May 26May 26 1 minute ago, Djolle said:Nisam komentarisao nikakvo saopštenje, ponavljam zapitao sam kakva su pravila za trenera i ne znajući za saopštenje.Onda se nismo razumeli, to saopstenje se jos jutros pojavilo i mislio sam da si ga video i prokomentarisao. My bad.
May 26May 26 1 hour ago, Djolle said:Šalu na stranu, KLS je prilična sprdnja od lige, do pre mesec dana nije se znao ni format završnice takmičenja, termini za odigravanje utakmicase zakazuju po sistemu kad ko može... U takvoj situaciji , malo je glupo Hm, pobrkao si malo sa aba. Za abu se do prije mjesec dva dana nije znalo jel f4 ili plejof. KLS je jos u septembru najavio F4.Sto se tice datuma odigravanja plejof utakmica i aba i kls su sprdnja po tom pitanju.
May 26May 26 @Djolle Da je situacija obrnuta, šta bi ti mislio o ovome? Dakle, ne da li je pravilo glupo ili ne, to mogu i da se složim da je glupo, već da se dozvoli promena dva igrača mimo pravila?
May 27May 27 10 hours ago, JPM said:@Djolle Da je situacija obrnuta, šta bi ti mislio o ovome? Dakle, ne da li je pravilo glupo ili ne, to mogu i da se složim da je glupo, već da se dozvoli promena dva igrača mimo pravila?Ne znam, navijam za Partizan pa nisam objektivan. Ja ni ovo pravilo o 4 strana igrača nigde u propozicijama takmičenja nisam našao....
May 27May 27 Nema veze to sa objektivnošću prema nekom klubu već samo sa time da li si ili nisi za poštovanje pravila.Ja verujem da nisi pronašao to pravilo ali su iz Partizana sigurno dobro pročešljali i svakako ne bi a priori prijavili samo 4 stranca da pravilo ne postoji.Ja sam navijač Zvezde pa mi nije palo na pamet da nešto pričam negativno o činjenici da Partizan nije hteo da odloži utakmicu ABA lige kad je Zvezda tražila. Jebiga, jeste raspored takav ali to se dešava, nema kukanja nego stisni zube i igraj. Isto važi sad za Partizan. Niko vam nije namerno povredio igrače, dešava se. I Real nije imao ni jednog centra u finalu EL pa nije tražio odlaganje.Dakle nije pitanje objektivnosti već legitimiteta.
May 27May 27 4 minutes ago, kronostime said:Cek, bre, ko je prijavljen kao trener KKCZ u prijavi? Saša Obradović, ali promenio ime u Vasilis Spanulis u međuvremenu, sve je ok.
May 27May 27 Just now, JPM said:Saša Obradović, ali promenio ime u Vasilis Spanulis u međuvremenu, sve je ok.
May 27May 27 3 hours ago, Djolle said:Ne znam, navijam za Partizan pa nisam objektivan. Ja ni ovo pravilo o 4 strana igrača nigde u propozicijama takmičenja nisam našao....Što onda svi prijavljuju po 4 stranca i vade pasoše brzinski za ostale?
May 27May 27 10 hours ago, JPM said:Dakle nije pitanje objektivnosti već legitimiteta.nije legitimitet nego legalnost. legalnost je uslađenost sa sa nekim propisom, legitimitet je suštinska opravdanost nečega, zasnovanost na objektivnim i realnim potrebama i interesimanpr. progon Jevreja od strane nacista u Nemačkoj je jednim delom bio legalan, jer se zasnivao na poštovanju nekih propisa. ali ti propisi nisu bili ni blizu legitimni i opravdani. kada govorimo o tom period niko i nikada se neće pozivati na pricip legalnosti i zadovoljiti se takvim objašnjenjem posledica koje su nastupile. osim ako nije sišao sa uma ili je notorni zločinacpapir trpi sve i sve može da se propiše. možemo mi da napišemo pravilnik da samo dva igrača sa plavim očima mogu da igraju u jednoj ekipi KLS, da ne sme da bude više od 3 igrača koji imaju visinu preko 200cm, da u stručnom štabu mora da bude transrodna osoba i da trener mora da nosi frak, cviker i leptir mašnu i da konferenciju za štampu drži na latinskom jezikusve to može da se uradi i uredi, ali je sve to lišeno smisla, kretenski i nije legitimno, nije zasnovano na bilo kakvim opravdanim potrebama ili interesima košarketakvo je isto i pravilo o strancima. vrlo upitne legitimnosti, potpuno je nejasno kakav se interes ili potreba time štite. vrlo je upitno i zašto uopšte domaću ligu može da igra neko ko se u takmičenje uključio pet minuta pre kraja. vrlo je upitno kako može prvak neke lige da bude neko ko u njoj nije ni učestvovao. a ako već može da igra tu ligu, iako ne bi bilo logike da je igra ako je ne igra od početka, zašto onda ne može da je igra sa igračima koje ima?čisto pravno posmatrano, svaka restrikcija ili uskraćivanje mora da ima realan osnov. razlog postojanja. što znači da se uskraćivanjem nekog prava štiti neko drugo, veće i značajnije pravo. npr. suđenja su javna, ali javnost može da bude isključena npr. radi zaštite interesa maloletnika. jedan interes očito preteže nad drugim.kakav interes se štiti pravilom sa strancima? kakve benefite i ko ima od takve restikcije? dal uopšte ima bilo ko? zašto donosimo besmislena pravila pa se onda svađamo oko njih?u čemu je ovde stvarni problem? to je pitanje.Partizan treba da pojede govno koje je krenuo da kusa kada je odlučio da uopšte u tome učestvuje. godinama unazad je trebalo napustiti to i odbiti učestvovanje u šaradi. ako već nisi tako uradio, igraj po kretenskim pravilima i ćutividim da je i Zvezda promptno zakukala, što samo pokazuje dubinu krize u kojoj se nalazi. kada je toliko bitno da se osvoji besmisleni pehar u takmičenju u kome ne učestvuješ. to će vačljda da sapse sezonu. eto, učestvovali smo cele godine u el i abi i ispušili ga jako, al smo zato sabili u dva vikenda sa osakaćenim rosterima i pokupili dva ćupa. alal vera kakvo postignuće, investicija opravdanabukvalno je sve besmisleno. najbolja stvar koju bi večiti mogli da urade jeste da zajedno napuste tu šaradu i da kažu da će se vratiti ako i kada se neko opseti da napravi normalu i smislenu ligu, sa razumnim pravilima Edited May 27May 27 by Ted
May 27May 27 Koliko prazne price za nesto sto Partizan radi od osnivanja. Unapred krenu da placu pa ako izgube onda su pokradeni a ako pobede onda su herojski pobedili protiv sile nepravde i bezumlja.Boring.
May 27May 27 @Ted neka ih nek igraju, nešto poput onoga od prošle godine samo još redukovanije. pomoćni trener na klupi. od stranaca oni na koje se računa sledeće sezone/ili koji su izašli iz povrede, bez glavnih zvezde tipa karlik, max trojica afroamerikanaca
May 27May 27 24 minutes ago, Ted said:nije zasnovano na bilo kakvim opravdanim potrebama ili interesima košarkeSlažem se.25 minutes ago, Ted said:kakav interes se štiti pravilom sa strancima?Nikakav.25 minutes ago, Ted said:Partizan treba da pojede govno koje je krenuo da kusaTo i ja kažem. A ne da traži da drugačija pravila važe za njega a drugačija za sve ostale. Zna se kada se menjaju pravila. Ne sad. Povrede dva igrača su nesrećna okolnost koja može da se desi svakome, nama se desila povreda Kodija pred polufinale sa vama, zar ne. Jel tražio neko da sad dovedemo nekog novog umesto njega? Nije. A čovek nam je od ogromnog značaja za igru. Jebiga, desilo se, igraj nemoj da kukaš.25 minutes ago, Ted said:vrlo je upitno i zašto uopšte domaću ligu može da igra neko ko se u takmičenje uključio pet minuta pre kraja.Slažem se.Dakle, da ne ide previše u širinu diskusija. Praktično se slažem sa 95% napisanog, samo mi nije jasno, ako je već sve tako, ako je takmičenje besmisleno, ako je nevažno, zašto Partizan jednostavno ne kaže "igramo sa čime raspolažemo pa kako bude...".Možda zato što trofej u ABA nikako nije sigurna stvar jer igraju sa Dubaiem i nemaju domaći parket, a i on, više od Zvezde, traže spas sezone. Zvezda ima plej in evrolige i kup Srbije. Nije nešto ali je svakako značajno više od Partizana, za sad. Kako će biti na kraju videćemo.
May 27May 27 19 minutes ago, harper lee said:Koliko prazne price za nesto sto Partizan radi od osnivanja. Unapred krenu da placu pa ako izgube onda su pokradeni a ako pobede onda su herojski pobedili protiv sile nepravde i bezumlja.Boring.nije nikakva kuknjava, ja sam napisao da Partizan sada treba da igra po pravilima na koja je pristao, a ako igra onda treba da uloži napor i da osvoji ako može. rizik postoji, može da se povredi neko od nosilaca igre i da se umanje šanse u aba finalu. sa druge strane, dobro je da ima nekih utakmica i da se igrači ne suše do finala abe, barem ovi koji mogu da igrajudruga je potpuno stvar što to nikoga ne interesuje, što će malo ko to da gleda, što će malo ko da se raduje ishodu ili tuguje zbog istog. ne intersuje mene, ne intersuje tebe, ne interesuje ni jednu osobu koju poznajem i koja prati košarku. i to je osnovni problem cele priče. ispražnjeno od sporta i bilo kakavih emocija vezanih za sport. rutinska radnja, čisto da se eto kaže da nekakvo prvenstvo postojinije bilo tako davno kada je domaće prvenstvo bilo interesantno, bilo je tu večitih, Hemofarma, FMP pre nego što je ušao u paranormalne odnose sa Zvezdom, bilo je malo ranije i Budućnosti i još nekih klubova. to se pratilo, gledalo, navijalo, slavilo i tugovalo, pisalo po formumu, putovalo na gostovanja u Vršac. naprosto je bilo interesantno. sada su se te emocije preselile na regionalni i evropski nivo, a ostalo ovo siroče s kojim realno ne znamo šta bi Edited May 27May 27 by Ted
May 27May 27 2 minutes ago, Ted said:nije nikakva kuknjava, ja sam napisao da Partizan sada treba da igra po pravilima na koja je pristaoNije to bio komentar na tvoj post vec na celu ovu besmislenu raspravu. To sto ti pises je od prvog dana bilo jasno, ideja da uopste trazis registraciju novih igraca je od pocetka bila sumanuta. Nece verovatno ni nama igrati Kodi, em je povredjen em je vec potpisao za Olimpijakos.Ali sve ovo sto se desava posle toga samo zato sto pravila nisu prekrsena da bi se Ostoji izaslo u susret, zakukavanje kako su se sad svi setili pravila a nekad nisu, placipickaste pseudomoralisticke bljuvotine o tome kako Partizan treba da izadje s junorima iz protesta (zbog cega?), sve je to mizanscen koji smo do sada gledali stotinu puta od necu da igram, pa necu da vodim ekipu i evo sada baljezganje o juniorima. I to sve dolazi nema ni mesec dana otkako smo mi trazili da se odlozi derbi jer smo za dva dana igrali najvazniju utakmicu sezone, odbijeni jer je po pravilima bila potrebna saglasnost Partizana koju nismo dobili, izasli, odigrali, izgubili obe utakmice i cao.Sere mi se vise od tog glumljenja zrtve kluba koji je veceras osvojio titulu u rukometu jer policija nije smela da udje u halu i izbaci "navijace" Partizana koji su protivnicke igrace gadjali topovskim udarima zato sto im se moze. Dotle ide ta bahatost. Fuj. I ne, nije to drugi klub, Ostoja i Mandic u istu tikvu duvaju i iz istog legla su izmileli. Edited May 27May 27 by harper lee