Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Advokatura

Featured Replies

• Replies 2.1k
  • Views 198.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ja sam taj, pa evo da se prijavim.   nisam bio adv. pripravnik, ali sam proveo u pravosuđu dobar deo dosadašenje karijere, bio sam sve, počevši od volontera, pripravnika, saradnika, višeg sa

• Doneta je nova odluka o obustavi, očekuje se nova skupština i podizanje uloga. Žvalavi sve radi sebi na štetu, neverovatan glupak.

• Ogranak AKV u Zrenjaninu danas pustio mejl svima koji su upisani tamo sa pitanjem da li hoće male ili velike rokovnike. Mozgovi stavili sve u to ili cc, a mudri advokati odgovaraju preko reply to all,

Posted Images

Sastavili su i neki memorandum protivu mrdicevih zakona.

• Author

Memorandum je bla bla truć, želje za mir u svetu i nezavisno sudstvo, ali sadrži jednu dobru stvar - ovlašćivanje UO od strane skupštine da, u slučaju generalnog štrajka ili štrajka sudija i tužilaca, može bez dalje odluke skupštine odrediti protestnu obustavu rada.

Time se barem prekida niz besmislenih trodnevnih obustava i dalje uslovljavaju učešćem i drugih delova pravosudnog sistema.

Pa i bilo je krajnje vreme da UO preuzme odgovornost i prestane da se skriva iz skupštine.

Skupština je glomazan, neoperativan organ, a obustava rada zahteva pravovremene reakcije u realnom vremenu. Skupštini treba 3 nedelje samo da se sastane, ako uopšte skupi kvorum.

• Author
Just now, bejzbolka said:

Skupštini treba 3 nedelje samo da se sastane, ako uopšte skupi kvorum.

Zato su taktički i odigrali s trodnevnom obustavom, i zakazivanjem skupštine u sred te obustave.

Ima tu i neki problem s verifikacijom mandata, i izborom predsednika krovne komore. Skupština AKS je delegatska, delegate u njoj uglavnom opet delegiraju skupštine regionalnih komora, izuzev delegata iz AKB koji se jedini biraju neposredno na izborima. Ti su procesi delegiranja završeni, prethodnima je istekao mandat ali skupština zbog nedostatka kvoruma nije održana do sada, te novima nisu verifikovani mandati. Sad se postavlja pitanje i koji će delegati biti pozivani na ovu, stari, novi, oba... U AKS je vanredno stanje mesecima, komora nema ni predsednika niti potpredsednika, a njihovu funkciju vrši sekretar UO Jolović silom prilika.

Ovim pokušavaju da prespoje, videćemo na šta će izaći i da li će proći uopšte. Prema informacijama koje imam, odluka o štrajku na UO je prošla tesnom većinom.

• 4 weeks later...
  • Author

Dušan Bratić juče izabran za predsednika AKS.

5 hours ago, Tribun_Populi said:

Dušan Bratić juče izabran za predsednika AKS.

Odličan mu je sajt kancelarije, vrlo ažuran - stoji da ga od odgovornosti osigurava AXA osiguranje, čiju sam prodaju i izlazak sa tržišta Srbije radio ja lično pre 10 godina.

30 minutes ago, Ayatollah said:

Odličan mu je sajt kancelarije, vrlo ažuran - stoji da ga od odgovornosti osigurava AXA osiguranje, čiju sam prodaju i izlazak sa tržišta Srbije radio ja lično pre 10 godina.

Мени се чини да је он један од адвоката којима сајт не значи ништа.

16.05.2016.

Адвокат у Београду Душан Д. Братић, Скадарска број 10, оглашава намеру за пријем једног адвокатског приправника на обављање приправничке праксе у статусу приправника волонтера.

CV доставити путем електронске адресе: [email protected]

Мотивациона писма сувишна.

царски

Zbog takvih likova mi je drago što su danas početne pripravničke plate 700-800 evra.

Ne, nego je dao oglas za pripravnika volontera.

21 minutes ago, napadaj said:

Ne, nego je dao oglas za pripravnika volontera.

To samo znaci da mu neće plaćati platu preko računa, nego na ruke. 99% samostalnih advokata tako angažuje pripravnike.

Ciji je kolega?

Just now, ultra plasticni said:

Ciji je kolega?

Koliko sam ja čuo, on nije kandidat vlasti.