Jump to content
IGNORED

Vlada Divljan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

to zvuci kao bogata riznica.

inace ta obrada "Novo vrijeme" mi je jedna od stvari sa tog albuma koju bih najradje izbacio, uz draga, smrad i i don't want to be ken

Posted

Bilo bi sjajno. Pesma je inače savršena i odličan izbor. Ne bih rekao da je manje poznata, ko što neko reče

Posted

da li je pesma zvuk ulice sa snp objavljena na nekom njihovom albumu? 

Posted

Ovo mora da se skine da se cuva...

skini, cuvaj, stavi na Vimeo da mozemo i mi iz Nemacke da vidimo, jebem ti Gemu smrdljivu :(

Posted

takodje, bilo bi lepo da se konacno reizda "Lutka koja kaze ne" - po meni posle "Odbrane..." najbolji album koji je VD snimio.

Posted

skini, cuvaj, stavi na Vimeo da mozemo i mi iz Nemacke da vidimo, jebem ti Gemu smrdljivu :(

+1

Posted

Ovo je tekst Balade Indexa:

Idi sad, druze moj

ljubavi pozdrav mi odnesi mojoj ti
putu mom tu je kraj

umoran ovdje ja cu stati, zelim mir

Kad ne bude mene
kad me skriju paprati, travke i sas
kad ne bude mene
ljubit' cu je pjesmama svojim i tad

O reci mi njoj
da je tako prolazno sve 
kao ptica let
samo nju da volio sam ja 
jer je za me bila sav svijet
crveni moj cvijet

Idi sad, druze moj
ljubavi pjesmu mi ponesi mojoj ti
dalje sad mogu sam
pocinak ovdje ja cu naci, idi ti

Kad ne bude mene
kada dodju drugi djecaci k'o ja
kad ne bude mene
reci da cu ostati sa njom i tad

O reci mi njoj

da je tako prolazno sve 
kao ptica let
samo nju da volio sam ja 
jer je za me bila sav svijet
crveni moj cvijet

Posted

Svirao je sigurno Baladu na certu u BG 2009. Pisao sam vec da me je to malo smorilo u smislu sviranja tudjih pesama i da sam rekao devojci "pa mogao je odsvirati i nesto od Haustora kad radi covere vec". Ta pesma od Indexa je medju omiljenim pesmama moje keve, zato sam je i zapamtio. Sad mi zao kad se setim svega toga.

Posted

Cudi me da je nekome Balada nepoznata stvar, a opet, mislim jasno mi je da su Indexi bili slusani sirom Jugoslavije, vjerovatno su kod nas u Bosni bili najslusaniji, a Balada je bila megahitcina.

Posted

balada naravno megahit, nego je yolo mladac te se ne seca :D

Posted (edited)

Ma izrazio sam se neprecizno, hteo sam da kazem da je to najlepsa pesma Indexa koja nije imala bas tako brutalnu rotaciju kao "Da sam ja netko" ili "Sanjam" ili "Bacila je sve niz rijeku" ili "Plima".... nebitno. A i nije bila singl, mislim.

Jos je strasnija Vladina verzija sa Cetinja, ovo je jedan od poslednjih koncerata (valjda je poslednji bio na Gitarijadi u Zajecaru u tom nizu). Ako me sjebe YouTube, premotajte na 1.27.30 rucno, vredi. Tako je zavrsio koncert. Zapravo je mnogo bolja od beogradske....

Edited by yolo
Posted

I kad kreneš u glavi da nabrajaš njegove pesme ima ih milion a kao da nisi ni svestan njihovog postojanja...

taj rad

Posted

Tek sad sam provalio da je ovo kino u stvari njegov prateci bend. Nisam se udubljivao posto mi je malo premlako. Ne znam zasto nije nastavio sa Old Stars. Pre 5-6 godina sam ih gledao na koncertu i porazbijali su i svirkom i nastupom. Najbolja domaca svirka koju sam ikad cuo uz onaj poslednji koncert YU discipline u SKCu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...