Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LGBTQIA+ u Srbiji i svetu

Featured Replies

pa naravno kad si idiot.

• Replies 532
  • Views 61.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

:D

jebote, taj pank je jedna od najodvratnijih mogućih subkultura

i zato ljude treba tući?

ne treba.

Treba, treba, naročito ako nikoga ne uznemiravaju.

ne treba ali je do jaja?

Pa ovi ih nisu tukli, nego su ih ošišali, okupali i dali im normalnu odeću.

aha, u la la lendu

socijalna država :fantom:

Pa ovi ih nisu tukli, nego su ih ošišali, okupali i dali im normalnu odeću.

Čekaj bre, i ti hoćeš da s tobom neko normalno razgovara, dok se ponašaš kao seoska bogobojažljiva babuskara nadražena od gledanja farme?

Devedesetih sam odrastao u budjavom 62-om bloku gde je postojala realna opasnost da me nekakvi likovi blago premlate i vaspitno ošišaju, a naročito kad sam išao u 45-i, kod devojke.

Da, to je bilo vreme razvijene socijalne države kod nas.

Po pedeseti put ista kritika onog "ali.." i u konzervativnom stavu prihvaćene ideje da Parada nameće homoseksualnu orijentaciju. Kao da će histerično ponavljanje istih teza nešto promeniti. Sve što vidimo u ovom tekstu je da je tradicionalna kritika ideologije koja misli da je ideologiju dovoljno demaskirati i onda će se nešto čarobno desiti, propala. Filipović nema ništa drugo da ponudi kao rešenje sem "iskrenosti" i "zdravog razuma" (?!)

Da, gej parada uznemiruje konzervativne stavove. To je sve što smo naučili iz ovog teksta. Ali šta onda? Šta s tim? Nije li to potpuno očigledno?

Pa nije očigledno za one koji gutaju tu demagogiju, a takvih je mnogo. Inače ne bi ponavljali jedno te isto kao papagaji.

Ne, kobni, očigledno je i za njih. Budimo realni, svi mi volimo da "relativizujemo nasilje" nad nekim i radimo to i ja i ti, samo sa različitim ljudima. Svi mi, pa i taj Filipović, govorimo to "ali..." samo kada su različite stvari u pitanju. Neće ništa promeniti neki genijalac time što će da nam objasni da je to "demagogija". Sve što govori recimo neki konzervativac za paradu, govorio je i neki ldpovac za proteste za Kosovo. U oba slučaja ono što uznemirava svest koje smo deo nastojimo da predstavimo kao "nametnuto" itd. I potpuno smo svesni da to radimo, ne treba niko da nam objašnjava da je to demagogija kad već i sami znamo da je to demagogija. Radimo to jer nam se ne sviđa parada/nacionalizam. Ili nešto treće.