Jump to content

Snimci saobraćajnih situacija

Featured Replies

• Author
14 hours ago, Filozof manijak said:

Ja vidim problem, motocikli su isto obični učesnici u saobraćaju, nisu vozila za intervencije.To provlačenje između vozila dok kolona mili je, po meni, bezobrazluk i nepoštovanje ostalih vozača.  U istoj meri kao što pojedini vozači u takvim situacijama voze zaustavnom/žutom trakom.

Nije prihvatljivo u slučaju redovnog saobraćaja ali u ovom slučaju jeste.

6 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

a u čemu je zaplet?

Nemam pojma oko čega su se potukli Česi i Slovenci, ali kraj klipa je da se smrzneš kad pomisliš šta je moglo da se desi da su nastavili.

Ja sam sve očekivao kako će naići neki auto u punoj brzini i razbacati ih unaokolo kao kegle :ph34r:

On 23. 4. 2023. at 1:41, zorglub said:

Uvek oslobodim prostor bajkerima, i u 99% slučajeva oni to pozdrave. Valjda baš zato što nije uobičajeno.

Isto

Praktičan, racionalan i mudar potez.

Na drumovima i ulicama motorciklista je uvek brži od automobila. Kao vozač automobila mnogo lakše mi je da ga motrim kada je ispred mene nego u retrovizoru dok je iza mene sa konstantnom namerom da me pretekne. Puštam ih tako što blago usporim pa malo povećam odstojanje od kola koja su ispred mene i primaknem se što bliže desnoj ivici vozne trake tako da mu omogućim da me obiđe a da mu nije neophodno da preseca i vozi po srednjoj liniji razdvajanja smerova.

Da, često na kratko podignu desnu ruku, a oni što voze "grbavce" desnu ruku stave na leđa i rašire sve prste.

2 hours ago, napadaj said:

Nemam pojma oko čega su se potukli Česi i Slovenci, ali kraj klipa je da se smrzneš kad pomisliš šta je moglo da se desi da su nastavili.

Da su ostali dole tokom fajta, auto bi ih preskočio :covid19:

" timestamp="1682318342" uid="9780"] Isto

Praktičan, racionalan i mudar potez.
Na drumovima i ulicama motorciklista je uvek brži od automobila. Kao vozač automobila mnogo lakše mi je da ga motrim kada je ispred mene nego u retrovizoru dok je iza mene sa konstantnom namerom da me pretekne. Puštam ih tako što blago usporim pa malo povećam odstojanje od kola koja su ispred mene i primaknem se što bliže desnoj ivici vozne trake tako da mu omogućim da me obiđe a da mu nije neophodno da preseca i vozi po srednjoj liniji razdvajanja smerova.

Da, često na kratko podignu desnu ruku, a oni što voze "grbavce" desnu ruku stave na leđa i rašire sve prste.

Isto, (manje/više) usporavanjem a hvatanjem desne linije [katkad i ablendom] dajem do znanja motociklu iz suprotne trake da može da udje u makazice ako ga nešto sporo ispred davi.

Ja sam par puta imao gadnu situacuju da mi se pojavi iz neocekivanog ugla i izbije ispred mene kao prvog u trenutku paljenja zelenog svetla... To generalno nije problem ako ti auto ima ubrazanje manje od motora... Ali ako si brzi moze da bude gadno u pm...

Edited by radisa

• 1 month later...
  • Author

Ne ide muzička podloga sa tarzanima na slici. Ladida, vozam pogrešnim smerom ili zaustavnom trakom

• Author

Pa kao cirkus, kao smešno i zabavno a zapravo tužno.

• Author

• 4 weeks later...

Ovo je stiglo kod mene na Kanare, policija kaze, ako se drzis ogranicenja od 30km/h nema problema :isuse: tako su rekli mom komsiji.

1 minute ago, Lancia said:

Ovo je stiglo kod mene na Kanare, policija kaze, ako se drzis ogranicenja od 30km/h nema problema :isuse: tako su rekli mom komsiji.

Ček, ako ga udariš, ti si kriv, a ne on?

Just now, radisa said:

Ček, ako ga udariš, ti si kriv, a ne on?

Ako si isao brze od 30, a svi, apsolutno svi idu brze, krivica je na tebi. Nije mi bilo dosta trotineta, sad jos moram da pazim na debilne klince.