Jump to content

Ja biti ponosna na predakove, topik o porodici i aktivnostima građanina Karađorđevića

Featured Replies

Toj grupi gradjana, kako je nazivas, ustupljen je Dvor da obitavaju, ali je isti i dalje u vlasnistvu Drzave. Drzava moze ladno sad da im kaze, mrs u hotel (Kleridz, ako moze, hvala lepo), a od one vadikavske dzukele na vlasti me ic ne bi ni cudilo, i ta tvoja grupa gradjana bi morala da se pokupi i ode. 

U principu, status Karadjordjevica nije nista razlicitiji od izbeglickog. Imaju krov nad glavom, privremen i zavise od volje onoga na vlasti. A vlasti se ocigledno ne zuri da resava restituciju, ne samo radi Dvora, vec vaskolikoj Srbadjiji. Kamo onda tekovine narodne revolucije? Kamo onda narodni izdajnici i neprijatelji drzave? Kamo onda filipenkove fantazije?

Trt.

Dobro, slažem se, nit je restitucija, nit je izdajnici nemaju pravo ni na šta, i to treba da se reši.

довести и Обреновиће па пустити да се две династије макљају на витешком турниру око дворова и апанажа.

Србин да буде поданик само најјачима.

Нека се све врати свима, па нека држава онда излупа све порезима. Ко нема да плати порез и инфостан, нека прода део, биће у плусу сигурно. Али, нема начина да лоповска држава врати покрадено јер шта ће онда да за себе приграби?

довести и Обреновиће па пустити да се две династије макљају на витешком турниру око дворова и апанажа.

Србин да буде поданик само најјачима.

Cloned-Dolly.jpg

Obrenovics live again! :s_w:

Нека се све врати свима, па нека држава онда излупа све порезима. Ко нема да плати порез и инфостан, нека прода део, биће у плусу сигурно. Али, нема начина да лоповска држава врати покрадено јер шта ће онда да за себе приграби?

Upravo.

Šta je uopšte status restitucije, koliko se imovine potražuje a koliko je vraćeno? Jel ima neki pregled negde; neka statistika?

Tru stori: mom pradedi i dedi uzeli dobar komad zemlje. Tamo je sad na toj zemlji osnovna škola, a ima i par kuća okolo.

Da to vrate sad meni i mom bratu, pa ako imamo da platimo porez, imamo? I naravno da pustimo pse u dvorište ako uđe neko na privatan posed?

Pa ja sam sigurna da postoje neka načelna pravila za restituciju. tj šta su alternative kad je na zemlji napravljena škola i sl (originalna ideja, isplata u valuti). Za te kuće -. to je onda još i prodavano dalje?

Pa ja sam sigurna da postoje neka načelna pravila za restituciju. tj šta su alternative kad je na zemlji napravljena škola i sl (originalna ideja, isplata u valuti). Za te kuće -. to je onda još i prodavano dalje?

I treba valjda da mi plate meni i mom bratu za tu školu što je na našoj zemlji? Javno dobro, osnovna škola.

Pa jesu vam sad školu oteli ili zemlju? Za ono tšto su oteli treba i da plate (što će se desiti na sv nikad izgleda, no...)

Pa jesu vam sad školu oteli ili zemlju? Za ono tšto su oteli treba i da plate (što će se desiti na sv nikad izgleda, no...)

Ma oteli zemlju, pa posle izgradili školu, koja je već decenijama tamo.

Ovde ja trolkam, naravno, u cilju obesmišljavanja ove histerije oko besmislenih Karađorđevića, kad već moraš da kvariš igru.

Дај, бре, Лрде, не бламирај се више тим мали Перица триповима. Има Закон о реституцији, а проблем је што се тако споро примењује а надокнада тако одокативно процењује да ће и наследници поцркати без обештећења. Осим, наравно, неколико срећника чије куће и станови нису разграбљени деведесетих.

Ma oteli zemlju, pa posle izgradili školu, koja je već decenijama tamo.

Ovde ja trolkam, naravno, u cilju obesmišljavanja ove histerije oko besmislenih Karađorđevića, kad već moraš da kvariš igru.

Ne vidim šta je besmisleno, to što nam je država raspad koji s jedne strane pravi milionske neplaćene račune za struju, a sa druge isključuje struju socijalno ugroženim roditeljima male dece itd? To je bar na ovih zadnjih par strana.

+ malo žalbi na nesprovedeni zakon o restituciji

Ne vidim šta je besmisleno, to što nam je država raspad koji s jedne strane pravi milionske neplaćene račune za struju, a sa druge isključuje struju socijalno ugroženim roditeljima male dece itd? To je bar na ovih zadnjih par strana.

+ malo žalbi na nesprovedeni zakon o restituciji

Ma sve to stoji.

Veruj mi, nemam nikakve iluzije o Srbiji, samo mi je dodatni besmisao neko uzbuđivanje oko Karađorđevića, kao da su oni neki bitan kurac u bilo čemu.

Дај, бре, Лрде, не бламирај се више тим мали Перица триповима. Има Закон о реституцији, а проблем је што се тако споро примењује а надокнада тако одокативно процењује да ће и наследници поцркати без обештећења. Осим, наравно, неколико срећника чије куће и станови нису разграбљени деведесетих.

Pazi, osnovna škola je na "mom" zemljištu, dakle ja društvu dajem nešto dobro. A nisam dobio ni dinara od države za to. Pa nije fer.

Pa malo ko je bitan k onako sam, uglavnom su svi ti likovi kockice koje slažu ovu potkopanu strukturu, da ne kažem unsustainable.

Edited by Dagmar