Hella Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 upravo sam besplatno jeo gmo paradajz i krastavac iz rođene bašče sa sve svojeručno spravljenim kozjim sirom pa došo da vidim koliko calujete za taj plezir inače ti si piso to za dvoja kolica ako te neko pita
ivy Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 sad sam se setila zašto su breskve tako jeftine..rusi su otkazali uvoz pa preplavile naše jadno i bedno tržište a nema ko da kupi kontam da će pasti neki kompot ove godine :p
Аврам Гојић Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 To je i moja teorija. Šteta za seljake, berićet za mene.
ivy Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 pa nije,i ranije sam izražavala dušobol zbog situacije..al jbga kad ne mogu ništa da učinim za situaciju a i šteta da propadne svo to divno voće bolje da napravim nešto od njega
kobni zelaya Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Upravo jedem nešto za šta su mi prodavci na Zemunskoj pijaci rekli da se zove Smokvara (kažu da je nastala ukrštanjem smokve i breskve) Izgleda kao spljoštena breskva sa jako malom košticom. Ukus je super, slatka je ko med, posle nje mi kajsije imaju ukus kao papir. Istina, ne mogu baš da osetim smokvu, više ima ukus breskve, ali izuzetno fine breskve. Cena je doduše bila oko 200 din kilogram.
Аврам Гојић Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Upravo jedem nešto za šta su mi prodavci na Zemunskoj pijaci rekli da se zove Smokvara (kažu da je nastala ukrštanjem smokve i breskve) Izgleda kao spljoštena breskva sa jako malom košticom. Ukus je super, slatka je ko med, posle nje mi kajsije imaju ukus kao papir. Istina, ne mogu baš da osetim smokvu, više ima ukus breskve, ali izuzetno fine breskve. Cena je doduše bila oko 200 din kilogram. jel ovo?
kobni zelaya Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Jeste. Ove moje su malo zrelije imaju malo tamniju boju. Potpuno je super, čvrsta je, a slatka.
Аврам Гојић Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 nema ona nikakve veze sa smokvom, seljaci izmislili nešto svoje E hvala bogu da se pojavila kod nas.
kobni zelaya Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Pa da, slutio sam da lažu to za smokvu, čisto da bi opravdali jaču cenu. Valjda će ubrzo da se omasovi i da padne cena. Mada, iskreno, ne znam ko će onda da jede one obične breskve. :)
Аврам Гојић Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 jel si video na samo jednoj tezgi ili na vise njih?
kobni zelaya Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 (edited) Izgleda da ovo, u stvari nije baš to isto - ovo što sam je kupio je "Florida Belle", a ovo sa tvoje slike "Florida Glow" Florida Belle Florida Glow Čini mi se da je bilo na samo jednoj tezgi, u onom delu pijace gde je fontana, mada žurio sam, pa je moguće da nisam video. edip - vidim da ima i neka "Tropic Beauty" koja slično izgleda. Kapiram da su u pitanju vrlo slične sorte. Da nisu to neke gmo vrste, s obzirom da dolaze iz Ameriku? Edited July 15, 2014 by kobni zelaya
Аврам Гојић Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Jok bre, to su relativno stare sorte, samo se kod nas nisu primile do sada.
belch Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 ja sam sinoć to kupila u nekoj piljari kod lokija zaljubila sam se, opako je dobro
ivy Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 e da..i još jedna stvar sa našim piljarskim tržištem su te sorte koje preplavljuju tržište..ove godine npr žute tikvice kojih nije bilo godinama nigde a sada svuda..pa te breskve,valjda će stići i do mog sela,moram da potražim..i tako..
Recommended Posts