Jump to content
IGNORED

LGBTQIA+ u Srbiji i svetu

Lrd

Recommended Posts

Posted

A zasto tracarenje,prvo sam mislio da objasnjaam fervexu da ja nisam hakovao njihove profile, pa prepricavam njove privatne poruke, nisam ih prisluskivao u oktobru i sl, ovo su stvari koje ,oni,javno pisu , na polu otvoreim fejsbuk grupama, na stranicama svojih organizacija, na svojim profilima, i ovo su stavovi koje oni propagiraju. Javne licnosti? jel su samo javne licnosti racunaju? ok je ako kacim status mladena obradovaica kako peder nece gradom setati al je tracarenje ako je upitanju mlade nade levice? zanimljivo :D

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FERNOUX H

58

• Hella

38

• ToniAdams

31

• Аврам Гојић

31

Posted

https://www.inicijativa.org/tiki/art2847

sta kaze asi prosle godine(ovo je zvanicno,ublazeno, necu da tracarim da stvljam sta pisu clanovi po fb, its baad ,mky)

Međutim, ovogodišnja ,,Parada ponosa”, uprkos nazivu, kao cilj pre svega ima ojačavanje i konsolidovanje sistema. Poslovično homofobni srpski političari su zbog pritiska EU spremno promenili priču pa se sada ,,zalažu” za ljudska prava, obuzdaće svoje parapolicijske fašističke grupe, a na dan Prajda će širi centar Beograda pretvoriti u okupacionu zonu, kao da je došao Putin. Državna parada ponosa neće ni na koji način doprineti poboljšanju pozicije u kojoj se nalazi homoseksualna zajednica u Srbiji. Naprotiv, činjenica da LGBT ponos brane političari, država i njen represivni aparat - oni koji većinu stanovništva ove zemlje drže u bedi i siromaštvu, još će je više udaljiti od ostatka populacije.

Posted

I ne sad, jel sam ja opet kriv sto vas dvoje nemate pojma kakva ekstremno negativne stavove imaju neki istaknuti mladi levicari u bg i organizacije( a izostavio sam bombe, izdajnicku liberalnu djubrad, strane placenike, klase, americke ambasadore i sl licne stavove) ?
 :(

Posted

dobro sad, znao sam da ne mozes da napises smislen odgovor, al sam ocekivao bar neki pokusaj humora i argumenata, slabo je ovo  :lolol:

Posted (edited)

Naravno da su Obraz i Mladen Obradović hiljadu puta relevantniji od tvojih kolega o kojima tračariš - oni su već pedeset puta učestvovali u masovnim neredima u Beogradu.

Jedini javni dokument koji si ti okačio ovde je ovo saopštenje. Kačenje Fejsbuk postova je tračarenje po sebi, nisu u pitanju nikakvi Obradovići i sl. već tvoje kolege sa faksa.

Što se tiče tih "negativnih stavova" o kojima pričaš i koji su izneseni evo u ovom saopštenju, ja takve stvari nikada nisam pisao ovde i kritikujem taj manir zajedno sa liberalizmom. Ta priča da bi Parada bila ok samo da se organizuje bez policije, a ovako nije ok je po meni totalno frazerstvo. I to nije uopšte nešto novo, imaš hiljadu samoproklamovanih "levičarskih" grupa ovde koje prizivaju taj neki fantastični Prajd, koji je u suštini isti kao ovaj sad samo se pederi na njemu biju sa policijom. (Tako da ne moraš da kačiš više nikakva saoptenja i proglase u tom stilu, čitali smo ih već milion puta ovde) Da se tako nešto uradi pitanje je ko bi izvukao živu glavu, i uopšte kako bi organizatori pozivali ljude na takvu paradu. A i suština parade kao takve se ispušta na taj način (sama parada podrazumeva jedan liberalan odnos prema nasilju, ciljevi svake parade biće takvi i to je ono sa čime bi levica trebala da ima problema, a ne samo prisustvo policije ili političara), što dodatno pokazuje i rečnik kojim se služi ovo saopštenje ("homofobni političari" i sl), rečnik koji se uopšte ne razlikuje od onog liberalnih partija. Već sam rekao da se po meni ništa ne dobija "radikalizacijom" diskursa tolerancije, da je to jedna sprdnja i da svako ko hoće da analizira ove fenomene (i manifestacije poput prajda, i navijačke nerede) treba najpre da se upusti u neko ozbiljnije bavljenje teorijom. Ovako, ako ćeš ti pederima da kažeš "sve što treba da uradite je da organizujete prajd bez policije, i onda će sve biti super", a navijačima kako "kapitalizam proizvodi homofobiju" i kako "homoseksualnost nije bolest" ili nešto slično ti zapravo nikome nisi rekao ništa korisno, i uopšte nisi postigao ništa. Eto, to je moj "smislen odgovor", komentar na ovo što si okačio, a sada idemo dalje (i još jednom, ne vidim zašto je i kako sve ovo imalo veze sa temom).

Edited by FERNOUX H
Posted

Pa te  moje kolege cin onu drugu,svetlu stranu,bar su utripovani da su to, sad sto su pedeset puta bedniji od jednog obradovica lol jbg stvarno xD oj srbijo medj sljivama
I znaci tvoj odgovor je, nemoj to su kolege, igraju se deca ,nebitna, pljuju po necemu bez razloga, a i vec svi znamo to sto si okacio?
Mogao si i da lupis 1 plus , da ne arcis ovoliko prostora 

Posted

i bre,funjarski je to kada editom dupliras svoj post posle mog kom, al aj, levicar
Znaci tvoj odgovor je ,da bi se dao odgovr ,potrebno je ozbljno se baviti teorijom :D

i dobro,znaci, mladim levicarima oprastamo pljuvanje i pozivanje dokle god su minorniji faktor od tipa obraza, znaci zauvek, bar smo to rascistili

Naravno da su Obraz i Mladen Obradović hiljadu puta relevantniji od tvojih kolega o kojima tračariš - oni su već pedeset puta učestvovali u masovnim neredima u Beogradu.

Jedini javni dokument koji si ti okačio ovde je ovo saopštenje. Kačenje Fejsbuk postova je tračarenje po sebi, nisu u pitanju nikakvi Obradovići i sl. već tvoje kolege sa faksa.

Što se tiče tih "negativnih stavova" o kojima pričaš i koji su izneseni evo u ovom saopštenju, ja takve stvari nikada nisam pisao ovde i kritikujem taj manir zajedno sa liberalizmom. Ta priča da bi Parada bila ok samo da se organizuje bez policije, a ovako nije ok je po meni totalno frazerstvo. I to nije uopšte nešto novo, imaš hiljadu samoproklamovanih "levičarskih" grupa ovde koje prizivaju taj neki fantastični Prajd, koji je u suštini isti kao ovaj sad samo se pederi na njemu biju sa policijom. (Tako da ne moraš da kačiš više nikakva saoptenja i proglase u tom stilu, čitali smo ih već milion puta ovde) Da se tako nešto uradi pitanje je ko bi izvukao živu glavu, i uopšte kako bi organizatori pozivali ljude na takvu paradu. A i suština parade kao takve se ispušta na taj način (sama parada podrazumeva jedan liberalan odnos prema nasilju, ciljevi svake parade biće takvi i to je ono sa čime bi levica trebala da ima problema, a ne samo prisustvo policije ili političara), što dodatno pokazuje i rečnik kojim se služi ovo saopštenje ("homofobni političari" i sl), rečnik koji se uopšte ne razlikuje od onog liberalnih partija. Već sam rekao da se po meni ništa ne dobija "radikalizacijom" diskursa tolerancije, da je to jedna sprdnja i da svako ko hoće da analizira ove fenomene (i manifestacije poput prajda, i navijačke nerede) treba da se upusti u ozbiljno bavljenje teorijom. Ovako, ako ćeš ti pederima da kažeš "sve što treba da uradite je da organizujete prajd bez policije, i onda će sve biti super", a navijačima kako "kapitalizam proizvodi homofobiju" i kako "homoseksualnost nije bolest" ili nešto slično ti zapravo nikome nisi rekao ništa korisno, i uopšte nisi postigao ništa. Eto, to je moj "smislen odgovor", komentar na ovo što si okačio, a sada idemo dalje (i još jednom, ne vidim zašto je i kako sve ovo imalo veze sa temom).

Posted

Ne, nisam ti rekao da treba da ih razumeš ili nešto slično, već da shvatiš da nikoga ovde ne zanima što se izvesna Maja sa sociologije zaposlila, Saša pričao o tome i tome u slušaonici itd. Prekini da smaraš ljude i da koristiš forum za širenje tračeva o tvojim kolegama sa fakulteta koji su ti se iz nekog razloga zamerili, ili si fasciniran njihovom pojavom, ili nešto treće.

Posted

Ide teze nego sto sam mislio, okacio sam linkove prezupca i asija, a suzdrzao se od pojedinaca(koji btw cine te organizacije, kako bi licno je politicko)
ps lepo je sto govoris u ime celog foruma, ide uz to naredjivanje i kurcenje kad se uznemiris i iznerviras  :lolol:

Posted

Zapravo, mene jako zanima i ne mislim da je ovo sto Kurjak donosi sirenje traceva.

Ima ljudi kojima je FB profil stolica u Hajd parku i cije misljenje ima nekakvu tezinu.

Posted

Ja sam dosta razocaran ovom agresivnim antiintelektializmom koji odlikuje buduce crvene faktore i smatram da je srpski lgbt narod zrtveno jagnje ocajnickih pokusaja da se dodje do publike.

Mozda gresim.

Posted

Ja sam dosta razocaran ovom agresivnim antiintelektializmom koji odlikuje buduce crvene faktore

I ja sam ;) Ali to nema veze sa "budućim crvenim faktorima" jer je u pitanju stvar tipična za sektašku levicu koju je pregazilo vreme.

Posted

Ne ne ne , zna ferni da to nisu tracevi,sto je lepo i potvrdio,ali mu nije ok sto su mu to drugari,pa kaze da nisu bitni, nisu relevanti,nisu javne licnosti,svi vec znamo zA to itd