Sledece sto razmisljam je malo bolja improvizacija growing boxa, da se ne zezam sa stonim lampama, mozda uzmem neki led panel za osvetljavanje.
katamaran Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Svidece ti se serano. Ja cu morati da dodam jos jednu lampu iako i ova jedna bije ko luda. Bas sam ubo opaku sijalicu a nije bila ni skupa.
Zverilla Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 da li je neko probao ove papricice? https://en.wikipedia.org/wiki/Capsicum_pubescens
katamaran Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 (edited) Moj manzano je otprilike to. Specificne po crnim semenkama. Jos jedna specificnost je sto navodno najbolje podnose hladnocu od svih papricica jer rastu u Andima. Jos ih nisam brao al su mi ovih dana konacno sazrele par komada. Ovako na stablu original jabuke. Imam minimalan broj plodova al je ovo sto je izraslo povece. Prvi put otkad gajim papricice sam nekoj biljci vezivao svaku granu koja ima plod. Edited October 27, 2016 by katamaran
Recommended Posts