Jump to content
IGNORED

Pitajte Džejmsa


MayDay

Recommended Posts

Pošto je Jms_UK the best traveled osoba ovde, a i veoma uredno i reliable biće, ja bih da otovorim ovu liniju komunikacije.

 

Džejmse, meni sinoć doktorka javnog zdravlja rekla da bi bilo dobro da se vakcinišem pred Indiju. Onda sam jutros okrenula Batut i rekli mi da odem prvo na konsultacije kod njih, pa će mi onda odlučiti šta je najpametnije. Mamina jedna prijateljica koja iz plezira non stop ide u Indiju problem mikroorganizama rešava noseći pljosku sa viskijem.

 

Koje su tvoje mere predostrožnosti bile pred put?

Link to comment

Nisam Džejms i nisam <još> bila u Indiji ali neki moji drugovi jesu (jedan Grk čak dva puta) i vakcinacija pod obavezno.

A i ja ako ikada krenem hoću.

 

Tako da učini to.

Lepo je to s viskijem, ali...

Link to comment

Malaron (lek) nemas u Srbiji, meni su slali iz Vijene. Skokni do Batuta da te oprave, to ti je najbolje

 

edit: kutija izadje cca 60 eur

Edited by vladavsnarod
Link to comment

Pitala me doktorka po kojoj oblasti ću da se smucam i kad sam joj rekla, kazala mi da nema potrebe da se vakcinišem protiv malarije ili hepatitisa A. Mislim, sve ću znati kada odem lično u Batut i predstavim slučaj, ali me zanimaju prakse ljudi iz drugih zemalja.

 

Što me podseti da bih mogla da okrenem i svoju doktorku u Parizu!

Link to comment

Mislim da svi dobijaju isti info od World Health Organisation, cisto sumnjam da ce francuskinja da te posavetuje drugacije. Btw, ne postoji vakcina protiv malarije, samo lek, kao neka prevencija (cisto da dobijes na vremenu :) )

 

Hepatit A vakcina je mislim obavezna od pre x godina, nece da ti skodi da se bocnes, just in case

Link to comment

Mau, jel beše ideš u Mumbai? U tom slučaju, drži se dalje od luksuznih hotela.

 

Anywho, evo ti informacija pouzdanih skoro kao JMS.

Izgleda da su to neke opšte smernice, pošto me je i doktorka iz Batuta pitala da ne idem možda u te oblasti. :D

 

 

Hvala, Hella!! You're a star.

Link to comment

Ja sam bila u februaru 2011.u Indiji, 20 dana. Delhi, Jaipur, Mumbai, krajnji jugozapad Varkala i okolina, jugoistok Mamallapuram i okolina i na kraju severno Varanasi; dakle 'pokrila' vise oblasti. Nisam se vakcinisala pre putovanja niti pila nista specijalno od lekova. Raspitala se telefonski u Batutu i rekli su mi da je nepotrebno. Nosila sam sa sobom kutiju antibiotika, aktivni ugalj, Enterofuril ako mi stomak napravi problem i neki malo jaci probiotik koji sam pila svaki dan ujutru po 1 kapsulu. To je bilo sve. Nismo bili u hotelima sa 4 ili 5* vec max 3. Hranili smo se po restoranima sa predznakom internacionalni ali probali i tzv.ulicnu hranu. I svi se zdravi i veseli vratili nazad u Bgd bez ikakvih zdravstvenih problema. Da ne zaboravim, nosili smo i Autan za komarce jer nam je trebao u juznim krajevima (bili smo na samoj obali) plus krema za suncanje jer je bilo jako sunce par dana na plazi.

Link to comment

Da. Hotel je bio skoro na samoj obali, odnosno sa dvorisne terase smo gledali u Gang. Jedno jutro smo u camcu cekali izlazak sunca. A uvece bili na svakodnevnoj ceremoniji posvecenoj vatri. Neobicno zivopisno, interesantno bilo bar meni. Budi spremna na veliku guzvu. I da, isli da vidimo obred ritualnog spaljivanja mrtvih.

 

Zaboravih malo pre da napomenem da smo svo vreme pili iskljucivo i samo flasiranu vodu i njom smo se i umivali i prali zube. Tusiranje onom iz vodovoda. Medjutim jedna saputnica je svo vreme koristila samo tu vodu i nista joj nije falilo. Pri tom je zena zdravstveni radnik.

Link to comment

sad me živo zanima zašto su luksuzniji hoteli opasniji od običnih? :huh:

 

 

btw skroz sam smetnula s uma koliko je Indija velika i da sigurno može dosta da zavisi od toga u koju oblast se ide

 

 

u svakom slučaju ja bih otišla na konsultacije s doktorima i opisala im sve namere pa nek me oni opreme kako treba :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...