pacey defender Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Predstavnik "Pokreta za okupaciju bioskopa" Dobrica Veselinović rekao je za agenciju Beta da je bioskop "Zvezda" dobar simbol mnogo šire borbe, koju "kako se čini, počinje ovih dana i godina u Srbiji". "Ovo pokazuje sistemski problem politike i to da ona ne predstavlja na pravi nacin mišljenja i želje građana. Mislimo da je ovo početak jednog pokreta koji će se na pravi način baviti tim problemima", kazao je Veselinović. Aktivisti u "Zvezdi", dodao je, "pozdravljaju podršku sa strane, svih politika, a ova poseta predstavlja međunarodnu podršku, kao što su podršku dale i različite političke opcije iz Srbije". Cipras se danas tokom posete Beogradu sastao sa srpskim zvaničnicima i patrijarhom Irinejom. Hm.
ToniAdams Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 jel ima neka delatnost kojom se dobrica veselinovic ne bavi? mislim, neam nista protiv decka, daleko bilo, ali rasplinuce se mlad
morgana Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) Hm. +0.85 meni je upad u bioskop i dalje skroz super Edited December 7, 2014 by morgana
Cane Vukic Prebranac Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Hm. Није ли овај Добрица мало контрадикторан?
yolo Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) budjo, nije zizek isto sto i kusta. mind that. a dobrica je car. mind that too. Edited December 7, 2014 by yolo
Lezilebovich Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 jel ima neka delatnost kojom se dobrica veselinovic ne bavi? mislim, neam nista protiv decka, daleko bilo, ali rasplinuce se mlad pa koliko ja znam, nema :D. ali, realno govoreći, trudi se generalno oko pravih stvari i vremenom napreduje. od bedmen rekordsa, preko muzeja za pank, pa nekog sređivanja zapuštenih gradskih prostora, do ministarstva prostora. sad se izgleda malo primio, novine, kamere, ovo-ono, pa je već pokret. videćemo, srce mu je na pravom mestu, rekao bih.
Ryan Franco Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 videćemo, srce mu je na pravom mestu, rekao bih. apsolutno. mada, nisam objektivan jer ga znam jako dugo.
Ravanelli Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 zar se on nije cimao u skupšitini grada sa šlaufima oko beograda na vodi? i nešto je o gradskom saobraćaju jednom izlagao na mikseru? u svakom slučaju ništa to ne valja i deluje mi kao što praslin kaže - komunjara i "завидљиви пацовчићи који су заинтересовани искључиво да се замене за места са онима које наводно највише мрзе, једино је питање да ли замену обаве уз конфете и аплауз"
morgana Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) bas citam, vlasnik objekta ineks filma na karaburmi je ustupio prostor na koriscenje skvoterima. navodno oni, tj ministarstvo prostora, nisu ni znali da objekat nije u vlasnistvu drzave, a vlasniku se svidjelo kako su uredili i poceli da koriste prostor. ne znam kakva je sada situacija. pregovori sa drzavom i privatnim vlasnicima se u ovakvim akcijama podrazumijevaju. cilj je da se sto vise napustenih prostora privede javnoj upotrebi. to je nerijetko win-win situacija. tako da, ako drzava i grad stanu iza ovakvih projekata, to nece biti nikakvo reteriranje tzv okupatora. da li ce mimo ovih akcija taj dobrica da udje u neki politicki aranzman skroz je druga stvar. Edited December 7, 2014 by morgana
morgana Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) da da, sve je to super, siri ponudu, obara cijenu kostanja zabave, rada, umjetnicarenja itd zbog jeftinog/besplatnog prostora i volonterskog pristupa. to treba i provinciji. uostalom valja i kao fizicki prostor politickog okupljanja, teorijski. Edited December 7, 2014 by morgana
Ravanelli Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 ima i ciglana. i dragstor je prvo bio u zgradi beka pa kada se završila parnica sa grcima su se prebacili. niam iguran ali mislim i da je ovaj novi protor isto "okupiran"
morgana Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) beko je mislim iznajmljivao prostor 5e po kvadratu pisem beko a mislim bigz, tako da nista ... Edited December 7, 2014 by morgana
Ravanelli Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) my bad. mada je i to onda dobar model iskorištavanja tih, privatizacijom propalih, prostora. edit: ajde proverimo. ali je i bigz isto dobar primer. Edited December 7, 2014 by Ravanelli
Recommended Posts