Jump to content
IGNORED

Sinovi kineskog zmaja

Lord Protector

Recommended Posts

Posted

Britanska greška je što ga nisu vratili tajvanskim četnicima kao naslednicima Qing dinastije već komunistima.

Posted

Možda i bi da ih je iko išta pitao :(((

• +1 1
Posted
11 minutes ago, Filipenko said:

A prva kompletno izabrana domaca uprava sa 9 izbornih jedinica je formirana...1995. godine, 2 godine pre nego sto ce ih vratiti Kini  :ajde: Jer oni su bili veoma posveceni demokratiji i vladavini prava.

Zanimljivo, tu sam bash u drugoj polovini 90ih bila suochena prvi put uopshte da postoji neki Hong Kong i da treba da se vrati Kini, te da jadni HongKongzljani brinu jer su navikli na demokratiju a to pod Kinom nece imati...

Posted
2 minutes ago, palikaris said:

Možda i bi da ih je iko išta pitao :(((

Kao da se Britanci ustručavaju da zakuvaju čorbu kad hoće. 

Posted

Divna zemlja i divni ljudi (ne mislim na Kinu i Hong Kong)

• +1 1
Posted

ako se ne varam englezi su imali u posedu samo ostrvo (HK island gde je central, admirality, vicoria peak itd). oni su iznajmili na 99 godina "new territories" gde podpada kowloon itd. kada su vracali 1997 dali su i ostrvo. ne lici na engleze, tako da sam mozda nesto pobrkao, kasno mi je sada da ceprkam po internetu.

• +1 1
Posted

sada partija podstice clanove da imaju troje dece 

• Hvala 1
Posted
6 hours ago, banecare1 said:

sada partija podstice clanove da imaju troje dece 

Pisi vise o ovome. Koliko imaju realne sanse da uspeju u tome?

Posted
2 minutes ago, Shan Jan said:

Pisi vise o ovome. Koliko imaju realne sanse da uspeju u tome?

preskupa je kina postala da se ima puno dece. svi su presli u gradove

• +1 1
Posted
1 minute ago, banecare1 said:

preskupa je kina postala da se ima puno dece. svi su presli u gradove

Sta podize cenu imanja dece? Jel su skole drzavne i besplatne ili ne? Jel dobijaju vece stanove ili bar drzava donira ako imas vise dece? 

Pisi kad imas vremena :) 

Posted

skole su besplatne, ali privatnincasovi nisu, kao i sve ostalo za decu. zivot je skup ovde, deca su ogroman trosak. 

za donacije sumnjam da ima

nemam puno info na temu da pisem vise.

• Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Prihvatanje realnosti na terenu

Kina prva priznala Talibane kao legitimne predstavnike Afganistana

Kineski predsjednik Xi Jinping primio je akreditive od novog afganistanskog ambasadora u Pekingu kojeg je imenovala talibanska administracija.

Talibanska uprava poslala je novog afganistanskog ambasadora u Peking 24. novembra.

Dana 1. decembra Hong Lei, glavni direktor protokola u kineskom Ministarstvu vanjskih poslova, primio je Karimijeve akreditive prije nego što je u utorak predao svoje vjerodajno pismo Xiju.

Talibani su se vratili na vlast u Afganistanu u augustu 2021. godine, ali niti jedna država članica UN-a nije priznala privremenu upravu.

Posted

Propade Kina, e bas mi je zao.

• Create New...