Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sinovi kineskog zmaja

Featured Replies

3 minutes ago, Krampa said:

etnicki su kinezi ili kako?

Malo je komplikovanije od toga i vekovima su nastajale nove podgrupe. Pravih domorodaca nema više mnogo, a Pingpu niko i ne računa, a oni su tu od početka. Većina su Minan Tajvanci, pa onda Haka, i tek onda ovi što su došli posle 1945 godine. To su različiti jezici, kulture, iako većina vuče zajedničko poreklo od Hana. Nešto kao baciti na gomilu Slovence, Srbe i Hrvate.

• Replies 2.7k
  • Views 305k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragance, slazem se da je nacionalizam Han Kineza u porastu i deo problema (drugi deo je porast nacionalizma i terorizma kod Ujgura). Iskreno, ne razumem upotrebu reci genocid u ovom kontekstu, tim

• James Marshall
    James Marshall

• Filipenko
    Filipenko

Nensi Pelozi je notorni kriminalac ciji je muz najuspesniji berzanac, mnogo uspesniji od najiskusnijih vukova na Volf Stritu, iako se time nikada ranije nije bavio. Volsebno zaradjuju desetine i stoti

Posted Images

19 minutes ago, dragance said:

Na silu i primoravanje. Hani su najdominantniji i trebaš samo zagrebati ispod površine u Tibetu (da ostavim po strani šta rade Ujgurima) pa da vidiš kako brisanje nacija je na delu. Turci da im zavide.

Naravno, mislim da se ovo sto kazes odnosi na Tibetance i Ujgure koji su sepratisticki nastrojeni. Ima tona drugih naroda gde je suprotno. Kinezi pokusavaju da ih sacuvaju jer je asimilacija nenormalna posto 92% cine Han Kinezi. Inace i to Han Kinezi ti je ko da kazes Jugosloveni. Gomila razlicitih naroda koji su unifikovani tokom prve prave kineske dinastije - dinastije Han. Zato i imaju razlicite jezike po Kini dok im je pismo isto.

1 hour ago, dragance said:

Srbija do Formoze!

Lepo recite da vam nisu problem imperije, već samo neke imperije koje vam ne odgovaraju idealistički, dok druge, malo bliže vašem srcu, neke imperije (koje se ne zovu tako, jelte) su OK. Ko jebe lokalni narod šta bi oni! Zapadna Obala, Gaza, Tajvan, Tibet, Francuska Gvajana, Donjeck, Krim, Kosovo… dozvolite poredati vaše cenjene kriterijume za ove izlistane primere i ko pod koju kategoriju spada, a ima ih još koje nisam napisao.

Zaboravio si Republiku Srpsku i Kataloniju.

1 hour ago, dragance said:

Ko jebe lokalni narod šta bi oni!

A neko je kao pitao lokalno stanovništvo na Tajvanu posle WWII žele li da oterana vlast iz Kine zajedno s par miliona pristalica zauzme ostrvo i uspostavi svoju jednopartijsku vlast na skoro pola veka (prvi višestranački izbori za predsednika održani tek 1996) umesto da sami izaberu sebi lokalnu vlast na višestranačkim izborima?

Edited by vememah

19 minutes ago, vememah said:

A neko je kao pitao lokalno stanovništvo na Tajvanu posle WWII žele li da oterana vlast iz Kine zajedno s par miliona pristalica zauzme ostrvo i uspostavi svoju jednopartijsku vlast na skoro pola veka (prvi višestranački izbori za predsednika održani tek 1996) umesto da sami izaberu sebi lokalnu vlast na višestranačkim izborima?

Nije je niko pitao, ali su i dalje bili u vecini i snasli su se nekako. I Juzna Koreja je bila vojna diktatura, pa je sada jedna od najslobodnijih i bogatih drzava.

Vecina? Vojna diktatura propalog pasenoga koja se povukla na ostrvce i mislila da ce odatle da povrati maticu.

U medjuvremenu, matici se vratile teritorija poput Hong Cong, Macao....

Peoples Republic of China otisla u svemir za 35+ godina, izgradila svoju bazu tamo, ceo svet kupuje sa TEMU, ALIEXPRESS i slicnih i mi sviramo kurcu o moci Kine?

great-work-everyone-corridor-crew.gife

58 minutes ago, dragance said:

Nije je niko pitao, ali su i dalje bili u vecini i snasli su se nekako. I Juzna Koreja je bila vojna diktatura, pa je sada jedna od najslobodnijih i bogatih drzava.

Autohtonog stanovnistva Tajvana ima 3%.

44 minutes ago, Radoye said:

Autohtonog stanovnistva Tajvana ima 3%.

Mislio sam na Minnan Taiwanese vs Waishengren.

25 minutes ago, dragance said:

Mislio sam na Minnan Taiwanese vs Waishengren.

Poenta?

Neko novije misljenje Tajvanaca u odnosu na Kinu gde bi bili dodatak, a ne smetnja matici?

Makao, Hong Kong, Sangaj... nekad bili nesto, a sad deo Kine.

Istorija ne pamti sanjare...

4 hours ago, Radoye said:

Autohtonog stanovnistva Tajvana

Neko je ovde pričao, to je tek posebna priča. Staaari krugodvojkaši al na steroidima. Čak i kul sa Japancima za vreme okupacije bili.

1 hour ago, Desmond Bojčinski said:

Neko je ovde pričao, to je tek posebna priča. Staaari krugodvojkaši al na steroidima. Čak i kul sa Japancima za vreme okupacije bili.

Da, oridjidji Tajvanci sebe smatraju srodnim Rjukuancima (Okinava i tako to). Vrlo su fanaticno bili uz Japan u toku rata.

On 10. 3. 2026. at 7:00, banecare1 said:

kad sam vec ovde, da napisem o situaciji pre par dana, kada nam je dosla policija na vrata u deset uvece.

citam neki opskurni forum hihi , slusam muziku i uhvatim perifernim vidom da cerka neko vreme stoji pored ulaznih vrata. dignem glavu sa online baljezganja nekih likova sa interneta i vidim da moji u punom sastavu pricaju sa nekim u hodniku. dok sam se dogegao, policijac i jos neka devojka su na poziv moje zene polako krenuli da ulaze.

devojka je prevodilac, koja nam je objasnila da su uhvatili lopove koji su ukrali sljem sa sinovljevog skutera. posto je on maloletan, da ga ne bi zvali u policijusku stanicu tako kasno, dosli su na nasu kucnu adresu da naspisu protokol. po pravilima ovo mora da se uradi u roku od 5 sati, tako da nisu mogli doci u normalnije vreme.

sin zna da je ostavio sljem na skuteru, ali nije znao da su ga ukrali. on prica kineski, tako da su sa protokolom zavrsili u roku od pola sata i uz ponovna izvinjavanja sto je kasno, saopstili da idu nazad do stanice da stave pecate, potpise drugih lica i vracaju ze u roku od sat vremena da mi potpisemo jos jednom. stanica je udaljena nekih dvadesetak minuta kolima, sto je bio jos jedan razlog da ne zovu sina.

nakon dva dana dobijamo obavestenje da su bila dva lopova. momak od 18 godina ce odmoriti deset dana u istraznom, a drugi koji je maloletan se izvukao sa kaznom od pedesetak evra, na koliko je ocenjena vrednost sljema.

u pekingu je sve pokriveno kamerame, ne bi me cudilo da AI signalizira kada je nesto ukradeno, jer ne znam kako jos su mogli da provale da su ti nesrecni klinci maznuli sljem koji je bio samo okacen na skuter.

Daj Bane ne zajebavaj. Kakvi crni lopovi, nisu čak ni ukrali dečji skuter, nego dečju kacigu. Nisu sigurno to uradili iz koristi nego iz zajebancije.

Ja sam na ekskurziji osnovnoj napravio još teži prestup. Ukrao sam kačket sa tezge i bežao kao vetar dok ne nisu uhvatili. Prošao sa vaspotnom šljagom i oduzetim plenom. Siguran sam da su i ovi klinci slično prošli, a vama su kao ekspatima prodali tu ozbiljnu priču o hapšenju i novčanoj kazni. Ako nisam u pravu, onda je sve to jako scary.

39 minutes ago, bios said:

Daj Bane ne zajebavaj. Kakvi crni lopovi, nisu čak ni ukrali dečji skuter, nego dečju kacigu. Nisu sigurno to uradili iz koristi nego iz zajebancije.

Ja sam na ekskurziji osnovnoj napravio još teži prestup. Ukrao sam kačket sa tezge i bežao kao vetar dok ne nisu uhvatili. Prošao sa vaspotnom šljagom i oduzetim plenom. Siguran sam da su i ovi klinci slično prošli, a vama su kao ekspatima prodali tu ozbiljnu priču o hapšenju i novčanoj kazni. Ako nisam u pravu, onda je sve to jako scary.

mislis da pekinska policija dolazi na kucnu adresu ekspata i pise protokole iz zajebancije. prank squad hihi

zaista ne znam sta vam je toliko scary.

6 minutes ago, banecare1 said:

mislis da pekinska policija dolazi na kucnu adresu ekspata i pise protokole iz zajebancije. prank squad hihi

zaista ne znam sta vam je toliko scary.

E jebiga sad, izgleda da nisi nikad imao iskustva sa glupim pandurima, pekinškim, sarajevskim ili marsovskim, svi isti lol

8 minutes ago, bios said:

E jebiga sad, izgleda da nisi nikad imao iskustva sa glupim pandurima, pekinškim, sarajevskim ili marsovskim, svi isti lol

kontakte razne vrste sam imao sa pandurima i pandurkama, ali to je za neke juznije teme lolol

uzimanje izjave i pisanje protokola se snima na kameru, tako da nema fora i fazona. sreca pa sam bio u novom slafruku i citavim carapama.

Edited by banecare1

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.