Jump to content
IGNORED

Snimci saobraćajnih situacija

Tale

Recommended Posts

Posted

Ovde izlecu iz parka na ulicu i to na najzajebanijem delu, gde ide nizbrdica.

Posted
6 minutes ago, Lancia said:

Ako si isao brze od 30, a svi, apsolutno svi idu brze, krivica je na tebi. Nije mi bilo dosta trotineta, sad jos moram da pazim na debilne klince. 

Kako će da dokažu da sam išao 40, a ne 30? Ili će onaj koji udari i to morati da dokazuje? Na tako malim brzinama tragovi kočenja su nepouzdana stvar i greška je poprilično velika... Zar nije jednostavnije reći da su klinci idioti i krvi ako im se bilo šat desi?

Posted
Just now, radisa said:

Kako će da dokažu da sam išao 40, a ne 30? Ili će onaj koji udari i to morati da dokazuje? Na tako malim brzinama tragovi kočenja su nepouzdana stvar i greška je poprilično velika... Zar nije jednostavnije reći da su klinci idioti i krvi ako im se bilo šat desi?

Ti znas kako to ide, sve sto je na ulici maltene je odgovornost vozaca, jos kad su klinci u pitanju. Evo juce milim iza trotineta, momak i devojka na njemu, padose u krivini. Nemaju ni kacige, boli ih uvo, smeju se, policije nema ni u tragovima, sluze samo osiguranje dolaska i odlaska dece u skolu.

Mislim, dzaba ti sve, ako zgazis dete, pu pu. 

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Lancia said:

Ti znas kako to ide, sve sto je na ulici maltene je odgovornost vozaca, jos kad su klinci u pitanju. Evo juce milim iza trotineta, momak i devojka na njemu, padose u krivini. Nemaju ni kacige, boli ih uvo, smeju se, policije nema ni u tragovima, sluze samo osiguranje dolaska i odlaska dece u skolu.

Mislim, dzaba ti sve, ako zgazis dete, pu pu. 

Ma, naravno, džaba sve ako bilo koga pregaziš... Problem je što se ovo treba nakako sprečiti i da se deca sklone sa ulice... Ovde bi bahata omladina™ gazila tu decu, pa toga naće biti, ali brate, koiko god da voziš sporo, može se svašta desiti...

Inače, nije vam stvarno ograničenje 30 kmh, na ostrvu? Pa to nema smisla...

Posted
1 minute ago, radisa said:

Ma, naravno, džaba sve ako bilo koga pregaziš... Problem je što se ovo treba nakako sprečiti i da se deca sklone sa ulice... Ovde bi bahata omladina™ gazila tu decu, pa toga naće biti, ali brate, koiko god da voziš sporo, može se svašta desiti...

Cela Spanija, naseljeno mesto iznad 5.000 ljudi = 30km/h. U praksi ovde to maltene niko ne postuje, osim kad naletis na nekog Nemca, koji postuje propise. U vecim mestima idu radari po ulicama, tamo je bas zajebano, ovde smo bar toga liseni. 

Posted

Samo tamo gde ulica ima po dve trake je 50km/h 

Posted (edited)
2 minutes ago, Lancia said:

Samo tamo gde ulica ima po dve trake je 50km/h 

Pa na ovome gde si kačio je 50, onda? To znači da ljudi voze verovatno u praksi 55-60... Bar...

Jbt, nemam reči, jabali decu izazovi™... Bolje da sede kući i da drndaju neke igre, nego ovo da rade...

Edited by radisa
Posted
1 minute ago, radisa said:

Pa na ovome gde si kačio je 50, onda? To znači da ljudi voze verovatno u praksi 55-60... Bar...

Jbt, nemam reči, jabali decu izazovi™... Bolje da sede kući i da drndaju neke igre, nego ovo da rade...

A nije snimak sa ostrva, samo mi je posluzio kao kukanje :) Klinci su odlepili sa tim tik-tokom, samo se ceka sta ce novo da smisle.

• +1 1
Posted
59 minutes ago, radisa said:

Garantujem da postoji zakon protiv nebezbednog vozenja na putu (pa makar i bicikala) plus klinci sami kace svoje video snimke. Dakle moze se ako se hoce. 

Uvek su tinejdzeri bili zeljni izazova. Meni ovde smeta sto u to uvlace obican narod. Da, da je ovo u Srbiji, ako ga ne bi vec zgazio (jer ovde svi voze ko nenormalni), sigurno bi ga jurio da ga umlati od batina. Not gonna argue with that... :fantom:

• +1 1
Posted
2 hours ago, Tale said:

Kameru u kola @Lancia, za svaki slučaj.

Kamere nisu dozvoljene u javnom prostoru + nisu dokaz na sudu. Demokratija, Tale.

• Tužno 1
Posted

Tvoj auto nije javni prostor, valjda. Ne znam kako je to zakonski rešeno kod tebe, suštinski ne bi trebalo da bude problem da možeš da snimaš.

Sud ne priznaje snimak kao dokaz, to je jasno, osim u specijslnim slučajevima. Ovo može da bude specijalni slučaj gde bi snimak potvrdio izjave svedoka. Snimak bi trebalo da na sebi nosi informacije o vremenu i mestu događaja (nove kamere beleže GPS poziciju vozila u datom trenutku).

Posted

Mogu da posedujem kameru ali ne smem da snimam nikoga u javnom prostoru, zastita indetiteta, jbg.

• +1 1
Posted

Ne mogu da verujem, kakva zaštita identiteta ako si npr. u sudskom postupku protiv druge strane? Ako me išta iznervira u momentu to je saznanje o ovako idiotskim zakonima.

• +1 1
Posted
19 hours ago, Lancia said:

Ovo je stiglo kod mene na Kanare, policija kaze, ako se drzis ogranicenja od 30km/h nema problema :isuse: tako su rekli mom komsiji.

• Haha 1