Jump to content
IGNORED

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

ajgor

Recommended Posts

Posted

Ja imam stambeni kredit sa promenljivom kamatnom stopom, šestomesečnim euriborom i rata mi se menja svaki mesec tako što se na ostatak duga zaračunava vrednost 6m euribora koja je bila prvog dana u mesecu. 

Ovo stoji u obaveštenju koje dobijam svaki mesec

"Obaveštavamo Vas da je na osnovu zaključenog Ugovora o kreditu broj XXXXXXX odnosno njegovog člana kojim se reguliše promenljivost kamatne stope, izvršeno usklađivanje visine kamatne stope sa vrednošću referentne kamatne stope
6MEURIBOR MB koja na dan 23.08.2022. iznosi 0.66% godišnje."

Posted
19 minutes ago, Tinman said:

Ja imam stambeni kredit sa promenljivom kamatnom stopom, šestomesečnim euriborom i rata mi se menja svaki mesec tako što se na ostatak duga zaračunava vrednost 6m euribora koja je bila prvog dana u mesecu. 

"Obaveštavamo Vas da je na osnovu zaključenog Ugovora o kreditu broj XXXXXXX odnosno njegovog člana kojim se reguliše promenljivost kamatne stope, izvršeno usklađivanje visine kamatne stope sa vrednošću referentne kamatne stope

U kojoj banci? Ja imam isti takav kredit i jednom u 6 meseci mi pošalju obaveštenje da je u narednih 6 meseci toliki Euribor.

Posted
U kojoj banci? Ja imam isti takav kredit i jednom u 6 meseci mi pošalju obaveštenje da je u narednih 6 meseci toliki Euribor.
O tome ja i pricam sve vreme, Euribor se menja jednom u 6 meseci, samim tim i kamata.
Posted
6 minutes ago, Milosh76 said:
8 minutes ago, *edited by mod said:

O tome ja i pricam sve vreme, Euribor se menja jednom u 6 meseci, samim tim i kamata.

To nije tačno. EURIBOR se menja svakog dana, tačnije svakog radnog dana. Ti si sa bankom potpisao ugovor da se tvoja kamatna stopa koju čini EURIBOR + fiksna marža banke ažurira svakih 6 meseci.

• +1 1
Posted
55 minutes ago, *edited by mod said:

OTP, odnosno nekad bila Société General 

Posted
1 hour ago, Tinman said:

1 hour ago, *edited by mod said:

Procitajte ugovor u kreditu i naci cete zasto je kod jednog jedno, a kod drugog drugo :) to su uslovi kredita, ja imam 3M euribor, i svaka tri meseca se menja rata u odnosu na tada trenutnu vrednost 3M euribora. 

Posted
16 minutes ago, goofs said:

Procitajte ugovor u kreditu i naci cete zasto je kod jednog jedno, a kod drugog drugo :) to su uslovi kredita, ja imam 3M euribor, i svaka tri meseca se menja rata u odnosu na tada trenutnu vrednost 3M euribora. 

Da, moj je kao tvoj samo 6M

Posted (edited)
11 hours ago, Velocipede said:

To nije tačno. EURIBOR se menja svakog dana, tačnije svakog radnog dana. Ti si sa bankom potpisao ugovor da se tvoja kamatna stopa koju čini EURIBOR + fiksna marža banke ažurira svakih 6 meseci.

bold1 naravno da se Euriobor menja na dnevnom nivou, pricam o kamatama, a ne o promeni Euribora na berzama.

bold 2 I sta tu nije tacno?  Pricam o pravilima za jednu odredjenu banku, samo za tu banku i ni za jednu drugu banku. Izvor mi je vise pravnika iz te banke koji rade na stambenim kreditima, posto ja nemam stambeni kredit, hvala bogu.

Neko lepo napisa, citaj ugovor pa ces videti pravila za tvoj kredit, Kao sto tvoj kredit i kredit nekog iz tvoje banke ne moraju biti isti, tako se razlikuju uslovi kredita i kod banaka pojedinacno.

Drugo, vememah je lepo okacio sliku iz jedne banke i tu sve lepo pise.

Edited by Milosh76
Posted

Korisnici Inteza banke su dobili mejl koji zahteva "verifikaciju" mejla.
Radi se o phishingu, spamu, kako god ne kliktati i obrisati...

... Shiit has hit the fan

Posted
22 hours ago, jms_uk said:

Izgleda samo odabrani - meni nije stiglo.

meni je stiglo na službeni mejl, čak i na onaj kancelarijski

Posted

Ko ima mogucnost da predje na fiksnu kamatu, nek to uradi sto pre moze, posto ce i fiksne kamate za stambene kredite uskoro biti povecane. A ko uzima stambeni kredit, nek insistira na fiksnoj kamati, dok nije otisla preko 5%.

Posted

Ima beše neka caka sa uplatom sredstava na račun izmedju fizickih lica?

Neko ograničenje, granica preko koje ne bi trebalo ici?