Jump to content

Pitajte Džejmsa

Featured Replies

On 21. 12. 2017. at 15:43, MayDay said:

Moja drugarica je otisla u Saariselka selo u Laponiji, na severu Finske, na zimovanje. Ja generalno ne volim prirodu, ali kad gledam njen insta, bas mi se ide da mazim irvase i gledam polarnu svetlost.

Ja nisam ljubitelj zime, ali posle Islanda, posete glečeru, glečerskom jezeru i sl sam totalno odlepio (delom i jer me podsetilo koliko toliko na antarktik a antarktik mi je nešto što ću posetiti do kraja života makar umro). Drugar svira bass na brodu i imao je turu gore, fjordovi su bolesno prelepi, uopšte priroda, tako da verujem da će biti svašta da se vidi. I pre Islanda sam planirao a posle njega definitivno rešio da sva putovanja planiram po prirodnim lepotama a manje urbanim znamenitostima. Ok, u maju neće biti toliko snega, al biće ljepota dovoljno, verujem.

Mini antarktik na Islandu, Jokulsarlon glečersko jezero, jedno od naj cool mesta koje ikada videh 

13661992_10154171481567626_6601890504982

13662324_10154171481042626_4842926594317

13668924_10154171481327626_5675019184746

• Replies 414
  • Views 37.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nisam jms, ali da probam [emoji16] Iz Budimpeste...

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Malaga ti je dobra kao aerodrom za Andaluziju. Ja sam onomad išla tako pa busem sat i nešto do Granade, bilo je polazaka svaki sat, ako ne i češće. A od aerodroma do grada je takodje lako. Mislim da t

• Hola, @jms_uk. Trebalo bi da krajem maja putujem u Dušanbe poslom na 3 dana. Ako imaš neke tips&tricks za sam put i šta videti u malo vremena, molim te napiši. (Kapiram da si ti bio svud

Posted Images

• Author

Da, bilo bi super posetiti Antarktik. Iako me plaši nekakva usamljenost tamo, kao da si odleteo u vasionu, takav strah mene drma od tih ekspedicija.

Gledam koliko su ice shelves prelepe tvorevine. 

On 22. 12. 2017. at 19:37, Host said:
Ekspedicije na Antarktik su skupe, al ima fora da se ode do Ushuaiae (najjuzniji grad na svetu) i odatle uzme last-minute mesto u brodu za 30% cene. Patagoniju svakako treba obici ko voli prirodu, mada mi takvi nikad nisu bili jasni :fantom: 

Da, mada i te last minute varijante (koje nekad moras danima da cekas) su bar 3-4-5 hiljada :(

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Mil@n имаш Београд - Алта, са пресједањем у Ослу. Повратна карта у том периоду у којем желиш да путујеш ца. 300 еура. 

Ima BG- Oslo povratna za 130-140 evra, Norwegian Air, da bira kad ce u maju. 

Mil@n још једна напомена, с обзиром да си заинтересован за природу, моја ти је препорука или западна обала или сјевер Норвешке, зато сам и ставио Алту, умјесто Осла. 

- direkt povratna norveškim vazduhom do osla je 160€, srpskim vazduhom je 270€,

- direkt srpskim vazduhom do Bergena je isto 270e. to ti je možda najbolja lokacija odakle da startujete

- do Tromsa je sa dva presedanja od 385€
- do Trondheima direkt jatom 380€

ovo što ti Simon kaže za Altu je extra povoljno al bolje je da se vozite sa juga na sever nego da sletite odmah na severnom polu :D

Edited by maheem

mada, od bergena do alte je 2100km obalom...

On 25. 7. 2016. at 20:02, namenski said:

Videh ovo 'i ostala prevozna sredstva': dakle, ako neko ima par 'iljada evra s kojima ne zna sta ce, vozio bi se brodom, a dovoljno je pametan da mu se ne ide na moderne budalastine zvane kruzeri: neke 2 nedelje, dan vise ili manje, Hurtigruten, Norveska, Bergen - Kirkenes - Bergen, mislim da ima tokom cele godine, najbolje leti naravno, sa sve dnevnom svetloscu i polarnim svetlenjem.

Brodovi nisu cudovista, relativno su mali, ugodjaj je bas brodski, a dve nedelje motanja po fjordovima vredi u svakom slucaju vise nego kruzeranje i paketiranje.

Ja idem u februaru na Svalbard, moj drugi pokusaj da se vidi Aurora.

Кад боље размислим најбоља комбинација би му била Београд - Ставангер и онда аутом обалом у правцу сјевера, па докле стигне, јер су раздаљине енормне а у питању је само десет дана. 

Ево карте

https://www.norwegian.no/booking/fly/lavpris/?A_City=SVG&AdultCount=1&ChildCount=0&CurrencyCode=NOK&D_City=BEG&D_Day=07&D_Month=201805&IncludeTransit=true&InfantCount=0&R_Day=16&R_Month=201805&TripType=2&mode=ab

On 22. 12. 2017. at 22:37, jms_uk said:

Ja idem u februaru na Svalbard, moj drugi pokusaj da se vidi Aurora.

Falice ti pravitm avion :sleep:

dhc7.jpg

Ne znam ko i cime danas leti tamo, kako ides?

SAS, ‘obican’ B737/738

Idem preko Tromso-a, povratak direktan let za Oslo.

Hvala svima! :*

Isteče vreme za edit dok sam kuckao..

Edit: Ovo sa Stavangerom zvuči najprimamljivije (250e povratna koliko vidim), videti što više obale bilo bi super. Istočna obala Islanda (kontam da počinjem da smaram, ali to je jednostavno toliko lepo... :rolleyes:) je nešto najlepše što sam u životu video, vozili smo se barem 3, 4 sata non stop okruženim neopisivim lepotama. Pri tom, pustara totalna, možda smo par kola ukupno sreli. Pri tom, i zalutali u jednom momentu predveče (žurili u smeštaj) tj nabacila nas navigacija na zatvoren put. Pravi je bio jako blizu ali smo se solidno usrali. :D Na kraju nismo mogli ni da sipamo gorivo, pao mrak uveliko, jer mi pumpe nisu primale kreditnu pa smo spontano noćili u Breindsalviku na dušecima od minimum 40cm, nikad ništa slično nisam video, samim tim ni spavao na nečem sličnom. :D 

Istok: 

13691053_10154189049892626_5482468224908

13717225_10154189049897626_6095751638363