tutkum Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Vau! Hvala na ovolikom objasnjenju, jako interesantno :) Sto se tice RAW cokolade, evo pokusavam da je jedem celo jutro, ali je ukus, bar za moja cula, . Sam miris i aroma su jako cudni, gotovo kiseli? Mislim da cu je proslediti, steta...
Pontijak Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 stalno sebi govorim da cu da odstampam za svoje privatne potrebe sve keksijeve postove na ovoj temi i tako dobijem svoju malu enciklopediju cokolade i konditorskih proizvoda, sta htedoh reci, u tim postovima ima toliko informacija da se od njih lako moze napraviti izuzetan prirucnik za sve koji zele da otkrivaju taj carobni slatki svet :) eeee da imam novca samo bih merkao koja ce od nabrojanih firmi koja se bavi koriscenjem brasna od zrikavaca da izadje na berzu pa da kupim nesto akcija, taman da pod starost uzivam u ostvarenoj zaradi a i da mi se potomak razgali na ostavinskoj raspravi :)
duda Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 keksi, svaka čast čoveče :ziga: :ziga: :ziga: mnogo mi se dopada ta ideja sa brašnom od zrikavaca tako bih rado probala sve te keksiće na bazi tog brašna :drool: koji dobri sastojci bobte, fantastično samo, kada će to u ovoj našoj rupi moći da se kupi
Luther Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 stalno sebi govorim da cu da odstampam za svoje privatne potrebe sve keksijeve postove na ovoj temi i tako dobijem svoju malu enciklopediju cokolade i konditorskih proizvoda, sta htedoh reci, u tim postovima ima toliko informacija da se od njih lako moze napraviti izuzetan prirucnik za sve koji zele da otkrivaju taj carobni slatki svet :) eeee da imam novca samo bih merkao koja ce od nabrojanih firmi koja se bavi koriscenjem brasna od zrikavaca da izadje na berzu pa da kupim nesto akcija, taman da pod starost uzivam u ostvarenoj zaradi a i da mi se potomak razgali na ostavinskoj raspravi :) Pa ja sam još 2010 sabrao šta je keksi pisao, grubo podelio na poglavlja, okačio na mediafire i dao ovde link. Bilo je 730 dowloada što mislim da je solidan broj i svedoči o kvalitetu tekstova i interesovanju za takvu temu. Ovi forumaši "od pera", novinari itd. umesto što se preganjaju oko politike bolje da od tih tekstova napreve neku priču, pare da se namlate. Keksi, verujem, ionako ne bi tražio autorska prava. U međuvremenu sam dodavao većinu onoga što je keksi pisao pa evo link koga interesuje: http://www.mediafire.com/view/q3g3mwhuujkgiby
Friend Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Covek da je hteo napisao bi sam knjigu. Po meni, ako je pisao na forumu nek bude na forumu. My 2c.
Luther Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Covek da je hteo napisao bi sam knjigu. Po meni, ako je pisao na forumu nek bude na forumu. My 2c. Pa njega možda mrzi ili štagod da je razlog ali mislim da je šteta da nešto tako kvalitetno ostane razvejano i nesistematizovano na desetinama stranica foruma.
Pontijak Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 uuuu luther, hvala i u moje ime na trudu i hvala za link :)
hazard Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 keksi, Prvo :ziga: :ziga: za prethodnih par postova :D Sad konkretno, kakve su Agapey cokolade sa Barbadosa? Moja sestra ih je probala i mnogo su joj se dopale, izgledaju fensi. www.agapey.com Vredi da to ,,jurim" negde da probam ili jok?
keksi krem Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Suva egzotika, naravno da ih vredi probati ukoliko si u mogucnosti, A klasa...one su veoma slicne kao Grenada Chocolate Company, koje se proizvode na susednom karipskom ostrvu...u celom tom okruzenju, kad se krene na dole i udje u Juznu Ameriku, jos se mogu izdvojiti ekvadorski Pacari i venecuelanski Chocolates El Rey, prava fantazija za cokoholicare... Posto vec zadnjih nekoliko sati radim pripreme za jedan projekat i pri ruci su mi slike sa mog zadnjeg obilaska jedne od novih plantaza u Venecueli, evo kako to izgleda na samom terenu...
Singer Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 Heh, ja do ovih slika nisam ni znao kako izgleda biljka kakaa :)
Frank Pembleton Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 (edited) Suva egzotika, naravno da ih vredi probati ukoliko si u mogucnosti, A klasa...one su veoma slicne kao Grenada Chocolate Company, koje se proizvode na susednom karipskom ostrvu...u celom tom okruzenju, kad se krene na dole i udje u Juznu Ameriku, jos se mogu izdvojiti ekvadorski Pacari i venecuelanski Chocolates El Rey, prava fantazija za cokoholicare... Posto vec zadnjih nekoliko sati radim pripreme za jedan projekat i pri ruci su mi slike sa mog zadnjeg obilaska jedne od novih plantaza u Venecueli, evo kako to izgleda na samom terenu... Ovo ko ono iz x-files Edited March 24, 2015 by Frank Pembleton
Singer Posted March 24, 2015 Author Posted March 24, 2015 Mozda ce keksi znati nesto vise da nam kaze o ovim djokolife biskvitima sa susamom i makom. pitanje sa drugog topika gde keksi ne zalazi.
keksi krem Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 (edited) Djokolife biskviti imaju itekako prikladno ime, kvalitet im je stvarno djoka, natrpani su svim i svacim, od dobrih sastojaka do bas losih...nemaju glutena, ali nemaju ni kvaliteta, to za Decathlon grupu najverovatnije prozvodi francuska kompanija Aptonia koju su odavno preuzeli, preko njih prave razne dodatke ishrani, kao i gotovu hranu, pa je brendiraju sponzorisanjem poznatih sportista sirom sveta... Edited March 24, 2015 by keksi krem
darling Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Djokolife biskviti imaju itekako prikladno ime, kvalitet im je stvarno djoka,
Recommended Posts