April 28Apr 28 Nije da nešto pratim ali mislim da i Hrvati i Slovenci već godinama igraju tako domaću ligu sa juniorima plus ovi sa malom minutažom što mi je ok. Ne znam za završnicu da li onda budu jači sastavi
April 28Apr 28 25 minutes ago, Nikodije said:Pa da, juniori plus 3-4 igrača iz prvog tima koji nemaju minutažuMislis da bi jedni ili drugi sebi "dozvolili" da KLS ligu (kada je vec igraju) na zavrse na jednom od prva 2 mesta (posle zavrsetka regularnog dela sezone) sto sa ovim sastavom sto si predlozio (a sto smatram da je jedino realno ako igras 3 takmicenja paralelno) nema bas velike sanse da se desi.7 minutes ago, sasha said:Nije da nešto pratim ali mislim da i Hrvati i Slovenci već godinama igraju tako domaću ligu sa juniorima plus ovi sa malom minutažom što mi je ok. Ne znam za završnicu da li onda budu jači sastaviSamo sto timovi iz Hrvatske i Slovenije uglavnom ne igraju i trece takmicenje paralelno tj neko takmicenje na Evropskom nivou. Hrvatski savez ja mislim da cak daje klubovima neki novcani podsticaj (koji i nije beznacajan kada se pogledaju ukupni budzeti tih klubova) da pored domace lige koja im je obavezna napuste ABA ligu kao drugo takmicenje i umesto nje igraju neko takmicenje pod okriljem Fibe.
April 28Apr 28 2 minutes ago, Borca said:Mislis da bi jedni ili drugi sebi "dozvolili" da KLS ligu (kada je vec igraju) na zavrse na jednom od prva 2 mesta (posle zavrsetka regularnog dela sezone) sto sa ovim sastavom sto si predlozio (a sto smatram da je jedino realno ako igras 3 takmicenja paralelno) nema bas velike sanse da se desi.Samo sto timovi iz Hrvatske i Slovenije uglavnom ne igraju i trece takmicenje paralelno tj neko takmicenje na Evropskom nivou. Hrvatski savez ja mislim da cak daje klubovima neki novcani podsticaj (koji i nije beznacajan kada se pogledaju ukupni budzeti tih klubova) da pored domace lige koja im je obavezna napuste ABA ligu kao drugo takmicenje i umesto nje igraju neko takmicenje pod okriljem Fibe.Kkcz i kkp mogu da angažuju za male pare neke mlade strance koje bi razvijali kroz kls i eventualno ih spremali za prvi tim, a oni bi doneli dodatni kvalitet timovima u kls-u. Kls i treba da bude razvojna liga, a takođe treba svi da ju igraju od početka, jer nema nikakvog razloga da Mega, FMP i Borac igraju u sezoni samo 24 ili 26 abaligaških utakmica. Mogu lagano da igraju i kls paralelno.
April 28Apr 28 27 minutes ago, Nikodije said:Kkcz i kkp mogu da angažuju za male pare neke mlade strance koje bi razvijali kroz kls i eventualno ih spremali za prvi tim, a oni bi doneli dodatni kvalitet timovima u kls-u. Kls i treba da bude razvojna liga, a takođe treba svi da ju igraju od početka, jer nema nikakvog razloga da Mega, FMP i Borac igraju u sezoni samo 24 ili 26 abaligaških utakmica. Mogu lagano da igraju i kls paralelno.Mozda bi moglo nesto tako ali to prakticno znaci da imas jos jedan tim uz "glavni" sastav, doduse posto je Zvezda imala skoro pa 20 igraca ove sezone (i to bez onih koji su "na plati" ili delu plate a nisu u klubu kao Nedovic, Mitrovic, Lazic itd) onda ni taj "dodatni" tim nije nemoguc.Ovo drugo sto se tice Mege, FMP-a i Borca si potpuno u pravu, nema razloga da ne igraju i KLS kada im je ABA jedino takmicenje od Oktobra do Maja (Kup se igra par dana kao jedino takmicenje u par nedelja).
April 28Apr 28 Pa da, imali bi još jedan tim uz glavni, ali bi iz tog tima koji igra kls prodavali igrače na koledž pa svakako ne bi bili u minusu Edited April 28Apr 28 by Nikodije
April 28Apr 28 Jedino sto bi registracija za KLS morala da bude "fleksibilna" u smislu da mozes na prolece pred plej-of da registrujes dodatne igrace tj ove iz "glavnog" tima koji bi igrali u plej-of utakmicama kad krene borba za trofej ili ako to nije moguce onda da moze da se registrujes pre pocetka sezone 20-tak igraca pa da na listu registrovanih stavis i ove iz "glavnog" tima od kojih vecina u stvari nece ni igrati KLS pre plej-ofa.Takodje tu je sto se Evroligasa tice i problem maksimalnog broja stranaca koji je vec dugo u domacim takmicenjima 4, Evroligasi iz Srbije realno u danasnje vreme ne mogu da sastave tim za ozbiljan nastup u Evroligi bez jedno 6+ stranih igraca, a sa trenutnim ogranicenjem u domacim takmicenjima vise od pola stranaca mora da "odmara" u KLS i Kupu.
May 2May 2 Juče je velika većina publike navijala za Zlatibor protiv kkcz, danas većina u Užicu za Slobodu protiv kkp. To je lepo i pozitivno. Fali nam više te identifikacije publike sa svojim klubovima u odnosu na blizance.
May 4May 4 29 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:Sto cutite da je doktor nebojsa pobedio drcelu, ostoju i grujina?!A zbog čega doktoru smeta proširenje kls i ulazak abaligaša, to mi nije jasno. On se poziva na statut, ali znamo da njega ne zanimaju ni statuti ni pravilnici niti bilo šta osim ličnog interesa, pa ne znam gde ovde vidi interes. Možda ne želi da kkcz i kkp razvijaju mlade kroz kls pa da to ugrozi njegov dinamik ili šta god, pojma nemam.
May 4May 4 Ovo je bio najdebilniji predlog ikada i hvala dragom isusu da smo imali doktora da to spreci.