bags Posted January 29 Posted January 29 12 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: znaci neko ga je urnisao na parkingu Ma za dlaku...
Lancia Posted January 31 Posted January 31 10 minutes ago, Valkyrie said: Čija je ovo tablica? Poljska valjda, ima na jutjubu
brusli Posted February 11 Posted February 11 Jel se to meni cini, ili se ranije ucilo da u kruznom toku, unutrasnja traka ima prednost nad spoljasnjom ? Tj onaj iz spoljne mora da propusti onoga iz unutrasnje kada zeli da izadje iz kruznog toka.
Shan Jan Posted February 11 Posted February 11 Mislim da je suprotno a nekako mi se tako cini da se ljudi ponasaju i u praksi: Quote ukoliko vozač vozila u unutrašnjoj kružnoj traci želi da napusti kružni tok, on ne sme da „iseče“ vozilo koje se nalazi u spoljašnjoj kružnoj traci, već mora da ga propusti, a zatim da, kao prilikom klasičnog prestrojavanja na pravom putu, sa dve trake, da (desni) žmigavac i, ukoliko je spoljašnja kružna traka „čista“, prestroji se. U sustini tretiras kao prestrojavanje izmedju dve trake u normalnom putu. Sa druge strane onaj ko se ukljucuje, treba da propusti automobile iz svih traka pre nego udje u kruzni tok. 2
brusli Posted February 11 Posted February 11 Znam kako treba, nego mi se cini da sam nekada davno kod polaganja za vozacki ucio obrnuto, ili se varam. 1
Bambula Posted February 13 Posted February 13 Uvek je bilo da onaj koji zadržava pravac kretanja ima prednost. 1
Guuundogan Posted February 13 Posted February 13 On 11. 2. 2024. at 18:21, Shan Jan said: Sa druge strane onaj ko se ukljucuje, treba da propusti automobile iz svih traka pre nego udje u kruzni tok. Samo ako na ulazu u kruzni tok stoji znak za propustanje
Mr.Mxyzptlk Posted February 13 Posted February 13 On 11. 2. 2024. at 17:43, brusli said: Jel se to meni cini, ili se ranije ucilo da u kruznom toku, unutrasnja traka ima prednost nad spoljasnjom ? Tj onaj iz spoljne mora da propusti onoga iz unutrasnje kada zeli da izadje iz kruznog toka. kojom logikom.
kozha_klima Posted February 13 Posted February 13 4 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: kojom logikom. https://www.dunav.com/pravila-voznje-u-kruznom-toku/ Spoiler Vozač iz unutrašnje trake (bliže ostrvu) mora da propusti vozača iz spoljne trake kao da je u pitanju klasično prestrojavanje na putu sa dve trake, i to uz obavezno davanje migavca. Potpuno isto kao da voze na običnom putu sa dve ili tri trake. Zapamtite – vozila koja se kreću u spoljnoj traci imaju prednost! Sigurno se pitate šta onda raditi ako je gužva u spoljnoj traci, pa nije moguće da se isključite. Možete da napravite još jedan pun krug oko ostrva (što je vrlo retka opcija) ili da sačekate u unutrašnjoj traci dok se ne ispune uslovi za prestrojavanje
brusli Posted February 13 Posted February 13 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said: kojom logikom. Logika je da moze brze da izadje iz kruznog toka i da ne blokira ove iza njega. Mada i nema logike, jer ce blokirati ove u spoljnjoj traci... Kruzni tok sa vise traka mi je i dalje misterija, najkriticniji deo svih saobracajnica, ne zna se ko tu koga.
Mr.Mxyzptlk Posted February 13 Posted February 13 (edited) ja inace zbog ovoga imam veliku frku kad vozim kruznim, a neko je pored mene u unutrasnjem. obicno prikocim jer nemam pojma dal ce da mu padne na pamet da se iskljucuje u nekom trenutku. zajebi prednost. inace bi u kruznom trebalo da se vozi sporije, sto je ovde retko slucaj Edited February 13 by Mr.Mxyzptlk
gospa buba Posted February 13 Posted February 13 aaaa da vozim josh jedan kruuuug ne mozeeee ja to ne zasluzujeeeem 1
Recommended Posts